Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 13 september 2021

Dierenactivisten ketenen zich vast in kalverslachterij Ekro, directie van deze kalverhel stelt: "Onbeschoft en misdadig"

Gisteravond werd bekend gemaakt dat dierenactivisten uit Frankrijk zich toegang hadden verschaft tot een kalverslachterij en zich hadden vastgeketend in de kalverhel Ekro in Apeldoorn. (uiteraard gebruikte men daar andere woorden voor). Vanmorgen werd hier met geen woord over gesproken in het Radio1 journaal, noch bij de andere nationale radio nieuwszender BNR...... 

Een pasgeboren kalf weggehaald bij de moeder, walgelijk!!

De Stentor kwam met een 'lekker rechts bericht' over deze zaak, waar de dierenactivisten werden weggezet als 'anarchisten' en of u daar maar even flink op wilt kankeren, immers anarchisten zijn minstens zo fout als alles wat naar links ruikt, of dat nu socialisten of echte communisten zijn..... In de kop vallen meteen de woorden: 'totaal misdadig' en ook daarmee wordt de toon gezet.....

'Gelukkig' heeft de Stentor gesproken met een directielid, ofwel een zware dierenbeul t.w. hare kwaadaardigheid Marijke van der Weijden-Everts van de VanDrie Group, waar Ekro onderdeel van is: "Ongehoord onbeschoft en totaal misdadig". ,,Wij zijn enorm geschrokken. Veel collega’s zijn ontdaan dus we moeten hier van bijkomen. Het ligt in onze natuur om genuanceerd en constructief gesprekken te voeren, ook met personen die een andere visie hebben. Deze bezetting druist in tegen alles wat wij normaal en redelijk vinden.”

Weijden-Everts weet je wat pas ongehoord, onbeschoft en misdadig is? Pasgeboren kalfjes bij de moeder weghalen, om hen na een paar weken vetmesten te vermoorden in wat je niet anders dan de hel voor deze babydieren kan noemen en daar wil ik nog aan toevoegen dat dit uitermate ziek is, je moet wel totaal gek in de kop zijn om alleen al zoiets te bedenken!!

"Wij zijn enorm geschrokken en veel collega's zijn ontdaan, dus we moeten hier van bij komen?" Hoezo? Dierenbeulen die het normaal vinden om babydieren te vermoorden, die nu ontdaan zijn door een in feite vreedzame en volkomen terechte actie? Wat een kul!! "Genuanceerd en constructief gesprekken voeren?" Wat valt er nog genuanceerd te zeggen over het vermoorden van dieren en in dit geval dieren die net bij de moeder vandaan zijn gehaald?? Er worden zelfs kalveren uit Ierland vervoert naar Nederland, om na een voor hen zeer hachelijke reis, waarbij ze 'als het even mee zit' flink worden mishandeld, te worden vermoord in slachterijen als die van de VanDrie Group...... (waarbij je mag hopen dat ze daar niet ook nog mishandeld worden, de slachterij is zo bang voor pottenkijkers dat ze de hekken onder stroom zetten, waarvoor deze hel op aarde ook nog eens een vergunning van de gemeente Apeldoorn heeft gekregen....)

Dan de laatste woorden van helleveeg Weijden-Everts: "Deze bezetting druist in tegen alles wat wij normaal en redelijk vinden....." ha! ha! ha! ha! ha! Weijden-Everts jij hebt met jouw collega's al lang bewezen dat wat jullie normaal en redelijk vinden, uitermate ver van de werkelijkheid staat!! (smerige dierenbeul, je moet je ogen uit je kop schamen!!)

Voor de begeleidende video's zie het origineel

Activisten breken in bij Apeldoornse slachterij Ekro en ketenen zich vast: ‘Totaal misdadig’

Er is gisteravond ingebroken door 84 dierenactivisten bij kalverslachterij Ekro in Apeldoorn. Nadat ze een weg naar binnen hadden gevonden, ketenden ze zichzelf vast in de productieruimten. De politie kwam in actie om ze los te maken en af te voeren. Ekro heeft aangifte gedaan.

De politie is tot diep in de nacht bezig geweest om de actievoerders één voor één uit de slachterij te krijgen. De activisten zijn aangehouden en met twee stadsbussen naar het cellencomplex gebracht.  

‘Misdadig’

Woordvoerster Marijke van der Weijden-Everts van de VanDrie Group, waar Ekro onder valt, noemt de actie ‘ongehoord onbeschoft en totaal misdadig’. ,,Wij zijn enorm geschrokken. Veel collega’s zijn ontdaan dus we moeten hier van bijkomen. Het ligt in onze natuur om genuanceerd en constructief gesprekken te voeren, ook met personen die een andere visie hebben. Deze bezetting druist in tegen alles wat wij normaal en redelijk vinden.” Ekro heeft aangifte gedaan tegen de activisten.

De ME meldde zich bij slachterij Ekro in Apeldoorn.De ME meldde zich bij slachterij Ekro in Apeldoorn. © Persbureau Heitink

Op het moment dat de activisten startten met hun actie, was er niemand aan het werk in het bedrijf. ,,Er was wel beveiliging, twee man sterk. Zij hebben de indringers gezien. Die kunnen tegen 84 man natuurlijk niks uitrichten. Wel konden ze gelukkig snel de hulpdiensten inschakelen”, verklaart Van der Weijden-Everts. 

Voorkomen 

Volgens Van der Weijden is het lastig om dergelijke acties te voorkomen. ,,We zijn goed beveiligd, onze omheining staat onder stroom en er waren beveiligers. Wat kan je nog meer doen? De actie stond ook niet op de radar bij de inlichtingendienst. Het enige wat we verder kunnen doen is alert blijven.” 

De dierenactivisten wachten in de stadsbus tot ze naar het cellencomplex worden gebracht.De dierenactivisten wachten in de stadsbus tot ze naar het cellencomplex worden gebracht. © Persbureau Heitink

Ekro meldt dat er schade is aan de  beveiligingspoorten en het hekwerk. De vleesproducent gaat proberen de schade op de activisten te verhalen. 

Uit meerdere inspectieronden zijn geen beschadigingen naar voren gekomen in de productieruimten. Het bedrijf start deze ochtend de productie daarom ‘gewoon’ op.

'Rechter' beslist in voordeel 'boeren': ernstig dierenleed middels zware dierenmishandeling van moederkoe en kalf zou niet bestaan' (in dit bericht nog geen censuur)

'Zuivel moet van het menu aldus Dier&Recht' Zo is melk bedoeld voor kalveren, de moeder moet in haar korte leven jaarlijks een kalf werpen, om een zo hoog mogelijk productie te garanderen en als deze na 5  jaar terugloopt wordt ze vermoord..... Moeders (van mensen) weten wat het is om een kind ter wereld te brengen en veronderstel dat dit jaar na jaar zou door zou moeten gaan......

'Doodzieke 'kalverindustrie' op de been gehouden met grote hoeveelheden antibiotica' (!!!!)

'Farmers Defence Force en 'de noodzaak' van eiwitrijk voedsel voor koeien en kalveren' (en zie de links naar andere berichten over de inhumane intensieve veehouderij!!)

'Kalverhouderij vraagt om overheidssteun en importeert tegelijkertijd 16.800 kalfjes per week uit Ierland' Waarbij deze dieren ernstig worden mishandeld, voorts in dit bericht een door YouTube gecensureerde video, hetzelfde geldt voor een paar foto's en daarvoor is Google verantwoordelijk >> zover gaat de lobby voor de inhumane en barbaarse intensieve veehouderij.... De gebruikers van kadaver en zuivel mogen de enorme ellende en ernstig dierenleed vooral niet zien!!!

'Dierenmishandeling: Nederlandse vleeskalveren voor meer dan de helft zwaar ziek >> het zoveelste schandaal uit de intensieve veehouderij....'

'Geen halvering veestapel, terwijl de import van vleeskalveren jaar op jaar toeneemt

''Beter leven ster promotie' door Vroege Vogels voor melk en andere zuivel.........' (!!!!)

'Kalveren die te licht zijn, worden doodgespoten....... Beschaafde omgang met dieren anno 2016.....' (door 'dierenartsen' lenen zich voor deze schunnige zaak.....) Zie wat dat betreft ook het rapport onder de volgende link: ''Euthanasie van lichte kalveren'' (!!!!

-----------------------------

En terzijde: 'NVWA zet zieke dieren op transport, terwijl het haar taak is dit tegen te gaan'

'Nieuwe beelden: dierenartsen NVWA doen mee aan mishandeling varkens in slachthuis' (met bewijs op video, beelden en artikel van RTL Nieuws)

'Coronacrisis: zware dierenmishandeling 'tijdelijk' gelegaliseerd en praktisch geen controle op voedselveiligheid door lobby voedselindustrie

'
Ormel (CDA 2de Kamer) spreekt schande van de dierenactivisten in megastal Boxtel' (CDA opperschoft Ormel is 'dierenarts....') (22 mei 2019)

'Hysterie over actie in Boxtelse hel voor varkens' (14 mei 2019)

'Dierenmishandeling: 'Kallemooi' >> dierenactivisten gearresteerd, terwijl zware dierenmishandeling ongemoeid wordt gelaten....'

'Haat tegen dierenactivisten op de radio en een hufter die dieren de nek omdraait..........' (20 augustus 2014)

'Heerema: meeuwenoverlast? Uitmoorden dat tuig!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten