Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 16 januari 2021

Pompeo liegt keihard dat Iran Al Qaida steunt en onderdak geeft

Het zoveelste bewijs dat mensen dom worden gehouden door politici en de reguliere (massa-) media, werd geleverd door Pompeo, VS minister van buitenlandse zaken (eerder topgraaier van de CIA), hij houdt samen met de media in de VS het volk voor dat Iran Al Qaida onderdak geeft...... Dit terwijl de VS Al Qaida Syrië (al-Nusra) een paar jaar geleden van de terreurlijst heeft gehaald en de VS ook nu nog op het door hen illegaal bezet gebied in Syrië meerdere terreurgroepen beschermt, onder die groepen al-Nusra (Al Qaida Syrië) en een groot aantal ISIS moordenaars........  

Al Qaida is een soennitische organisatie die bewezen terreur uitoefent op sjiieten en dan is Iran ook nog eens een sjiitische staat..... Blijkbaar heeft Pompeo de idee dat zijn leugen niet opgemerkt zal worden en niet onterecht daar de reguliere media die weliswaar de pest hebben aan de Trump administratie, waarin Pompeo een belangrijke functie vervult, alles op het gebied van agressie in het buitenlandbeleid van deze administratie steunt, dus ook deze leugen neemt men met grote graagte over....... (overigens is dit niet de eerste keer dat de VS met deze beschuldiging komt aan het adres van Iran, zoals het eerder Irak beschuldigde van het steunen van Al Qaida, terwijl de regering onder Saddam Hoessein deze terrreurgroep bestreed.....) 

Uiteraard heeft Pompeo geen flinter aan bewijs geleverd voor zijn bewering, niet vreemd daar het gaat om de zoveelste smerige leugen van deze vreselijke oorlogsmisdadiger..... (laten we hopen dat ook hij ooit terecht zal staan voor het Internationaal Gerechtshof [ICC] in Den Haag, al zijn er nog wel 'wat meer' VS bestuurders en presidenten die daar al gevangen zouden moeten zitten, zoals oorlogsmisdadigers Clinton [inclusief zijn vrouw Hillary, de bloedige oorlogshoer], Bush, Obama en de gekozen VS president Biden, die onder Obama als minister van buitenlandse zaken een fikse lijst aan oorlogsmisdaden beging in de illegale oorlogen van de VS tegen o.a. Libië en Syrië.....)

De opmerking van Pompeo zou kunnen leiden tot een aanval op Iran tijdens de laatste dagen van Trump in het Witte Huis, daar de VS in 2001 een wetgeving heeft aangenomen: de 'Authorisation of Use of Military Force' (AUMF), die het VS leger toestemming geeft om Al Qaida in welk land dan ook aan te vallen......

Het volgende artikel werd gepubliceerd op Al Jazeera, ik nam het over van Information Clearing House, onder het artikel kan je klikken voor een 'Dutch vertaling', dit neemt wel een tiental seconden tijd in beslag (oh ja en zie de video!!):

Warmongering lies’ Pompeo says al-Qaeda’s ‘new home base’ is Iran with no evidence

By Al Jazeera


January 12, 2021 "Information Clearing House" - US Secretary of State Mike Pompeo said on Tuesday al-Qaeda has a new home base in Iran, though he offered no evidence in a speech in Washington, DC, a claim Iran immediately rebuffed.

Pompeo said al-Qaeda had centralised its leadership inside Tehran and that deputies of leader Ayman al-Zawahiri are currently there. Such claims have been met with some scepticism within the intelligence community and Congress.

Al-Qaeda has a new home base. It is the Islamic Republic of Iran,” Pompeo said in a speech at the National Press Club.

I would say Iran is indeed the new Afghanistan – as the key geographic hub for al-Qaeda – but it’s actually worse,” he said. “Unlike in Afghanistan, when al-Qaeda was hiding in the mountains, al-Qaeda today is operating under the hard shell of the Iranian regime’s protection.”

The secretary of state, who will leave office on January 20 when President Donald Trump’s term ends, also urged more international pressure on Tehran, but stopped short of calling for military action, saying: “If we did have that option, if we chose to do that, there’s a much greater risk in executing it.”

Warmongering lies’

Iranian foreign minister Mohammad Javad Zarif swiftly accused Pompeo of “warmongering lies” in a tweet denouncing the claims.

The statements by Pompeo could represent an escalation in the US’s ability to use force against Iran.

US legislation, the 2001 Authorisation of Use of Military Force (AUMF) allows US forces to pursue al-Qaeda anywhere in the world.

Pompeo’s claim could allow the Trump administration to claim it already had Congressional approval for an attack on Iran under that authorisation if al-Qaeda were proved to be on Iranian territory.

- "Source" -

See also

Pompus Uranus!

Click for Spanish, German, Dutch, Danish, French, translation- Note- Translation may take a moment to load.

===============================================

Zie ook: 'Egypte voltrekt in 10 dagen tijd 49 doodstraffen, media aandacht minimaal, dit in tegenstelling tot voltrekking van 1 doodstraf in Iran' (hoewel elke doodstraf er één te veel is)

'VS stuurt 500 militairen naar Saoedi-Arabië als inzet tegen 'Iraanse agressie''

'Israël maakt zich op voor oorlog tegen Iran'

'Groot-Brittannië saboteert de Iran deal en de belofte van de EU de VS sancties te compenseren: Iraanse olietanker werd op verzoek VS overvallen'

'De VS en niet Iran is een schurkenstaat'

'VS chanteert de wereld: geen olie import uit Iran, anders........'

'Pompeo (VS minister BuZa): Iran is de grootste sponsor van terrorisme..... Goh, nooit geweten dat Iran subsidie geeft aan het Pentagon'

'Iraanse minister van BuZa treedt af uren nadat hij een ontmoeting had met een vredesgroep uit de VS'

'VS verwijt Iran nucleaire chantage, chantage waar de VS zichzelf schuldig aan maakt'

'VS plant een bombardement op een Iraanse kerncentrale, verkennende VS drone neergeschoten'

'Kapitein Japans schip spreekt Trump administratie tegen over Iraanse kleefbom op zijn tanker'

'VS heeft stok 'gevonden' om oorlog tegen Iran te beginnen: Iran zou tankers hebben aangevallen'

'Twee olietankers aangevallen in Golf van Oman: VS oorlogsbodem in de buurt'

US Continues to Escalate Tensions, Raising Fear of Imminent War With Iran

US Might Send 10,000 More Troops to Middle East

'VS dreigt Iran met militair geweld op beschuldiging van terreur die de VS zelf op grote schaal uitoefent'

Yemen Be Damned, Pompeo Doubles Down on US Support for Saudi Arabia

'Het verborgen motief achter de Israëlische agressie tegen Iran en Syrië'

'Iraanse protesten allesbehalve compleet spontaan (zoals VS ambassadeur bij de VN Haley durfde te stellen...)....'

'Protesten Iran opgezet door de VS en Israël'

'Iran, de protesten en wat de media je niet vertellen.........'

'De VS gaf meer dan 1 miljoen dollar uit om protesten tegen Iraans bewind uit te buiten (en te organiseren)'

'Lt. General McInerney says Obama helped build ISIS with Weapons from Benghazi'

'Rex Tillerson (VS BuZA) geeft toe dat de VS een staatsgreep wil uitvoeren in Iran........ Het is nog 'iets te rustig' in dat gebied........'


'Netanyahu vergelijkt Iran met nazi-Duitsland en stelt dat Iran een bedreiging is voor de wereldvrede..... ha! ha! ha! ha!'

'Washington uit op oorlog met Iran......'

'Oliemaatschappijen weigeren n.a.v. VS sancties de jet van Iraanse minister af te tanken'

'Israël bezig met voorbereiding op meerdere fronten oorlog........ (met hulp van de VS'

'John Bolton heeft beloofd dat Iran voor 2019 onder een ander regime zal leven.......'

'Saoedi-Arabië dreigt Iran aan te vallen voor vanuit Jemen afgevuurde 'raketten' op Saoedische 'doelen..........''

'VS rechter gelast Iran miljarden te betalen aan de families van 911 slachtosoennieten zijnffers.....' (terwijl 9/11 niet werd uitgevoerd noch werd geregisseerd door Iran, waar 'de daders'  ook nog eens soennieten zouden zijn en Iran hoofdzakelijk een sjiitisch land is)

'Iran moet hangen en Iran-deal moet van tafel....... Israël speelt wolf in schaapskleren'

'VS ambtenaren: Israël zoekt steun VS voor oorlog tegen Iran.......'

'VS, de werelddictator: Iran-deal is van nul en generlei waarde (op basis van leugens en achterklap).......'

'Iran houdt zich aan de nucleaire deal dit in tegenstelling tot de VS........'

'Israël laat er geen twijfel over bestaan: met het uit de Iran-deal stappen van de VS is definitief de oorlog verklaard aan Iran.........'

'Trump vroeg Iran toestemming tot bombarderen onbelangrijke doelen, dit in actie: red mijn gezicht'

'Al Qaida de bondgenoot van de VS in de strijd tegen...... terrorisme! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (en zie de links in dat bericht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten