Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 10 oktober 2017

Jodiumtabletten voor omwonenden kerncentrales.......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Gisteren werd bekend gemaakt dat Nederlandse omwonenden van kerncentrales jodiumtabletten verstrekt krijgen. Voor een afstand binnen 20 kilometer van een kerncentrale krijgt iedereen tot 41 jaar de pillen, oudere bewoners kunnen wat dat betreft doodvallen en 'ach maakt 't uit, als je 41 bent, heb je immers het beste van het leven al gehad....' Daarnaast moet niet vergeten worden dat radioactieve straling niet alleen schildklierkanker veroorzaakt, maar ook op andere manieren (waaronder andere kankers) grote schade in het lichaam aanricht, je kan je dan ook beter uit de voeten maken tot je minstens 100 kilometer uit de buurt van een rampcentrale bent beland.

Kinderen, zwangere vrouwen en mensen die grote kans lopen op schildklierkanker, krijgen overigens jodiumpillen als ze tot 100 kilometer vanaf een kerncentrale wonen...... Ook hier weer: de rest kan doodvallen!

Als u nu denkt dat die jodiumtabletten worden bekostigd door eigenaren van de kerncentrales, dan heeft u het geheel mis. Als bij een ramp met een kerncentrale, zullen ook de belastingbetalers opdraaien voor de kosten van jodiumtabletten. U vraagt zich misschien af, waarom ik in die vergelijking een ramp in een kerncentrale noem, wel dat is simpel: een kerncentrale is niet te verzekeren!! Dat zegt dan ook alles over de zogenaamde veiligheid van kerncentrales, of ze nu oud of nieuw zijn........

Daarover gesproken: kerncentrales zijn in feite peperduur, zie alleen al de enorme bedragen aan subsidie die in de loop van de jaren aan deze doodscentrales zijn verstrekt. Daarbij blijf de berekende stroomprijs ver achter bij de werkelijke kostprijs...... Bovendien: de kosten voor een goed verzekerde kerncentrale zou de elektriciteitsprijs zo hoog maken, dat de stroomprijs door het dak zou gaan en niet meer concurrerend zou zijn met andere energievormen....... De centrales zouden in de loop van de jaren bedragen sparen, voor de ontmanteling van die centrale en dat hebben diezelfde centrales niet gedaan..... M.a.w. ook voor een ontmanteling van Borssele (en Dodewaard*) moeten u en ik de kosten ophoesten.......

Voorts is kernenergie alles behalve schoon, neem de ontginning van uranium en de bouw van een kerncentrale, wat een soort superbunker moet zijn........ Om over de afbraak van zo'n centrale maar te zwijgen, dat is tot nog toe geen land gelukt. Daarmee komen we meteen bij het kernafval (ook delen van een kerncentrale zullen als kernafval worden behandeld): in Nederland hebben we de boel voor 100 jaar opgeslagen op het terrein van de kerncentrale in Borssele, ach en mocht het in de tussentijd goed mis gaan met het wereldklimaat >> 'wie dan leeft wie dan zorgt.........'

Overigens was er vorige week nog nieuws over de kerncentrales in Fukushima: de neoliberale, inhumane, fascistoïde Japanse regering heeft Tepco, de eigenaar van deze rampencentrales, toestemming gegeven één van de centrales weer in gebruik te nemen............ Waar blijft het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) met haar harde veroordeling op dit waanzinnige besluit? Waar blijven de westerse regeringen met hun harde protesten? Ongelofelijk!!

Ondanks alles weigerde Rutte 2 sluiting van de oude centrales van Doel En Tihange te eisen, centrales die al een heel dossier aan kleine en grotere mankementen hebben opgeleverd, hetzelfde geldt voor de centrale in Borssele.......... Trouwens, hoe is het mogelijk dat de oude centrale in Borssele mag blijven draaien......??

Kortom die jodiumpillen verstrekking is het zoveelste geval van smerige volksverlakkerij!!

Schande!!

* Waarom wordt de buiten gebruik gestelde kerncentrale van Dodewaard niet ontmantelt??? De vraag stellen is haar beantwoorden >> veel te duur..!!!

Zie ook:
'Radioactieve deeltjes van Fukushima ramp gevonden in de Beringstraat'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten