Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 18 oktober 2017

Thijs Bouwknecht (NIOD) zet vraagtekens bij tribunalen en ICC

Thijs Bouwknecht, een NIOD-onderzoeker gaat op 20 oktober promoveren (zo gaat dat tegenwoordig, je moet het wel heel bont maken in je proefschrift, wil je niet promoveren).

In zijn proefschrift stelt Bouwknecht dat tribunalen te hoge verwachtingen wekken, daar het uiterst moeilijk is ernstige misdaden te bewijzen, zoals die in Rwanda werden begaan (1994).

Bouwknecht past zijn mening ook toe op het Internationaal Strafhof (ICC). Precies daar gaat hij de fout in, immers er zijn stapels bewijzen dat de VS op grote schaal terreur brengt over delen van de wereld zoals in het Midden-Oosten.

De makke is dan ook, dat westerse landen nooit aangeklaagd worden bij het ICC...... Hoewel? Het Joegoslavië tribunaal kon wel een westers land vervolgen, waar dan meteen bij aangetekend moet worden, dat men de enorme oorlogsmisdaden van de NAVO landen tegen Joegoslavië niet onderzocht, misdaden die zelfs groot terug te vinden zijn in het verdrag van Genève, zoals het bombarderen van burgerdoelen........

Voorts stelde Bouwknecht dat hij wat betreft de toekomst positief is: het aantal conflicten neemt af en getuigenissen worden nu overal opgetekend......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ja, behalve als het misdaden van de VS en andere NAVO landen betreft, dan zijn de reguliere westerse (massa-) media niet te vinden en lees of hoor je er alleen over op de sociale media, die godbetert worden beschuldigd van het brengen van 'fake news.......' Intussen heeft de VS alleen deze eeuw al meer dan 2 miljoen mensen vermoord in illegale oorlogen, veelal met hulp van de NAVO....... Ondanks dat enorme aantal moorden werd deze grootste terreurentiteit op aarde (de VS), niet aangeklaagd en zal deze vereniging van terreurstaten niet aangeklaagd worden..... Uiteraard geldt hetzelfde voor andere NAVO landen, die de VS militair steunden in haar vreselijke terreur......

Het aantal conflicten neemt misschien af, maar het aantal doden dat in 'conflicten' valt, is enorm gegroeid (wat betreft de VS: 'conflicten' >> illegale oorlogen)...... Het schijnt dat onder Trump intussen al meer burgers zijn vermoord, dan onder Obama in 2 termijnen....... (Obama, u weet wel: de valse vredesduif)

De conclusie van Bouwknecht, dat tribunalen te hoge verwachtingen wekken, klopt inderdaad, maar hoe kan het ook anders, als andere landen die onevenredige veel grotere terreur uitoefenen en waarvoor NB een enorme bewijslast voorhanden is, niet eens worden onderzocht door het ICC, laat staan dat ze daar worden aangeklaagd........ (ander 'mooi voorbeeld': Saoedi-Arabië dat met behulp van de VS en Groot-Brittannië, een genocide uitvoert in Jemen...)

Bouwknecht gaat promoveren aan de Universiteit van Amsterdam, waar men beter nog even kan nadenken over deze promotie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten