Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 26 januari 2021

Europees Hof van 'Justitie' beslist weer eens in het nadeel van de burgers: overheden mogen giraal betalen eisen van de bevolking

Te zot voor woorden: het Europees Hof van 'Justitie' heeft ten nadele van een burger de uitspraak gedaan dat overheden van hun burgers mogen verwachten dat ze giraal betalen i.p.v. met contanten. Een Duitse burger was een zaak aangegaan daar hij terecht vindt dat overheden niet het recht hebben zijn handel en wandel te controleren en hij daarom contant moet kunnen betalen, i.p.v. virtueel via pin of computer.

De rechter heeft beslist dat overheden inderdaad virtuele betalingen kunnen eisen 'als daar goede redenen voor zijn......' ha! ha! ha! ha! Ja en natuurlijk hebben overheden daar goede redenen voor, zo niet dan verzinnen ze die wel!! De rechter gaf een voorbeeld: als overheden voor het betalen met contanten 'onredelijke kosten' in rekening moeten brengen..... Tja en in het in rekening brengen van onredelijke kosten is de overheid een kei!! Men neemt de afschrijvingen in rekening die beginnen met het afschrijven van een bedrag voor huisvesting van hun protserige gebouwen, tot de afschrijving op een balpen en paperclip!! 

Uiteraard is deze beslissing weer een klap in het gezicht van ouderen die digibeet zijn....... Al moet gezegd worden dat er in Nederland nog maar weinig overheden zijn waar je contant kan betalen, zelf kan ik alleen het stadhuis in mijn woonplaats bedenken, ofwel Nederland loopt weer eens voor in deze....... (bepaald niet iets waar je trots op kan zijn.....)

Ten overvloede heeft alweer een EU orgaan laten zien niet te werken voor de burgers maar voor de overheden en het (grote) bedrijfsleven!!!! Eerder liet de Europese Centrale Bank >> ECB (ook onderdeel van de EU) weten dat het een digitale euro wil invoeren, waarvoor de Coronacrisis als reden werd aangevoerd......

In de naam Europees Hof van Justitie zit het woord 'justitie' en dat betekent onder meer gerechtigheid of billijkheid, welnu die betekenissen worden in deze weer eens zwaar geweld aangedaan.....  

Het is te hopen dat de komende jaren meer landen besluiten uit de EU te stappen, zodat ook hier de mensen de schellen van de ogen vallen en begrijpen dat we als de donder uit deze dictatoriale instantie moeten stappen, voordat Nederland elke zeggenschap heeft verloren!!!

DeBeurs.nl bracht vandaag het volgende bericht over deze smerige zaak:

EU-hof: overheidsinstantie met goede reden mag contanten weigeren

Gepubliceerd op 26 januari 2021 10:49

 

LUXEMBURG (ANP) - Overheidsinstanties mogen van burgers vragen dat ze giraal betalen en niet contant. Maar dan moet daarvoor wel een goede reden zijn, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Dat het innen en verwerken van cash geld die instanties te veel op kosten jaagt, bijvoorbeeld. En ze dat dan weer moeten doorberekenen.

Het hof boog zich over de klacht van een Duitse voorvechter van contant geld, die zijn kijk- en luistergeld niet in cash mag afdoen. Hij schuwt elektronisch bankieren, uit angst dat banken en wellicht ook anderen zo zijn handel en wandel precies kunnen volgen. Medestanders waarschuwen dat ook ouderen en anderen die minder digitaal vaardig zijn in de knel komen als ze niet langer in contanten kunnen betalen.

Euromunten en -biljetten zijn en blijven een wettig betaalmiddel in de eurozone, erkent het hof in Luxemburg. Maar een overheidsinstantie mag soms toch een elektronische betaling vragen, bijvoorbeeld als ze anders "onredelijke kosten" voor hun diensten in rekening moeten brengen. Als het in de regel maar mogelijk blijft om contant te betalen.

=================================

* Zie: 'ECB misbruikt Coronacrisis voor totale controle betalingsverkeer en politieke macht: de invoering van een digitale euro

Zie ook: 'Uw privacy op het kerkhof: controle compleet met uitbanning papier- en muntgeld' (zonder dat ligt de privacy toch al op het kerkhof.....)

'Van der Laan legt OV nog meer beperkingen op: contant betalen moet uit de bus............'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten