Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 19 januari 2021

Doodzieke 'kalverindustrie' op de been gehouden met grote hoeveelheden antibiotica

Dier & Recht is een petitie begonnen tegen het overmatig gebruik van antibiotica in de 'kalversector'. De arme dieren zijn voor een groot deel in hun korte traumatische leven ziek en om ze op de been te houden tot de slacht, worden ze volgepropt met antibiotica...... Hoofdverantwoordelijke nu is Carola Schouten van de ChristenUnie, de vrouw op wie de half gare sociopaat Prem Radhakishun gaat stemmen zo liet hij een paar weken geleden horen op Radio1 (iedere zondag op maandagnacht na het nieuws van 00.00u.)..... Het zal hem aan de reet roesten dat deze inhumane christen figuur schijt heeft aan het welzijn van dieren in de hel die men intensieve veehouderij noemt..... Trouwens hoorde Radhakishun (Prem in de labels, direct onder dit bericht) al eens zeggen dat hij lamsbout zou gaan eten, 'lekker hè baby dieren eten.......'

Het grote verbruik van antibiotica houdt niet alleen het mishandelen van dieren op groot niveau in stand, maar is ook nog eens verantwoordelijk voor het feit dat antibiotica steeds minder werkzaam is, zo wordt zelfs de voor de mens laatste antibiotica al gebruikt in deze doodsindustrie...... Als er geen antibiotica overblijft voor genezing, loop je de grote kans aan een bacteriële ontsteking te overlijden, ontstekingen die je nu makkelijk kan overleven (met antibiotica)...... Vandaar ook dat boeren en gezinsleden van boeren die dieren houden meteen worden geïsoleerd bij opname in het ziekenhuis.

Nog even over die lamsbout van Radhakishun: wie met een goed werkend verstand wil in godsnaam kinderen en zelfs baby's van dieren eten???? Overigens de kip in de supermarkt is altijd een kuiken, dus ook nog maar net begonnen aan het leven en binnen 8 weken opgeblazen tot abnormale proporties >> plofkippen die op een afschuwelijke manier worden geslacht.......

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door! (oh ja en uiteraard 17 maart a.s. niet op de partijen stemmen die achter de intensieve martelveehouderij staan, naast de ChristenUnie zijn dat: VVD, CDA, PvdA, D66, PVV (ondanks hun zogenaamde hart voor dieren...), SGP, GroenLinks (voor een fiks deel), SP, 50PLUS, DENK, FVD en OSF, tja en dan blijft alleen de Partij voor de Dieren (PvdD) over. De Piratenpartij wil ook meedoen maar heeft een tekort aan handtekeningen, weet niet hoe ze staan t.o.v. de intensieve martelveehouderij, heb ze net een mail gestuurd met die vraag en teken alvast, de partij is op zeker 10 keer beter dan een heel groot deel van de genoemde partijen (en de PVV, apart genoemd daar het geen partij is maar een beweging, een fascistische wel te verstaan, zoals het FVD)

Ongezonde kalversector is extreme grootverbruiker van antibiotica

De dierenbeulen die deze kalveren zo opsluiten en behandelen, zouden ze zelf een half jaar lang moeten opsluiten in een donkere stal (in een klein hok en dat in het donker dat zou de kwaliteit van het latere kadavervlees ten goede komen, eerder sprak men van 'kistkalveren' die in smalle boxen werden opgesloten met hetzelfde doel, zo te zien is er niet veel veranderd sinds die tijd..... (Commentaar van mij, Willem Wachtmeester, ofwel de Azijnpisser)

Vorig jaar hebben we een aantal mooie successen behaald voor de kalveren! Vandaag vragen we opnieuw hulp voor de kalfjes in de kalfsvleesindustrie. Dier&Recht roept minister Schouten in een brandbrief op om de zieke kalversector grondig te hervormen. Help je mee?


Ongezonde leefomstandigheden kalverhouderij

Meer dan de helft van alle kalfjes in de kalfsvleesindustrie wordt doodziek door de ongezonde leefomstandigheden op transport en in de stallen. Hun nauwelijks ontwikkelde immuunsysteem, de slechte huisvesting en ongezonde voeding maken de jonge dieren bijzonder gevoelig voor de vele ziekteverwekkers waar ze tijdens hun korte leven aan worden blootgesteld. Daarom worden de kwetsbare kalfjes tot de slacht in leven gehouden met grote hoeveelheden antibiotica. 

Teken de brandbrief voor hervorming van de kalversector

De kalfsvleesindustrie is zo dieronvriendelijk dat zij niet kan overleven zonder extreem gebruik van antibiotica. Minder medicatie leidt direct tot meer zieke en dode dieren, een absurde en onhoudbare situatie!

Vind jij ook dat kalfjes een gezond leven verdienen dat past bij hun natuurlijke behoeftes? Help de kalveren en onderteken de brandbrief!

Met vriendelijke groet,

Frederieke Schouten

Directeur Dier & Recht

P.S. Ben je het eens met onze standpunten en wil je meer doen voor de dieren? Met een donatie draag je direct bij aan het werk van Dier&Recht. Als zelfstandige organisatie zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties, elk bedrag is meer dan welkom!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten