Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 24 januari 2021

Frankrijk houdt 40 stokoude kerncentrales nog 10 jaar draaiend........

Afgelopen vrijdagmiddag op WDR5 na 15.00 u. het bericht dat Frankrijk (onder druk van de neoliberale hufter Macron) 40 stokoude kerncentrales nog 10 jaar lang laat doordraaien, terwijl deze centrales jaarlijks (en dat al meer dan 20 jaar) met een groot aantal mankementen kampen...... 

Een wetenschapper op gebied van kerncentrales, zelf in Luxemburg wonend onder 'de radioactieve stoom' van de Franse kerncentrale Cattenom, stelde dat deze centrales geen digitale technieken kennen, alles werkt nog met ouderwetse schakelsystemen en er daardoor steeds minder deskundigen zijn die zo'n centrale uit en te na kennen en begrijpen...... (één van de veel voorkomende problemen bij deze oude centrales is het ontsnappen van grote hoeveelheden radioactieve stoom en met radioactiviteit besmet water.....)

De wetenschapper vergeleek deze centrales met oude auto's waarin alle veiligheidssystemen ontbreken, die de huidige (alsnog gevaarlijke) moderne auto's wel hebben........ (en ook de 'moderne kerncentrales' zijn nog steeds gevaarlijk, al is het in wat mindere mate dan de oude centrales)

Ook de fundering voldoet niet aan de huidige eisen die worden gesteld aan kerncentrales voor het geval dat er sprake is van een kernsmelting, alsnog met de toevoeging dat bij een grote ramp ook de moderne funderingen een zware kernsmelting niet tegen kunnen houden.......

Ongelofelijk dat men het leven van zoveel mensen op het spel zet met deze gevaarlijke centrales, hoe langer deze centrales draaien hoe groter het gevaar dat er iets gigantisch misgaat en dit vele mensenlevens zal eisen, zo stelde de wetenschapper dat de centrale aan de grens met Luxemburg dit hele land ('hertogdom') onbewoonbaar kan maken..... Dat is dan ook precies de makke: een groot deel van deze centrales zijn gebouwd langs de grenzen van Frankrijk , waarmee Macron niet alleen zijn eigen burgers in gevaar brengt, maar ook burgers van andere landen...... (veel landen hebben hun kerncentrales zoals Frankrijk niet alleen langs de zee gebouwd, maar heel vaak ook langs de grens, waar zich rivieren bevinden, in feite een enorme schande!!)

Oh ja, de Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur, vergeet daarom niet dat de volgende partijen voorstanders zijn van kernenergie: VVD, PVV, FVD, CDA, D66 (als CDA en ChritenUnie niet voor nieuwe centrales, maar wel voor het langer openhouden van onze stokoude kerncentrale in Borssele) en PvdA (buiten de regering tegen, maar als deze partij deel uitmaakt van een kabinet kan het zich zomaar weer achter kernenergie scharen, zoals de destijds PvdA leider en oplichter Samsom een paar maanden voorafgaand aan de ramp in Fukushima....)

Zie ook: 'Klimaatakkoord Parijs 5 jaar: vervolgens een 5 jaar lang verdere stijging van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer, plus de 'deskundige mening' van Remco de Boer' (en zie de links in dat bericht)

'Fukushima: lozen van 1,2 miljoen ton radioactief besmet water in oceaan geen probleem voor Japanse regering en IAEA.......

'Kernenergie promotie in Duitsland als gevolg van voorstel VVD en CDA minstens 3 kerncentrales te bouwen in Nederland' (niet 3 maar deze partijen, gesteund door de christenbroeders van de SGP, plus de fascisten van PVV en FvD, willen tot 10 nieuwe kerncentrales bouwen in ons kleine land, waar één ramp met zo'n centrale een groot deel van Nederland onbewoonbaar maakt!! Centrales die bovendien niet zijn te verzekeren, me dunkt een heel groot teken aan de wand!!)

'VVD en CDA willen onderzoek naar mogelijkheid tot nieuwbouw van drie kerncentrales'








 
''Ongeluk' in Canadese Pickering kerncentrale blijkt geen ongeluk te zijn' (en zie de links in dat bericht naar artikelen over bruinkool en de smerige rol die RWE speelt in Nederland en Duitsland)









 

'Radioactieve deeltjes van Fukushima ramp gevonden in de Beringstraat'


'Jodiumtabletten voor omwonenden kerncentrales.......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!








 
Beste bezoeker, dit was het voor deze dag, morgen meer berichten. Maak er zo mogelijk een mooie dag van (jammer genoeg met een lullige avondklok, Sperrzeit is terug van weggeweest......)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten