Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 12 januari 2021

De EU moet zich inzetten voor de Tibetanen

Het Care2 team komt vandaag met wel een heel vreemde kop boven de nieuw gelanceerde petitie, waar wordt gesteld dat de VS de Dalai Lama beschermt en dat de EU dit ook moet doen. De VS steunt alles en iedereen die kritiek levert op China, maar van het beschermen van de Dalai Lama is geen sprake, nee, geen door de CIA geleverd team van lijfwachten. De Dalai Lama leeft dan ook niet in Tibet maar in India, en het is er India alles aan gelegen dat hem niets overkomt, de ellende die dit zou opleveren voor de Indiase regering is niet met een pen te beschrijven. Verderop stelt het team dat de VS het opneemt voor mensenrechten wat betreft Tibet, echter m.i. is het een gotspe dat de VS daar de vuilbek nog over open durft te trekken, immers als er één grote internationale mensenrechtenschender is, is het de  VS wel!!!

Als het Care 2 team zegt dat de EU en EU-lidstaten te weinig doen voor de Tibetanen heeft dat team groot gelijk, EU-lidstaten zijn voor een deel te bang om economisch gewin door handel met China te verliezen en dat heeft o.a. te maken met het onvermogen van de EU om armoede in een aantal lidstaten het hoofd te bieden, wat zeg ik, de EU is daar niet zelden verantwoordelijk voor!! Neem Griekenland dat door de EU is leeggeroofd en dat om de banken in ons deel van Europa schadeloos te stellen die voorafgaand aan de bankencrisis van 2008 misdadig op de pof geld leverden aan de opvolgende corrupte Griekse regeringen*, de prijs die de Griekse bevolking daar voor moest betalen is schandalig groot, mensen overleden onnodig daar er bijvoorbeeld geen geld was voor chemotherapie t.b.v. kankerpatiënten....... Een groot deel van goed opgeleide Griekse jongeren is het land zelfs ontvlucht, wat weer een wissel zal trekken op de Griekse economie in de toekomst..... En wie hielp de Grieken wel? Juist: China!! Al werd dit door toedoen van de EU beperkt tot de aankoop van delen van Griekse havens en het verbeteren daarvan, havens die echter wel van groot belang zijn voor Griekenland. Rusland wilde ook een helpende hand uitsteken met investeringen maar daar staken zowel de EU als de VS een dikke stok voor.....

Het is dan ook de hoogste tijd dat de EU het beleid verandert en niet bevolkingen straft voor smerig misdadig handelen van de financiële maffia, maar juist de schuldigen straft!! Voorts zou de EU moeten laten zien dat het zich de ellende van het Tibetaanse volk aantrekt en handel met China afhankelijk moeten maken van het eerbiedigen van de Tibetaanse mensenrechten en het volkerenrecht..... (en reken maar als de hele EU hier pal voor zou staan, dat China dit op z'n zachtst gezegd bijzonder vervelend zou vinden)

Men maakt zich druk om de Oeigoeren terwijl de 'bewijzen' voor grote heropvoedingskampen, waar deze bevolkingsgroep zou worden vastgehouden, van de geheime diensten van de VS komen, diensten die al 'iets te vaak' hebben laten zien dat ze vooral goed zijn in liegen dat het gedrukt staat..... Uiteraard is in die Chinese provincie e.e.a. aan de hand en zou China deze provincie hebben geannexeerd in 1949, echter Xinjiang behoorde al sinds het jaar 640 tot China..... Ofwel een vergelijking met Tibet gaat volledig mank, een vergelijking die maar al te vaak wordt gemaakt in het westen....... (zelf heb ik dat overigens ook een keer volkomen onterecht gedaan) Vergeet verder niet niet dat nationalistische Oeigoeren jarenlang een groot aantal uiterst bloedige aanslagen hebben gepleegd tegen de daar wonende Chinese gemeenschap..... (het is trouwens wel zeker dat ook in deze Chinese provincie de CIA al jaren bezig is geweest om het volk op te stoken tegen de Chinese overheid, zoals de VS dat overal doet waar een regering niet naar de pijpen van Washington danst....)

Heel anders is de situatie in Tibet, het Tibetaanse volk is vanaf de annexatie op 7 oktober 1950 door de Chinezen zwaar en bloedig onderdrukt en daar is de hele wereldgemeenschap mede verantwoordelijk voor, men heeft willens en wetens veel te weinig voor de Tibetanen gedaan, men had het na WOII eenvoudigweg veel te druk met zichzelf, of met koloniale bevrijdingsoorlogen (zoals Frankrijk tekeerging in Vietnam) en met oorlogsvoering op het Koreaanse schiereiland en ach Tibet........??

Dat de VS nu geheel hypocriet opneemt voor het Tibetaanse volk en de Dalai Lama is een spel voor de 'bühne' dat volledig past in het demoniseren van China en dat heeft alles te maken met het steeds verder groeien van de Chinese economie die binnen de kortste keren die van de VS zal overtreffen........ Care 2 spreekt over het vermoorden van 1,2 miljoen Tibetanen, cijfers van 'deskundigen', ben bang dat dit specialisten van de CIA en NSA zijn die de zaak fiks aandikken, echter elke vermoorde Tibetaan is er 1 te veel, maar van een genocide waar het Care 2 team over spreekt, is volgens mij geen sprake...... Verder wenst de VS haar imperium te beschermen en de enige landen die dat imperium kunnen bedreigen zijn China en Rusland, niet voor niets heeft de VS een groot aantal militaire bases rond de oostelijke grens van China...... (voor Rusland geldt hetzelfde)

Doet alles niets af aan het leed van de Tibetanen, daarom: lees en teken de petitie van Care 2 ajb en geeft het door, het is de hoogste tijd dat er een eind komt aan het lijden van het verdrukte Tibetaanse volk!! (en geeft het door!!)

The Dalai Lama is now protected by the US. Europe must step up, too. 

 

Tibetans' lives and religion are being ripped from them. Tell the EU to join the US in protecting Tibet!

Miranda B., Care2 Action Alerts<actionalerts@care2.com>

Sign Now

Just as the U.S. Congress was getting ready to vote on its much-needed economic stimulus package that provides financial relief to struggling Americans, it added an unexpected and incredible addendum: life-saving provisions to protect the tortured and massacred Tibetan people, as well as their peaceful religious and political leader, the Dalai Lama. While U.S. law has traditionally been relatively silent on this topic, the Tibetan people have spent decades suffering as the Chinese government drove their leader into exile, kidnapped and "disappeared" many of his associates, and continues to imprison and murder their people. Finally, the U.S. is standing up for international human rights and freedom of religion by standing up for Tibet.

This long-overdue step states that the U.S. will implement economic sanctions on top Chinese Communist Party leaders if the Chinese government tries to name its own Dalai Lama in order to control Tibetans even further. It also prohibits China from establishing any new consulates on U.S. soil until the U.S. is allowed to establish its own consulate in the capital of Tibet, Lhasa. These are awe-inspiring steps — but it shouldn't end here. Every single day, the Tibetan people continue to be brutalized. Some experts estimate that approximately 1.2 million Tibetan people have been murdered in a state-sponsored mass genocide. It's time for the European Union to follow the U.S.'s lead. Tell the European Parliament to pass a law stating that they will sanction the Chinese government if it interferes in the naming of the Dalai Lama's successor!

Sign Now

Thank you,

Miranda B.
The Care2 Petitions Team

P.S. Tibetan monks, nuns, and civilians alike have been subjected to torture, imprisonment, and murder. Tell the European Union to protect the Dalai Lama and his followers now!

=============================================

* Zie wat dat betreft ook mijn eerdere bericht van deze dag: 'Voorzitter UBS bank staat nog steeds achter Ralph Hamers: de ene misdadiger verdedigt de ander' (voor meer berichten over de bankencrisis klik op het betreffende label, direct onder dit bericht, daar kan je ook klikken voor meer artikelen over het uitkleden van o.a. Griekenland tijdens de bankencrisis door op het label schuldenlanden te klikken, beide labels kunnen elkaar 'overlappen')

Zie ook: 'VS bezig geheime basis uit te breiden als voorbereiding op oorlog met China en/of Noord-Korea'

'Tibet: geef dit volk haar taal terug! 10 december: internationale dag van de mensenrechten'

'De 'nieuwste anti-Chinese propaganda': de deportatie van Oeigoeren naar concentratiekampen'

'BBC bedient VS met het demoniseren van China'

'Dalai Lama in Nederland, Timmermans benadrukt, dat zijn gesprek met de Dalai Lama alleen een religieuze dialoog zal zijn......... Teken de petitie a.u.b.!' (ja ja deze zogenaamde duurzame en maatschappelijk bewuste clown van de PvdA vond destijds dat China niet voor de voeten moest worden gelopen, de smerige hypocriet!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten