Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 25 januari 2021

Kinderen in kwetsbare situaties lopen een grote kans zieke volwassenen te worden

Een bericht plus petitie die ik veel te lange heb laten liggen, het Care2 team is eind december jl. een petitie begonnen om de de VS regering te laten weten dat men zich ernstig zorgen maakt over kinderen die in kwetsbare situaties leven en hen te helpen, daar deze kinderen grote kans lopen in hun volwassen leven niet alleen fysiek ziek te worden maar ook geestelijk zwaar in de problemen te kunnen komen...... Het is wel duidelijk dat het Care2 team zich daarbij vooral richtte op de toen nog niet geïnaugureerde regering Biden/Harris.

Psychologen hebben 10 punten opgesteld om trauma's bij kinderen te meten men noemt dit 'Adverse Childhood Experiences (ACEs)', het best te vertalen als 'vijandige kindertijd ervaringen' (ja ik weet het bepaald geen gelukkige vertaling).

Het Care2 team noemt o.a. het naar de gevangenis gaan van één van de ouders of een ander gezinslid, een poging tot zelfdoding van een gezinslid (of die poging nu wel of niet lukt), een ouder die een psychische stoornis heeft opgelopen door gebruik van bepaalde middelen (dat kunnen alcohol of andere harddrugs zijn, maar ook gebruik van zware medicatie) en voorts wordt het onvoldoende krijgen van bepaalde stoffen in voedsel*, waardoor het fysieke gestel van het kind schade oploopt en het zal je niet verbazen dat dit een gevolg is van armoede (al is armoede zelf al een veroorzaker van een trauma dat kinderen in feite nooit kwijtraken, ook niet als ze volwassen zijn, dat geldt trouwens voor elk trauma dat een kind oploopt) Ook huisuitzetting door armoede veroorzaakt een groot trauma bij kinderen...... (en ja ook in Nederland worden gezinnen met kinderen uit hun huis gezegt, om over de trauma's bij vluchtelingenkinderen nog maar te zwijgen: eerst een trauma door het vluchten uit hun moederland, dan het trauma van de totale route die in angst wordt afgelegd, waarna ze hier niet zelden trauma's oplopen doordat de ouders bijvoorbeeld niet worden erkend als vluchteling, zelfs als ze uit oorlogsgebied Afghanistan of Irak komen.....)

Het team noemt 3 zaken om e.e.a. tegen te gaan die de regering van de VS moet nemen om e.e.a. tegen te gaan (die overigens ook gelden voor de rest in het rijke westen, al gaan die niet alle 3 op voor ieder ander land). Zo zou de VS regering moeten zorgen: -dat er veel minder kinderen worden opgesloten (ook hier worden jaarlijks veel kinderen gevangengezet, al stelt men dat het geen gevangenissen zijn), -dat het minimumloon aanzienlijk wordt verhoogd en -zorg te dragen voor gratis hulp aan kinderen die het slachtoffer zijn geworden van misbruik. (waarbij ik nog wel wil opmerken dat er ook hulp moet komen voor kinderen van wie één van de ouders, of een ander gezinslid de gevangenis indraait)

Om 'Democratisch links' de wind uit de zeilen te nemen, heeft Biden intussen aangekondigd dat hij het minimumloon wil verhogen naar 15 dollar per uur, of hij dit voor de 'bühne' doet moet nog blijken, immers er zijn democraten in de senaat en het lagerhuis die hier geen voorstander van zijn..... Anders gezegd: het is denkbaar dat Biden dit heeft gezegd terwijl hij weet dat dit voorstel het niet zal halen, maar waarbij hij de linkse achterban van de Democratische Partij kan zeggen dat hij het tenminste geprobeerd heeft.... Vergeet niet dat Biden de linkse top van zijn partij geheel heeft buitengesloten van zijn administratie, terwijl hij wel schoften heeft aangesteld die goed liggen bij de Republikeinse Partij.....

In de VS geeft de regering meer dan 700 miljard dollar uit aan oorlogsvoering, echter de enorme armoede (inclusief honger) aanpakken is er niet bij...... Je kan het wel vergeten dat Biden het oorlogsbudget van Trump naar beneden zal bijstellen, sterker nog hij zal dit bedrag nog verder verhogen.....

Je snapt dat wij deze petitie niet kunnen tekenen, echter ik vond het belangrijk genoeg deze over te nemen, daar meer dan 600.000 kinderen in Nederland met hetzelfde te maken hebben, zij leven in  armoede en hebben maar al te vaak een huisuitzetting meegemaakt, een uiterst traumatiserende ervaring, waar zoals gezegd de armoede zelf al traumatiserend is, zoals nu wel algemeen wordt erkend, dergelijke trauma's uit de kindertijd blijven zoals hiervoor al opgemerkt hen als volwassenen plagen tot de dood......

Bijzonder lullig dat juist de (veelal onzinnige) Coronamaatregelen leiden tot veel meer huiselijk geweld en misbruik van kinderen.......

Vulnerable children can turn into sick adults

Kelsey B., Care2 Action Alerts <actionalerts@care2.com>

Things that happen to us in childhood have a huge impact on health later in life. It's time to truly protect children!

Sign Now

Every year, more and more research comes out proving that if we experience trauma while growing up, we are exponentially more likely to have significant health problems in adulthood. These problems, in turn, become huge expenses for our healthcare system and our society — as well as a huge toll on each individual adult. By truly investing resources into protecting children, we would vastly improve the health of the U.S.

There are many ways to go about this, but the government could do three things that would benefit children nationwide right away: decrease incarceration rates, raise the minimum wage, and provide widely available, free substance abuse treatment. Sign the petition if you think the U.S. government needs to take these three steps to protect children now and their future health later.

One way psychologists think about how childhood trauma affects kids is by measuring their Adverse Childhood Experiences (ACEs). This is a list of 10 things that can happen to a child that dramatically increase their risk for severe mental AND physical health ailments as adults. One of the 10 things is having a parent or family member go to jail or prison, another is having a parent who suffers from Substance Use Disorder, and yet another is not having their basic physical needs met due to poverty. These are solvable problems. Sign the petition if you want to see real resources going to protecting children from these ACEs.

Thank you,

Kelsey B.
The Care2 Petitions Team

Sign Now

P.S. We know a lot about how to protect children during childhood and in turn better their health in adulthood. Let's do it.

==============================================

* Honger is uiteraard een uiterst traumatische ervaring in het leven van het kind en in de VS lijden kinderen inderdaad honger, in Groot-Brittannië lijden er meer dan 4 miljoen kinderen honger, die normaal gesproken op school ontbijt kregen, maar dit door het vermaledijde Coronavirus niet krijgen, tevens missen ze nu ook een fatsoenlijke warme maaltijd...... Zowel de Tories als Labour doen daar al meer dan 15 jaar niets aan, de hoop voor de laatste parlementsverkiezingen was dat Corbyn die zou winnen, hij wilde met Labour een werkelijk sociale koers varen en dit soort schandalen voorgoed uitbannen, vandaar dat zijn neoliberale partijgenoten, de media en de Tories de antisemitisme kaart speelden en hij de verkiezingen verloor....... (de media en politiek hier en andere EU lidstaten deden mee aan deze uiterst schunnige haatcampagne, die van A tot Z gelogen was.....) Dit alles terwijl GB bijvoorbeeld de fossiele industrie jaarlijks met miljarden steunt, weigert het ouders meer uitkering te betalen zodat ze zelf hun kinderen kunnen voeden...... Intussen is het zo dat ook steeds meer mensen in de VS honger lijden....... En dat beste bezoeker is geen verhaal uit de 19de eeuw, maar de 21ste!!!! (nadat een bekende Britse sporter aandacht heeft gevestigd op de erbarmelijke situatie waarin arme kinderen verkeren, zou er nu langzaam enige verbetering te zien zijn, echter lullig genoeg is het onderwerp al weer naar de achtergrond verschoven door het vermaledijde virus......)

Voor meer berichten over armoede in de VS, honger, armoede in GB, Jeremy Corbyn en/of Joe Biden, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten