Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 11 oktober 2017

Rutte 3 ontmoedigt gezond eten en jaagt daarmee bewust de zorgkosten verder op!

De verhoging van de btw door Rutte 3 zorgt ervoor dat groente en fruit een stuk duurder worden. Zoals Foodwatch in onderstaande petitie terecht aangeeft, daarmee wordt de overheidsleus: "De gezonde keus makkelijker maken" fiks onderuit gehaald.

Sinds de eeuwwisseling is fruit 41% duurder geworden en zijn groenten 50% in prijs gestegen, terwijl het gif suiker met 18% in prijs is gedaald........ Foodwatch spreekt over de eeuwwisseling, echter dat moet sinds de invoering van de euro zijn, dus vanaf 2001.

Nederland heeft momenteel meer dan 4 miljoen mensen die tegen, op, of onder de armoedegrens moeten leven, dat is, zoals al zo vaak op deze plek betoogt, 3 keer in armoede leven. Deze mensen hebben letterlijk niet de mogelijkheid nog een euro extra uit te geven......... Met andere woorden: deze mensen zullen alleen de goedkoopste troep in de winkels kopen, waarmee ze hun gezondheid fiks kunnen schaden....... Daarmee zullen de zorgkosten verder worden opgejaagd.......

Nog even over het goedkoper worden van suiker: suiker tast het gebit aan en alleen daaruit kunnen al ernstige andere fysieke klachten ontstaan, dit nog naast het veroorzaken van diabetes...... Tot slot: suiker  veroorzaakt obesitas en ook die aandoening kan ernstige andere lichamelijke klachten veroorzaken......... Overigens ook zout en foute vetten kunnen ernstige gezondheidsklachten veroorzaken.... Ook daar wenst het nu al onzalige kabinet Rutte 3 niets aan te doen..... Hare VVD kwaadaardigheid Schippers heeft de afgelopen jaren niets gedaan, anders dan het verminderen van zaken als suiker, foute vetten en zout, over te laten aan het bedrijfsleven....... U snapt het: dat is het recept voor niets doen! Dit terwijl Schippers keer op keer de leugenachtige vuilbek vol had over de uit de pan rijzende zorgkosten..........

Mensen, lees en teken de volgende petitie ajb en geeft het door!

Nieuw kabinet ontmoedigt gezond eten

Het nieuwe kabinet wil als één van de eerste wapenfeiten de btw op eten verhogen van 6% naar 9%
Dat betekent ook 50% meer btw op groente en fruit!
De gezonde keus makkelijker maken”, roept de overheid al jaren. Daarom moet dit onbegrijpelijke plan van tafel. De btw op groente en fruit moet niet omhoog.Groente en fruit hoort juist btw-vrij. Het is nu hét moment om je stem te laten horen! 

Groente en fruit duurder? Stop dit kabinetsplan!

2017_FOODWATCH_BTW_350x250.jpg

Met het eten in de supermarkt gaat iets vreselijk mis: sinds de eeuwwisseling is suiker 18% goedkoper geworden, maar groenten (+50%) en fruit (+41%) zijn juist enorm in prijs gestegen. Je zou verwachten dat de overheid ingrijpt om ervoor te zorgen dat gezond eten niet duurder wordt. Maar ze doet juist het tegenovergestelde: het nieuwe kabinet is van plan de btw op voeding – dus ook op groente en fruit – juist te verhogen van 6% naar 9%! Dat betekent nóg duurdere groente en fruit.


Stop het ontmoedigen van gezond eten! Teken de e-mailactie
De supermarktschappen liggen vol spotgoedkoop junkfood. Een donut kost 55 cent, een Mars pakweg 36 cent, een roze koek 16 cent en een appelkoek …. 11 cent. Een appel daarentegen kost 59 cent, een paprika 99 cent en een avocado al snel meer dan een euro*. De prijsverschillen tussen junkfood en gezond eten worden al jarenlang alleen maar groter.
Opeenvolgende kabinetten klagen steen en been over de oplopende zorgkosten. Maar een gezond voedselbeleid als vorm van ziektepreventie, ontbreekt vrijwel volledig. De afgelopen jaren is er volop vertrouwd op zelfregulering van de voedingsindustrie. Maar van alle kanten blijkt dat dit faalt.
Doe mee aan de e-mailactie voor btw-vrije groente en fruit!
Dat kan en moet beter: stimuleer gezond eten! De btw op groente en fruit moet niet omhoog, maar juist omlaag naar 0%. De overheid wil er tot dusver niet aan en beroept zich daarbij op Europese regels. Maar dat is veel te kort door de bocht: juist de Europese Commissie en de Wereldgezondheidsorganisatie bepleiten prijs- en andere maatregelen om gezonder eten te stimuleren! Gezond verstand gebruiken dus!
Want een appel die minder kost dan een donut en een Mars; dat is pas concreet gezond voedselbeleid!
LEES DE VOLLEDIGE TEKST VAN DE E-MAILACTIE
==================================================


Geen opmerkingen:

Een reactie posten