Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 14 januari 2021

Heijmans en Bam gaan honderden 'gestandaardiseerde huurwoningen' bouwen in regio Eindhoven

Een halleluja jutteperen bericht op DeBeurs.nl gistermorgen waarin wordt gesteld dat Heijmans, Bam, woningcorporaties en gemeenten in de regio Eindhoven honderden gestandaardiseerde huurwoningen gaan bouwen. Wat men onder dat 'gestandaardiseerde' bedoelt is me niet geheel duidelijk maar ik denk dat dit prefab woningen zijn, die allen gelijk zijn ingedeeld, al zullen de hoekwoningen er iets anders uit zullen zien.

Heijmans wil in een periode van 5 jaar tussen de 400 en 500 'grondgebonden huizen' bouwen (grondgebonden, dus zonder wielen, uiterst vertrouwenwekkend.....)..... Bam gaat tot 500 appartementen realiseren (ook die zullen wel grondgebonden zijn).

Een Maqu€tt€: de breedte van de huizen laat al zien voor wie ze bedoeld zijn...... (zo te zien gaat het langer duren als je deze huizen op kleine schaal nabouwt met LEGO)

De woningen komen te staan in de 9 gemeenten die deel uitmaken van het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE), waaronder Eindhoven zelf.

Volgens directeur-bestuurder Bas Sievers (benieuwd of er nog meer bestuursleden zijn) van woningcorporatie 'Woonpartners' heeft men hiermee de toekomst van de woningbouw in handen en kan men samen de sociale huurwoningen betaalbaar houden...... Weet niet hoe groot de bevolking is in het gebied, maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat men met 1.000 woningen de groeiende groep van woningzoekenden in die regio kan huisvesten (en dat over een periode van 5 jaar!!)....... 

Dat betaalbaar is ook maar net hoe je het bekijkt >> als je € 700,-- per maand betaalbaar vindt heb je gelijk......... (jammer genoeg is dat voor heel veel Nederlanders niet zo en ondanks dat er huurtoeslag wordt betaald, is de grote onderlaag alsnog een derde of bijna een derde van het karige inkomen kwijt aan huur en van wat er overblijft moeten nog heel wat vaste lasten betaald worden.....)

Piet Machielsen, wethouder van gemeente Oirschot zegt blij te zijn met de samenwerking en stelt daarbij dat door de handen ineen te slaan, corporaties en gemeenten efficiënt werken aan hun gedeeld belang: huurders in de regio een fijne betaalbare stek bezorgen...... Lekker popiejopie hè dat 'stek'. Benieuwd hoeveel Machielsen rekent voor de grond waarop men gaat bouwen, dat zal niet misselijk zijn, zeker gezien het feit dat het water veel gemeenten aan de lippen staat, vanwege de smerige bezuiniging van de landelijke overheid: de taken die ze over de schutting van de gemeenten hebben gegooid, zonder daar extra geld bij te geven.......

Ben trouwens benieuwd of deze huizen zonder gasaansluiting worden gebouwd, daar diverse woningcorporaties het gore lef hebben om bij renovaties nieuwe cv ketels te plaatsen...... (per 2030 zouden de Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.....)

Financiële details zijn niet bekend gemaakt en dat is maar goed ook, je kan er donder op zeggen dat deze huizen (zoals eerder aangehaald) wat betreft de sociale huursector in het topsegment vallen, dus nog net onder de grens van de vrije sector......  

Bovendien weet je zeker dat Bam en Heijmans de hoofdprijs rekenen voor de door hun gebouwde huizen, die over de grens met Duitsland voor ongeveer de helft van de prijs worden gebouwd....... (over de grens met België zijn de prijzen inmiddels ook fiks gestegen dit door de huizenkoop van veel Nederlandse belastingvluchtelingen......)

Heijmans bouwt honderden nieuwe huurwoningen in regio Eindhoven

Gepubliceerd op 13 januari 2021 08:22

 

EINDHOVEN (ANP) - Heijmans en BAM gaan honderden gestandaardiseerde huurwoningen bouwen in de regio Eindhoven. Met de klus werken de bouwconcerns mee aan een groot proefproject van meerdere woningcorporaties en gemeenten uit de regio om de krapte op de woningmarkt aan te pakken.

De deelnemende partijen willen in de komende jaren zo’n 200 tot 250 sociale huurwoningen per jaar realiseren. Heijmans maakt in een periode van vijf jaar tussen de 400 en 500 grondgebonden eengezinswoningen, en BAM gaat tot 500 appartementen aanleggen. De woningen komen te staan in de negen gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE), waaronder Helmond, Geldrop-Mierlo, Veldhoven en Eindhoven zelf.

"Met deze bijzondere samenwerking hebben we de toekomst van de woningbouw in handen. Samen kunnen we sociale huurwoningen betaalbaar houden en krijgen we de kans om ons woningbestand uit te breiden", zegt directeur-bestuurder Bas Sievers van woningcorporatie Woonpartners. Ook Piet Machielsen, wethouder in de gemeente Oirschot, is blij met de samenwerking. "Door de handen ineen te slaan, werken corporaties en gemeenten efficiënt aan hun gedeeld belang: huurders in onze regio een fijne, betaalbare stek bezorgen."

Er zijn geen financiële details van het project naar buiten gebracht.

----------------------------------------------------------------------------

Hier nog wat financiële details over wethouder Machielsen:

Nevenfuncties

  • Lid Raad van Deelnemers Leisure Ontwikkelfonds Noord-Brabant.

  • Voorzitter Portefeuillehoudersoverleg Ruimte Stedelijk Gebied Eindhoven.

  • Lid Bestuurlijk Kernteam Ontwikkeldagen MRE.

  • Lid Portefeuillehoudersoverleg Economie (Metropoolregio Eindhoven).

  • Voorzitter adviescommissie MRE Stimuleringsfonds.

  • Lid Portefeuillehoudersoverleg Economie (Stedelijk Gebied Eindhoven).

  • Lid Portefeuillehoudersoverleg Wonen (Stedelijk Gebied Eindhoven).

  • Lid Portefeuillehoudersoverleg Voorzieningen en evenementen (Stedelijk Gebied Eindhoven).

  • Aandeelhouder Stichting Regionaal Ontwikkelfonds Werklocaties.

  • Adviseur Stichting Visit Oirschot.

  • Bestuurslid Het Groene Woud Regionaal Netwerk Het Groene Woud.

  • Lid Stuurgroep Van Gogh Nationaal Park i.o.

  • Lid Board Van Gogh Nationaal Park i.o.

Ha! ha! ha! ha! ha! ha! Naar verluidt zou Machielsen heel diepe zakken hebben in z'n maatpakkie..... En ja hoor Machielsen is van het CDA, die weten wel weg met nevenfuncties en lobbyisme voor het grote bedrijfsleven (wat mij betreft een bedekte vorm van corruptie.....).......

Zie ook: 'DNB wil kopers pakken om huurders te ontzien, waardoor de huurders nog meer zullen moeten betalen' (en zie de links in dat bericht)

Voor meer berichten over sociale huurwoningen, scheefwonen (een schandalige term bedacht en gebruikt door politici van VVD, CDA, PvdA en D66, die willens en wetens de woningnood in stand hebben gehouden.....), woningnood, grondspeculatie en/of nevenfuncties, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten