Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 30 september 2021

'Rechter' bepaalt dat etnisch profileren door Marechaussee is toegestaan

Weer een bericht waarvan je denkt hoe is dit mogelijk anno 2021?? Hoe is het mogelijk dat de rechter bepaalt dat de 'Koninklijke Marechaussee' etnisch mag profileren, nadat de nazi-terreurmachine 'vreemdelingen' met miljoenen heeft vernietigd, hoe is dit mogelijk nadat de VS vanaf de Tweede Wereldoorlog (WOII) meer dan 25 miljoen mensen heeft vermoord, een veelvoud daarvan (zwaar) heeft verwond en een nog veel groter aantal mensen op de vlucht heeft gedreven, dit met hulp van andere NAVO-lidstaten, waaronder Nederland........

De illegale oorlogen van de VS en de gevolgen daarvan hebben ervoor gezorgd dat de EU (en haar lidstaten) haar ware gezicht heeft laten zien: een xenofobe, fascistische organisatie van lidstaten, die maar wat graag oorlog voeren, maar niet wensen op te draaien voor de gevolgen van deze grootschalige terreur.....   

Dezelfde organisatie van lidstaten die verantwoordelijk is voor kapitalen aan subsidie voor bijvoorbeeld landbouw, plus olie- en gaswinning en de verbranding daarvan..... Subsidies die ervoor hebben gezorgd dat kleine boeren in arme landen werkloos zijn geworden en waar velen van hen op de vlucht zijn geslagen richting Europa.... Men noemt deze vluchtelingen 'gelukzoekers' terwijl ze willen voorkomen dat één of meer van hun kinderen overlijden vanwege armoede, een gebrek aan medicijnen, artsen en ziekenhuizen, geen toegang tot goed drinkwater, plus een tekort aan voedsel..... Iedere ouder met enige verantwoording die de kans had te kunnen vluchten om deze redenen zou dat moeten doen, dat telt nog veel zwaarder als er oorlog in het spel is, illegale oorlogen gebracht door het westen, dan wel georganiseerd en bewapend door het westen.......

Met de miljarden aan subsidie voor de fossiele industrie heeft het westen ervoor gezorgd dat we nu met een snelle klimaatverandering te maken hebben en wie zijn daarvan het grootste slachtoffer? Juist: de mensen in arme landen..... Overigens kan je ook hierbij de landbouwsubsidies betrekken, immers de doodsindustrie die men eufemistisch de vleesindustrie noemt, is verantwoordelijk voor een enorme uitstoot aan CO2 en methaangas, waar de laatste zelfs een 80 keer zo sterk broeikasgas is dan CO2...... Eén en ander heeft ervoor gezorgd dat Nederland met een veestapel van 600 miljoen dieren op jaarbasis, een onevenredig grote aanjager is van die klimaatverandering........

Welke rechter kan, in een land met zoveel mensen met een oorsprong uit andere landen, mensen die voor een groot deel hier naar toe werden gehaald om voor een appel en ei smerig en/of zwaar werk te verrichten, de Marechaussee toestaan etnisch te profileren >> dit is geen rechtspraak maar 'zuivere racistische kromspraak!!' 

Daarom volg het advies van Controle Alt Delete en teken ajb de petitie: "Mijn kleur zegt niets over mijn Nederlanderschap!" (en geeft het door!!):

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google tranlation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognize there language translated in English]).

Teken ook: "Mijn kleur zegt niets over mijn Nederlanderschap!"

Wij leven in een land waar controle op huidskleur aan de grens geen discriminatie is. Wij gaan in hoger beroep tegen de uitspraak en daarbij hebben we jullie support hard nodig!

In de rechtszaak tegen etnisch profileren door de Koninklijke Marechaussee heeft de rechtbank een uitspraak gedaan over wie wordt gezien als Nederlander. Als je niet wit bent, mag je uit de rij worden gehaald als mogelijke niet-Nederlander, als een potentiële vreemdeling of als een crimineel.

De rechtbank stelt dat de Koninklijke Marechaussee bij grenscontroles mensen mede vanwege hun huidskleur mag controleren. Huidskleur kan volgens de rechters “een objectieve aanwijzing zijn voor iemands vermeende nationaliteit.”

Dit kan niet waar zijn! In het superdiverse Nederland anno 2021 is huidskleur nu juist géén aanwijzing voor iemands nationaliteit (voor je staatsburgerschap dus).

Denk aan iedereen van kleur die in Nederland woont. Denk aan alle mensen uit de tweeëndertig voormalige koloniale gebieden van Nederland die al heel lang hier wonen en die de Nederlandse nationaliteit hebben. Denk ook aan alle eerste, tweede, derde en vierde generatie mensen afkomstig uit het Middellandse zeegebied. Denk aan alle vluchtelingen die vanwege onderdrukking en discriminatie naar Nederland gevlucht zijn en hier een thuis gevonden hebben.

Wij gaan in hoger beroep tegen de uitspraak en daarbij hebben we jullie support hard nodig. Teken en deel daarom deze oproep:

Mijn kleur zegt niets over mijn Nederlanderschap

#OokIkBenNederlander #stopetnischprofileren

Precies een week geleden deed de Rechtbank Den Haag uitspraak: huidskleur kan objectieve indicatie zijn voor crimineel gedrag of niet-Nederlanderschap. Wij geloven van niet. Etnisch profileren is niet legitiem en doet ongekend onrecht aan mensen. Daarom gaan wij in hoger beroep.

We gaan in hoger beroep! Help je mee?

============================

Voor meer berichten over etnisch profileren, racisme en/of vervolging van minderheden, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht. 

Met dank aan Rob van Kan en Mpanzu Bamenga, van wie de Twitterberichten mij op deze zaak hebben gewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten