Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 5 oktober 2017

Paarden zwaar mishandeld voor de intensieve veehouderij.........

Ontving vanmorgen een uiterst verontrustend bericht van Varkens in Nood over zware mishandeling van paarden.

In Argentinië en Uruguay staan zogenaamde bloedboerderijen, waar men bloed aftapt van drachtige merries, onder andere t.b.v. varkens en koeien in Nederland.

Dit bloed bevat het hormoon Pregnant Mare Serum Gonadotropine (PMSG) en wordt gebruikt om de vruchtbaarheid van varkens en koeien te stimuleren (zodat deze arme dieren in de paar jaar dat ze leven zo veel mogelijk zwanger kunnen worden gemaakt....).

Op 'undercover' gemaakt beeldmateriaal zijn paarden te zien die zwaar zijn mishandeld tijdens het 2 tot 3 keer per week aftappen van tot 10 liter bloed per keer. Gevolg: sterk vermagerde dieren, gewonde dieren (zelfs kreupele paarden), zieke dieren (o.a. door bloedarmoede en verminderde weerstand tegen ontstekingen) en dode dieren.......

Stop het gebruik van PMSG in de intensieve- en melkveehouderij! Mensen lees en onderteken de petitie ajb >> geef het door aan anderen!

PERSBERICHT

Bloedboerderijen voor paarden in Zuid-Amerika


Op zogenaamde bloedboerderijen in Zuid-Amerika worden van drachtige merries grote hoeveelheden bloed ‘geoogst’. De hormonen in het bloed worden gebruikt om de vruchtbaarheid van Nederlandse varkens en koeien te verhogen. Op undercover beeldmateriaal zijn dode, gewonde en ernstig vermagerde paarden te zien. In de EU is het aftappen van bloed bij paarden voor dit doel verboden. Farmaceutische bedrijven als CEVA, IDT Biologica en HIPRA importeren daarom hun hormoonproducten uit Argentinië en Uruguay.

Paardenleed voor efficiënte vlees- en melkproductie 

Bloed van drachtige merries bevat PMSG (Pregnant Mare Serum Gonadotropine), een hormoon dat in de Europese veehouderij gebruikt wordt om de vruchtbaarheid van zeugen en melkkoeien te verhogen.  Deze ingreep is niet alleen medisch onnodig – er zijn ook synthetische alternatieven voor PMSG.


Bloedboerderijen

Zieke, kreupele en dode merries 

Van tienduizenden drachtige merries wordt 2 tot 3 maal per week tot wel 10 liter bloed per keer afgenomen om PMSG te onttrekken. Het gevolg is dat de paarden ernstige bloedarmoede hebben en door een verlaagde weerstand veel infecties oplopen. Bovendien worden de dieren mishandeld tijdens het aftappen van het bloed en creperen zieke en kreupele dieren zonder enige zorg. De weiden liggen vaak vol kadavers van paarden die de mishandelingen niet overleefden.

E-mailactie: stop het gebruik van PMSG

Dier&Recht start een e-mailactie en roept varkenshouders, melkveehouders en dierenartsen op helemaal te stoppen met het gebruik van middelen die PMSG bevatten, en te vragen naar synthetische alternatieven. Verder moet de Nederlandse politiek aandringen op een importverbod voor de EU.
===============================================================================

Noot voor de redactie

·         Hier vindt u het beeldmateriaal
·         Hier vindt u het rapport

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Clara Beck
T: 020 6177757
M: 06 39109416

=====================================

Zie ook:
'Nederland grootste vleesimporteur van gemartelde paarden.......'
'Wilde paarden worden in de VS op grote schaal afgeschoten, nu nog de bizons uitmoorden.......'

'Paardenmarkt Hedel is een hel voor de dieren'

'Bloedboerderijen en PMSG, of de vreselijke marteling die veel merries in Zuid-Amerika ondergaan.....'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten