Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 7 oktober 2017

Trump wil nucleair-verdrag met Iran opzeggen.........

Trump heeft aangekondigd het verdrag met Iran, o.a. met behulp van de EU gesloten, te willen intrekken...... Het verdrag waarin Iran beloofde te stoppen met het verrijken van uranium, een handeling die nodig is om kernwapens te ontwikkelen en waarin de VS beloofde de sancties tegen Iran in te trekken.

Al nadat deze overeenkomst werd gesloten onder Obama, werden er m.n. door de Republikeinse partij in de VS al inperkingen doorgevoerd op een aantal sancties....... Het is te danken aan het gezonde verstand van de politieke leiders in Teheran, dat men zich alsnog aan het verdrag bleef houden, hoewel de conservatieve krachten (voornamelijk de fanatiek religieuzen) daar fel op tegen waren, precies zoals ze zich eerder al tegen het sluiten van de overeenkomst hebben verzet.

Trita Parsi, de voorzitter van de National Iranian American Council (NIAC) liet afgelopen donderdag op Twitter weten, wat hij over het voornemen van Trump vindt en zijn kritiek is niet mals!

Parsi vraagt zich onder andere af, wat het belang van de VS zou zijn voor een oorlog met Iran, dat belang is er volgens hem niet, maar daar moet ik 'm toch echt tegenspreken: de belangen voor de VS gaan gelijk op met die van de wapenindustrie in de VS. (voorbeeld op een ander gebied van geweld: neem de terreuraanslagen in de VS, zoals die in Las Vegas vorige week, de aandelen van de wapenfabrikanten schoten na die aanslag met hele procenten omhoog.....). Kortom het militair-industrieel complex, waar voormalig president Eisenhower voor waarschuwde*, heeft belang bij zo veel mogelijk geweld en oorlog........

Trump is levensgevaarlijk bezig en dat als president van een 'land' wat het beste aangeduid kan worden als de grootste terreurentiteit op aarde, een 'land' dat vanaf 1945 tot nu meer dan 22 miljoen mensen vermoordde, een land dat NB al een een staatsgreep in Iran heeft voorbereid, geregisseerd en helpen uitvoeren (samen met de Britse SIS, beter bekend als MI6) tegen de democratisch gekozen regering Mosaddegh (1953)......

Overigens zijn er deskundigen die stellen, dat Trump zijn voornemen niet kan doorvoeren, daar zelfs een aantal Republikeinen tegen het opzeggen van het verdrag zijn (laten we hopen dat deze deskundigen hun gelijk halen.....).

Lees het volgende artikel en oordeel zelf:

All You Need to Know About Trump’s Decision to Decertify the Iran Nuke Deal


October 6, 2017 at 6:13 am
Written by Jake Johnson
If one seeks war, Trump’s decision makes sense.”

(COMMONDREAMS) — In what critics are slamming as a decision to embrace “war over peace,” President Donald Trump is reportedly gearing up to officially “decertify” the Iran nuclear deal next week on the grounds that it is “not in the national interest of the United States.”

Many in recent days have predicted that Trump would ultimately opt to decertify the deal he so often railed against on the campaign trail. While some within his administration have urged Trump to uphold U.S. commitment to the nuclear accord, the right-wing hawks calling for tougher sanctions and outlining potential “military options” appear to have won out.

The move would mark the first step in a process that could eventually result in the resumption of U.S. sanctions against Iran, which would blow up a deal limiting Iran’s nuclear activities,” the Washington Post noted.

In a Twitter thread on Thursday, Trita Parsi, president of the National Iranian American Council, explained why Trump’s move to undermine the nuclear deal is so dangerous—and why his justifications for doing so are blatantly false.


=====================================================

* De term 'militair-industrieel complex' werd voor het eerst gebruikt door schrijver Charles Wright Mills, in zijn boek 'The Power Elite' dat in 1956 werd gepubliceerd. Eisenhower gebruikte de term bij zijn afscheid als zittend president in 1961.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten