Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 25 oktober 2017

Zwagerman en haar strijd tegen de publieke en lokale omroep......

Marianne Zwagerman voert al jaren, wat je gerust een kruistocht tegen de publieke omroep kan noemen.

Zwagerman werkt o.a. voor BNR, waar ze wekelijks op dinsdag een column inspreekt. En ja hoor, ook gisteren was het weer bal*, in haar column 'Kwijlende Waakhond'* veegde ze de vloer aan met de woorden in het regeerakkoord van Rutte 3 over de publieke omroep.

Volgens Zwagerman gaan de helft van de 226 woorden over dit onderwerp over de landelijke publieke omroep en de andere helft over de regionale omroepen. Van deze omroepen heeft ze vervolgens een nogal vreemde indruk. Ze denkt werkelijk dat alles met houtjes en touwtjes aan elkaar hangt, terwijl de budgetten gigantisch zijn, neem TV West waar enorme bedragen over de balk worden gegooid voor een nog hipper decor, of de nieuwste peperdure studioapparatuur.

Dan spreekt ze nogal vernederend over de kwaliteiten van de medewerkers, terwijl er veel oud-medewerkers van die regionalen, nu werkzaam zijn voor de landelijke zendgemachtigden, zowel op radio als tv...... (oké, een Elles de Bruin is op z'n zachtst gezegd geen hoogvlieger.....)

Het is triest te zien, dat men op (alweer) TV West bezig is programma's te maken, die wel heel sterk op programma's van landelijke zendgemachtigden lijken......

Voorheen liet men nog wel hele raadsvergaderingen zien, maar dat is bij veel lokalen niet meer terug te vinden...... Laat staan dat men commentaar levert......

Ben het dan ook zeker niet geheel oneens met Zwagerman, nee het vreemde van het fulmineren tegen de publieke omroepen door Zwagerman, is dat deze vooral ingegeven is door haar haat tegen linkse propaganda op de publieke omroep........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Zwagerman zou toch eens echt een week lang naar bijvoorbeeld Radio1 moeten luisteren** (waar ze regelmatig te gast is in het megasuffe mediaforum).

Radio1 is (althans overdag als ik luister***), inclusief de 'onafhankelijke' NOS in de ochtend en avond spits, volkomen regeringsgetrouw, plus een steun en toeverlaat voor het inhumane en ijskoude neoliberalisme dat Zwagerman zo dierbaar is........

Met andere woorden: waar maakt Zwagerman zich druk om??? Of dacht en denkt ze echt dat Rutte 2 en het komende Rutte 3 linkse kabinetten zijn? ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

*    Hier deze column.

**   Wat mij betreft stopt men de subsidies voor de lokale omroepen, of verander de opzet naar zoals die ooit bedoeld was: lokaal nieuws brengen met commentaar op lokaal overheidsbeleid (al zal de subsidie dan vliegensvlug worden stopgezet......)

*** Geef toe, dat ik meer naar BNR, BBC World Service of WDR5 luister, daar de programmering op Radio1 ongelofelijk waardeloos is. Zo heeft de NOS 's morgens tussen 7 en 8 u. zelfs 2 keer per uur geouwehoer over sport in het Radio1 Journaal...... Om over al het sport gezeik in de zomer maar te zwijgen, zoals tenniskampioenschappen, voetbalkampioenschappen, de Tour de Stimulance (waar nu godbetert de Giro d'Italia aan is toegevoegd) en de Olympische Spelen....... Alsof mensen die deze sporten aan het hart gaan, nog naar wedstrijden op de radio luisteren......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten