Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 9 januari 2021

DNB wil kopers pakken om huurders te ontzien, waardoor de huurders nog meer zullen moeten betalen

De Nederlandse Bank (DNB) wil dat kopers over hun eigen huis extra gaan betalen en dat gebaseerd op de spaartaks. Zo wil DNB bereiken dat er in de toekomst geen belastingverschillen meer bestaan tussen het huren en kopen van een huis......

Volgens DNB dat een toezichthoudende functie heeft* was het in 2012 nog zo dat een starter relatief goedkoper uit was met het huren van een huis dan meteen over te gaan tot de koop van een huis, echter intussen is het zo dat je met huren in de vrije sector duurder uit bent dan met het kopen van een huis..... (dat geldt overigens ook voor de sociale huursector, iets dat bestuurders constant weigeren te zien!!**)

De invoering van de verhuurdersbelasting werd genomen door Rutte 2, hoofdverantwoordelijken: VVD premier Rutte, en PvdA hufters Asscher en Samsom, echter het zal me niet verbazen als ook DNB daar een dikke vieze vinger in de pap had....... Gevolg van die belasting zijn jaarlijkse fikse huurverhogingen, terwijl die door het rijk ingevoerde belasting in feite het stelen is van door huurders gespaarde gelden, waardoor velen nog steeds in een niet geïsoleerde woning moeten leven (immers de woningcorporaties zeggen geen geld te hebben om de huizen te isoleren), waardoor die huurders ook nog eens een extra hoge gasrekening voor de kiezen krijgen.....

Het is meer dan schandalig dat DNB de kopers extra wil belasten om het onrecht dat de huurders wordt aangedaan recht te trekken, i.p.v. te zorgen dat de huren fiks verlaagd worden naar het niveau van de echte waarde van een huis en niet de waarde die is ontstaan door renteverlagingen (ook door DNB als instrument gepromoot) en de grote woningnood, die met opzet in stand wordt gehouden, zodat de huizenbubbel niet barst.... De meer dan belachelijke hoge huizenprijs wordt gvd doorberekend aan de huurders, een schande van formaat!!! (immers die prijs is al lang niet meer in verhouding met de werkelijke waarde van een huis....)

Het is niet mee dan normaal dat kopers meer betalen voor een dak boven het hoofd, immers zij bouwen bezit op, terwijl huurders in vergelijking met de kopers nog amper rechten overhouden en jaar op jaar meer moeten betalen, zodat nu zelfs mensen in de sociale huursector in vergelijking met kopers tot 10% meer betalen voor een (gammel) dak boven het hoofd. Er zijn legio huurders die al decennia in hetzelfde huis wonen en dit huis qua bouwprijs al ruim meer dan één keer hebben terugbetaald, veel van hen durft men nu scheefwoners te noemen, daar hun inkomen te hoog zou zijn..... Ooit de term 'scheefkopers' gehoord? Mensen die een paar decennia geleden een huis kochten en nu bijna voor nop wonen? (terwijl die scheefwoners alsnog een forse huur betalen, ook voordat hen de meer dan onrechtvaardige extra huurverhogingen werden opgelegd)

Laat DNB er bij de Europese Centrale Bank (ECB) op aandringen om de rente te verhogen zodat ook de pensioenfondsen een betere dekking krijgen, de renteverlagingen zijn alleen in het voordeel van de grote bedrijven (uiteraard profiteren ook de aandeelhouders van die bedrijven daarvan) en van de huizenkopers, de grote onderlaag is daar alleen maar het slachtoffer van..... Ook de lokale overheden zijn debet aan de hoge huizenprijs, daar zij hun grond verkopen alsof er goud 2 meter onder het maaiveld is te vinden, alweer een schande van formaat.... Men berekent zelfs voor 50 vierkante meter gerust meer dan € 50.000,--, voor dat geld kon je wat meer dan 3 decennia geleden een heel huis kopen!! Maar vergeet ook niet de rol van de bouwmaffia, een huis dat hier wordt gebouwd is aan bouwkosten niet zelden meer dan één keer zo duur dan over de grens......

De enorme huizenprijs zorgt er verder voor dat verpleegkundigen, docenten en politieagenten te weinig verdienen om rond te kunnen komen, zeker als ze een koophuis hebben.....

Dit alles is te danken aan de lokale en landelijke overheid, de makelaarsmaffia, speculanten, plus.... DNB!!!

Schunnig ook dat er tegenwoordig zelfs mag worden gespeculeerd met huurwoningen, wat we te danken hebben aan de kabinetten Rutte 1, 2 en 3 en de partijen die daar verantwoordelijk voor zijn zijn: VVD, CDA, PvdA, D66, ChristenUnie en dat gesteund door de fundi-christenen van de SGP!!! Krakers gingen met het kraken en bewonen van leegstaande huizen in tegen het speculeren met koophuizen en kantoren, kraken werd in 2010 verboden door kabinet Balkenende 4, met CDA, PvdA en ChistenUnie (gesteund door SGP, D66, VVD, PVV en ga nog maar even door)......... Terwijl speculeren gewoon door mag gaan......

Onthoudt de namen van alle genoemde partijen in dit bericht voor het moment waarop je over een paar maanden in het stemhok staat!! (nooit meer op stemmen, immers ze gaan lijnrecht in tegen de belangen van de grote onderlaag in dit land...) Wat betreft de verantwoordelijkheid voor de hoge huren en de huizenprijs op lokaal niveau zijn naast de al genoemde partijen de volgende partijen verantwoordelijk: GroenLinks en een aantal plaatselijke sufferds zoals de 'anarchistische' Haagse Stadspartij in Den Haag.....

Het volgende artikel over deze zaak komt van De Beurs.nl:

DNB: belasting over eigen huis moet gelijk zijn aan spaartaks

Gepubliceerd op 7 januari 2021 12:57

 

AMSTERDAM (ANP) - Huizenbezitters dienen net zo veel belasting over hun eigen huis te betalen als ze betalen over hun spaargeld. Daarvoor pleit De Nederlandsche Bank (DNB) die wil dat er in de toekomst geen belastingverschillen meer bestaan tussen het huren en kopen van een huis.

Dit zou de oplossing kunnen zijn van de ontstane scheve verhoudingen op de woningmarkt. Nog in 2012 was het voor een starter relatief goedkoper om een huis te huren in plaats van meteen over te gaan tot koop. Maar tegenwoordig ben je met huren in de vrije sector duidelijk duurder uit dan kopen, waarschuwt de toezichthouder.

Dat laatste belemmert volgens DNB een gezonde huurmarkt, waarin mensen makkelijk kunnen verhuizen en over de gehele linie minder schulden opbouwen. De hoge kosten van huren treffen nu vooral starters en andere huishoudens die te veel verdienen om sociaal te huren maar te weinig financiële middelen hebben om een huis te kopen.

Verschillen afbouwen

De fiscale verschillen geleidelijk volledig afbouwen zou in de visie van de centrale bank goed kunnen door het eigenwoningforfait stapsgewijs te verhogen of de woning en hypotheekschuld in geleidelijke stappen te verplaatsen naar box 3. Kopers die vermogen opbouwen in de eigen woning ontvangen dan niet langer een belastingoordeel ten opzichte van huurders die op andere wijze sparen. De extra belastingopbrengsten zouden bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om andere belastingen te verlagen.

Dat huren momenteel duurder is dan kopen, heeft verschillende oorzaken. Het beperkte huizenaanbod en de lage hypotheekrente spelen een rol, maar ook de belastingvoordelen die het kopen van een huis stimuleren. DNB pleit al langer voor het afbouwen van die voordelen omdat ze het aangaan van hoge hypotheekschulden in de hand werken.

Petitie

Huurders zijn ook meer geld kwijt, omdat de maandlasten van kopers deels uit aflossing bestaan. En als huurders maandelijks hetzelfde bedrag zouden sparen als het bedrag dat kopers aflossen, ervaren zij als extra nadeel dat zij hierover nu nog meer belasting moeten betalen.

De Woonbond merkt eveneens dat mensen huren in de vrije sector nu veel te duur vinden. Een petitie van de huurdersorganisatie om de huurprijzen aan banden te leggen is al ruim 13.000 keer getekend. De Woonbond wil dat er ook voor de duurdere huurwoningen maximumprijzen komen gebaseerd op een puntensysteem zoals dat ook in de sociale huur gebruikt wordt. Nu is het nog zo dat wanneer een woning boven de 752 euro per maand kan worden aangeboden, er geen maximale huurprijs meer geldt. "Appartementjes die net boven die grens zitten kunnen dus ook voor 1000 euro in de maand of meer in de verhuur, terwijl dat helemaal niet in lijn is met de kwaliteit van de woning."

===========================================

*  Toezicht waar DNB bijzonder slecht in is, neem de bankencrisis die in 2008 in volle hevigheid losbarstte, maar die de bank niet zag aankomen, terwijl iedereen met een paar hersencellen e.e.a. kon voorspellen......

** Als je bijvoorbeeld een inkomen hebt van € 1.200,-- netto per maand, moet je alsnog een derde van dat inkomen betalen voor een dak boven het hoofd, hoe gebrekkig dat dak ook is..... Ga maar na wat je dan overhoudt en laat ik dan van een gunstige rekensom uitgaan, waar die persoon inclusief huurtoeslag € 350,-- per maand betaalt, dan houdt deze € 850,-- per maand over. Voor gas en licht zijn er geen toeslagen en dan woont een groot deel van bewoners in de sociale huursector in niet of slecht geïsoleerde huizen (het gevolg van de privatisering van de voormalige woningbouwverenigingen) waardoor de gasrekening een stuk hoger ligt dan het gemiddelde voor de grootte van dat huis..... Verder moet deze persoon nog de zorgverzekering betalen en al snel € 150,-- of meer aan de hiervoor aangehaalde energieleveringen, daaroverheen komen nog alle belastingen: naast inkomstenbelasting nog gemeentelijke en regionale belastingen.... Probeer maar eens fatsoenlijk rond te komen met wat er uiteindelijk overblijft van zo'n inkomen..... En dan durft men bijstandsgerechtigden te demoniseren als ze een keer € 50,-- in een maand hebben bijverdiend zonder dit te melden...... (vergeet niet dat je van een bijstandsuitkering niet kan rondkomen!!!)

Zie ook: '4 op de 10 huizen worden door buitenlandse investeerders gekocht, zodat er nog meer huizen worden onttrokken aan de sociale huurmarkt' (iets waarvoor DNB nooit heeft gewaarschuwd)

'Bas Kurvers (VVD wethouder Rotterdam) roept kabinet op geld uit te trekken voor dure woningbouw tijdens en na de Coronacrisis'

'Dakloze gezinnen Den Haag: een enorme toename sinds 2015'

'Collectief schulden regelen, alweer een nieuwe manier van schuldenaanpak, die niets doet aan de bron daarvan' (de bron: o.a. de enorm hoge huren......)

'Woningnood in Nederland verder gestimuleerd door expats en welgestelden.......'

Hier nog een bericht met een dikke vette leugen van VVD opperschoft Blok uit 2016: 'Blok: de woningcorporaties zijn erop vooruit gegaan met de verhuurdersheffing....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (moet je nagaan deze hufterige gek is nu minister van Buitenlandse Zaken!!)

Kraken is verboden, terwijl het speculeren met woonruimte nu zelfs is uitgebreid naar de huurwoningmarkt, er wordt zelfs volop reclame voor gemaakt........ Meer dan schandalig!!! Zie o.a.: 'VVD wil rechtsgang van krakers blokkeren, terwijl er nu zelfs met huurhuizen wordt gespeculeerd'

'Kabinet Rutte 3 heeft record neergezet: meer dan 10 miljard gestolen van de huurders, die bovendien de huurverhoging per 1 juli moeten betalen' (en zie de links in dat bericht)

'40.000 daklozen: Leger des Heils luidt de noodklok' (en zie de links in dat bericht)

-------------------------------------------------------

En terzijde: 'Slechte luchtkwaliteit Nederland leidt tot grote ellende, plus: geen alarmcode voor de smog van afgelopen oud & nieuw'

''Ikbouwnietindenhaag.nl', nu met wethouder Wijsmuller' (één van de smerigste breuken met beloften van die zogenaamde anarchist)

'Joris Wijsmuller intussen volleerd volksverlakker.........'

'Haagse Stadspartij, inclusief voorman en grofgraai wethouder Wijsmuller, eens met de ontruiming van De Vloek in Scheveningen...............' (HSP zou een partij voor anarchisten zijn.... ha! ha! ha! ha!)

'Joris Wijsmuller breekt zoveelste belofte i.z. 'Spuiplein miljoenen belastingdumping........''

'Netanyahu, 1 van de grootste oorlogsmisdadigers komt naar Den Haag...... Gooi uw kont tegen de krib en demonstreer in Den Haag!' (terwijl de HSP in het college van B&W zat, verbood Den Haag demonstraties tegen Palestijnenslachter Netanyahu....)

'Bezoek Netanyahu: meet gemeentebestuur Den Haag met twee maten?' (de vraag stellen......)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten