Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 18 januari 2021

Geheel hypocriet willen de landelijke overheid en de lokale overheden de mogelijkheid om speculatie met huur- en koopwoningen tegengaan

Hare D66 kwaadaardigheid Kasja Ollongren heeft een wetsvoorstel gefabriceerd waarmee steden op zouden kunnen treden tegen speculatie met huur- en koopwoningen. Mocht deze wet het halen kunnen lokale overheden in bepaalde gebieden een opkoopbescherming doorvoeren zodat beleggers niet langer betaalbare koopwoningen kunnen opkopen om deze tegen kapitalen te verhuren in de vrije sector (daarvoor worden in advertenties hoge percentages op investeringen beloofd) Volgens Ollongren zou dat een verbetering betekenen voor de positie van starters en doorstromers.

Totaal belachelijk wil Ollongren een tijdslimiet opleggen aan deze maatregel een termijn van 3 jaar..... ha! ha! ha! ha! De smerige oplichter, alsof men dan niet even zal uitwijken naar steden of gebieden waar deze maatregel niet wordt genomen, om doodleuk na 3 jaar alsnog de gewenste huizen op te kopen in de gebieden waar deze maatregel dan zal zijn afgelopen..... 

Hare D66 kwaadaardigheid Ollongren 

Het wetsvoorstel is zo achterlijk dat Ollongren er dus vanuit gaat dat de woningnood na 3 jaar zou zijn opgelost....... Een woningnood die de laatste 30 jaar met opzet is vergroot door speculatie met koophuizen, het afbreken van hele wijken met goede goedkope sociale huurwoningen, om plaats te maken voor de bouw van minder huurwoningen en het bouwen van koophuizen..... De lokale overheden hebben daar fiks aan verdiend en hebben die verdiensten nog eens vergroot door het meedoen van wethouders aan grondspeculatie, zo heeft destijds PvdA 'huisvestingswethouder' Norder van Den Haag het zelfs geklaard om naast een industrieterrein en grote doorgaande wegen een postzegel van 50 vierkante meter te verkopen voor € 46.000,-- en dan spreek je over 2012....... (en die 50 vierkante meter was dan ook nog eens het kleinste perceel dat je kon kopen...)

Gelukkig willen de steden een verhuurvergunning die is voorzien in het wetsvoorstel op alle verhuursituaties en niet alleen op de uitzonderingssituatie in bepaalde gebieden, om malafide verhuurders aan te kunnen pakken, verhuurders die een woonruimte vergeleken met de gemiddelde huurprijs verhuren voor meer dan het dubbele, waarmee de huurprijzen steeds verder omhoog worden gejaagd.... Volgens de grote gemeenten is het wetsvoorstel van Ollongren fraudegevoelig en is de uitvoerbaarheid en handhaving problematisch als er geen veranderingen in het wetsvoorstel worden aangebracht.

Uitermate vreemd dat er niet wordt gesproken over het opkopen van zelfs (hele blokken) sociale huurwoningen door buitenlandse investeerders, die deze woningen dusdanig renoveren dat bijvoorbeeld van 2 huizen er 1 wordt gemaakt en deze tegen een kapitaal worden verhuurd in de vrije sector........ NB het gevolg van het wanbeleid dat VVD ex-ministers Blok en Kamp voerden en die corporaties geboden een deel van hun voorraad daarvoor aan te bieden...... Ook Ollongren zou zich daaraan hebben beschuldigd......

De Woonbond, een organisatie die de positie van alle huurders zou moeten behartigen, heeft als de lokale overheden en de landelijke overheid ten overvloede weer eens laten zien alleen oog te hebben voor de huurders in de vrije sector, alsof de huurders in de sociale sector niet ook worden uitgebuit met veel te hoge huren die NB worden gemeten aan de door de woningnood in stand gehouden veel te hoge prijzen van koophuizen, ofwel van de huizenbubbel..... (waarbij de woningnood natuurlijk zelf ook al een aanjager is van de huizenprijs....) Zoals gezegd ook deze huurders betalen veel te veel voor hun huis, waar de huurtoeslag zo goed als niets aan verandert, huizen die vooral zijn te vinden in de achterstandswijken en die vaak niet of slecht zijn geïsoleerd, waardoor deze mensen een veel te groot deel van hun al karige inkomen aan huur moeten betalen, terwijl ze in verhouding ook nog eens de hoofdprijs betalen voor gasverbruik (immers slecht geïsoleerde huizen).......

Ollongren wenst daar niets aan te doen, zo bleek in het voorjaar van 2020 toen ze weigerde de huurverhoging te bevriezen*, een gotspe 'van hier tot Jericho' daar de jaarlijkse huurverhoging wordt berekend op de prijsstijgingen in het voorafgaande jaar en wat is in 95% van de gevallen de hoogste prijsverhoging? Juist, de huurverhoging van een jaar eerder!!!! Kortom alle huurders (dus de huurders van sociale huurwoningen en die in de vrije sector) worden jaar in jaar uit belazerd door de overheid, in feite worden ze met deze schunnige gang van zaken dubbel besodemieterd...... Waarbij nog opgemerkt moet worden dat de zogenaamde scheefwoners nog erger worden gepakt daar ze een te hoog inkomen zouden hebben voor hun huis,zij worden door de politiek en adviesorganen beschuldigd de woningnood te hebben veroorzaakt...** Terwijl de hoofddader van de woningnood (zoals je kon lezen) de overheid zelf is, of die nu lokaal of landelijk is.....

Bij het voorgaande moet ik nog opmerken dat de huurders nog een keer worden bestolen door de landelijke overheid middels de verhuurdersbelasting, immers het gaat om door huurders gespaarde gelden >> een grote schande en dit voegt in feite nog een punt toe aan de smerige manier van het berekenen van de jaarlijkse huurverhoging, waarmee de huurders nog eens extra worden gepakt....... Het voorgaande is de reden waarom de meeste corporaties achterliggen wat betreft het isoleren van huizen en het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen >> echter vergeet niet dat deze corporaties ook een berg boter op het hoofd hebben, immers zij kunnen beslissen een huurverhoging niet door te voeren..... Daarnaast hebben woningcorporaties honderden miljoenen uitgegeven voor onderbrengen van hun administratie in peperdure design kantoorgebouwen en verdient de top van die corporaties nog steeds veel te veel, ook al een kostenpost van jewelste.....

Ollongren denkt waarschijnlijk met haar belachelijke wetsvoorstel de huurders die ze vorig jaar zo heeft gepakt te kunnen paaien voor D666 tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart aanstaande...... Over die verkiezingen gesproken: als je huurder bent stem dan naast D66 niet op de volgend partijen, daar die schijt hebben aan de ellende onder sociale huurders (velen kunnen de vaste lasten al lang niet meer opbrengen) en het uitbuiten van de huurders: dus laat je niet nog langer uitbuiten door VVD, CDA, PvdA, ChristenUnie, GroenLinks en SGP (dat naast Rutte 1 en 2 ook Rutte 3 steunt)!! Wat betreft lokale verkiezingen op 16 maart 2022 zou je dan niet op de al genoemde partijen moeten stemmen, aangevuld met een fiks aantal lokale partijen (zoals de Haagse Stadspartij >> HSP)

Grote steden willen steviger wetsvoorstel tegen opkopers huizen

Gepubliceerd op 18 januari 2021 08:24

 

DEN HAAG (ANP) - Het wetsvoorstel om opkopers van huizen te weren gaat de grote steden niet ver genoeg. De steden willen meer mogelijkheden hebben om op te kunnen treden tegen beleggers die huizen opkopen. Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven pleiten daarbij voor een algemene verhuurvergunning en meer juridische mogelijkheden om malafide verhuurders aan te kunnen pakken.

Het wetsvoorstel van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maakt het mogelijk om in een gebied een opkoopbescherming in te voeren voor betaalbare koopwoningen. Op deze manier kan voorkomen worden dat deze woningen worden opgekocht door beleggers, met als doel de woningen te verhuren. Dit betekent een verbetering van de positie van starters en doorstromers. Zij hoeven namelijk niet meer te concurreren met beleggers.

Hoewel de steden blij zijn dat er aandacht is voor de problematiek, gaat het wetsvoorstel volgens hen dus nog niet ver genoeg. De termijn van drie jaar vinden ze te kort, omdat de schaarste op de woningmarkt over drie jaar zeker nog niet voorbij is, zo klinkt het. Daarom zou er geen tijdslimiet aan de maatregel moeten zitten. Ook niet omdat het risico bestaat dat een woning na drie jaar alsnog aan een belegger wordt verkocht.

Duidelijk signaal

Daarnaast pleiten de grote steden ervoor de verhuurvergunning in alle verhuursituaties in te kunnen zetten en niet alleen in uitzonderingssituaties en bij nieuwe verhuringen. Met het huidige voorstel wordt volgens de steden het probleem van malafide verhuurders niet opgelost. Met een vergunning die overal in de stad toegepast kan worden en waarmee de hoogte van de huur ook aangepakt kan worden, kunnen gemeenten grotere stappen zetten.

Ook hebben de steden een aantal voorstellen gedaan om de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van het voorstel te verbeteren en de uitvoering minder fraudegevoelig en kostbaar te maken.

De Woonbond spreekt van een 'duidelijk signaal' vanuit de grote steden. De huurdersorganisatie pleit ook al langer voor een landelijke verhuurvergunning om huisjesmelkers te weren, ook om te voorkomen dat die in een andere gemeente gewoon op de oude voet doorgaan. De bond pleit ook voor het aan banden leggen van de enorme prijzen in de vrije sector, en het stoppen met de tijdelijke huurcontracten die in de commerciële sector "klakkeloos" kunnen worden ingezet.

===========================================

*  Zie: 'Kajsa Ollongren (D66 minister) vindt de hoogste stijging van de huren in 6 jaar tijd volkomen terecht' en zie:

'Kajsa Ollongren (D66 minister) vindt het bevriezen van de huurprijs onwenselijk, terwijl huurders al extra worden gepakt.........' en zie:

'Huren in Nederland behoeven niet bevroren te worden aldus Jan-Kees Emmer (Telegraaf)'

** Ooit wel eens gehoord van 'scheefkopers?', huizenkopers die hun huis decennia geleden tegen een appel en ei kochten en nu met een riant inkomen in een wat betreft woonlasten uiterst goedkoop huis wonen.... 

Zie ook: 'DNB wil kopers pakken om huurders te ontzien, waardoor de huurders nog meer zullen moeten betalen'

'4 op de 10 huizen worden door buitenlandse investeerders gekocht, zodat er nog meer huizen worden onttrokken aan de sociale huurmarkt' (iets waarvoor De Nederlandse Bank nooit heeft gewaarschuwd)

'VVD wethouder gaat huurders met hogere inkomens straffen voor gemeentelijk en landelijk wanbeleid dat tot woningnood leidde'

'Bas Kurvers (VVD wethouder Rotterdam) roept kabinet op geld uit te trekken voor dure woningbouw tijdens en na de Coronacrisis'

'Dakloze gezinnen Den Haag: een enorme toename sinds 2015'

'Kabinet Rutte 3 heeft record neergezet: meer dan 10 miljard gestolen van de huurders, die bovendien de huurverhoging per 1 juli moeten betalen' (!!!!) (en zie de links in dat bericht)

'40.000 daklozen: Leger des Heils luidt de noodklok' (en zie de links in dat bericht)

'Paul Smeulders (GroenLinks Tweede Kamer) wil 'eerlijke huur' voor middeninkomens, alsof de lage inkomens niet meer bestaan'

'Woningcorporaties laat uw menselijk gezicht eindelijk voor één keer zien: bevries de huren!!' (ook met aandacht voor 'scheefwonen', woningnood en de huizenbubbel)

'Belastingontduikers krijgen staatssteun, waar huurders en de grote onderlaag het gelag moeten betalen (een cartoon)

'Gert-Jan Segers (CU 2de Kamer) zegt dat god tegen hem spreekt en 'neemt het o.a. op voor huurders' en kopers

'Collectief schulden regelen, alweer een nieuwe manier van schuldenaanpak, die niets doet aan de bron daarvan' (de bron: o.a. de enorm hoge huren......)

'Woningnood in Nederland verder gestimuleerd door expats en welgestelden.......'

Hier nog een bericht met een dikke vette leugen van VVD opperschoft Blok uit 2016: 'Blok: de woningcorporaties zijn erop vooruit gegaan met de verhuurdersheffing....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (moet je nagaan deze hufterige gek is nu minister van Buitenlandse Zaken!!)

Kraken is verboden, terwijl het speculeren met woonruimte nu zelfs is uitgebreid naar de huurwoningmarkt, er wordt zelfs volop reclame voor gemaakt........ Meer dan schandalig!!! Zie o.a.: 'VVD wil rechtsgang van krakers blokkeren, terwijl er nu zelfs met huurhuizen wordt gespeculeerd'

'Huurders in Duitsland (wel) de straat op tegen veel te hoge huren'

'Marnix Norder (PvdA en Aedes topgraaier) valt eigen beleid als wethouder aan: er wordt te weinig gebouwd'

'Beleggers klagen over regels voor nieuwbouw, waar huurders het slachtoffer zijn van expres gecreëerde woningnood........'

'Huurverhoging 2019 'beperkt': de huur van een sociale huurwoning mag maximaal met 4,1 tot 5,6% worden verhoogd...... ha! ha! ha! ha! ha!'

'Rutte's leugen groeit tot reusachtige proporties: verhoging afvalstoffenheffing, bovenop de kosten voor de energietransitie en de btw verhoging' (waar nu dus nog een achterlijk hoge huurverhoging bovenop komt...)

'Troonrede: 'Meer mensen moeten voelen dat het goed gaat' >> 'iedereen gaat erop vooruit...'

'Prinsjesdag hysterie, overgoten met een saus van Rutte 3 leugens'

'Rutte, Hoekstra en CPB liegen dat bijna iedereen er 1,5% op vooruit gaat in 2019'

'Jan Kamminga (VVD en Vastgoed Belang): overheid moet meer huurhuizen bouwen, zodat welgestelden daar mooie winsten op kunnen halen......'

'Koninklijke Beroepsorganisatie voor Gerechtsdeurwaarders klaagt over politie acties bij ontruimingen van woonhuizen.......'

'Rechter probeert recht te spreken wat krom is: verhuurders mogen de inkomensgegevens van hun huurders inzien en misbruiken......... Niet in 1942, maar in 2018!!'

'Ollongren: arme huurders gaan er niet op achteruit, dat lijkt maar zo en haar ouders hebben haar geleerd dat anders zijn niet zo erg is....... AUW!!!'


'Aantal belastingvrije schenkingen van een ton verdubbeld voor kinderen van rijke ouders, terwijl kinderen uit arme gezinnen hun loon mogen inleveren als paps of mams in de bijstand zit' (!!!!)

'Cora van Nieuwenhuizen (VVD minister Infrastructuur en Waterstaat) vindt het asociaal als Nederlanders op vakantie gaan naar Turkije...... Nu wat ik asociaal vind 'Cora!!''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten