Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 6 november 2018

Paardenmarkt Hedel is een hel voor de dieren

Weer zo'n bericht waar je subiet schijtziek van wordt: een paardenmarkt waar dieren vele uren vaststaan aan veel te korte lijnen, waar ze amper water en voer krijgen en het dan maar normaal moeten vinden dat mensen om hen heen luidruchtig 'feest' vieren.........

Deze dieren zijn niet zelden ondervoed, gewond en te jong om verhandeld te worden...... Voorts zijn deze paarden en pony's niet gewend zolang vast te staan en dit maakt hen dan ook angstig........ Ofwel: ook de paardenmarkt in Hedel blinkt uit in (zware) dierenmishandeling!

Het meest smerige is wel dat er 4 inspecteurs van de NVWA aanwezig zijn, maar geen reden zien om in te grijpen, ook een aanwezige dierenarts onderneemt amper enige actie.......

Trouwens over paarden en pony's gesproken: op mijn fietstochten kom ik regelmatig paarden of pony's tegen die alleen in een veel te kleine weide staan, terwijl paarden kuddedieren zijn...... Wat mij betreft een ernstige vorm van dierenmishandeling.....

En dan hebben we tegenwoordig ook nog dierenpolitie......... (een PVV lachertje!)

Lees het volgende artikel en zie de video. (en geeft het ajb door, dit soort achterlijke markten moeten verboden worden!)



5 november 2018

Paardenmarkt in Hedel is nachtmerrie

De paardenmarkt in het Gelderse Hedel is één van de grootste in Europa. De paarden worden midden in de nacht uitgeladen en belanden direct tussen lawaaiige kermisattracties.Veel paarden zijn gewond, mager, zeer angstig en er zitten te jonge veulens tussen. De NVWA inspecteurs staan erbij en kijken ernaar.

Angstige paarden

De dieren staan van middernacht tot de volgende dag, zeventien uur lang zeer kort aangebonden aan een stang. De meeste paarden krijgen geen voer of water. De dieren komen zo uit de wei en zijn niet gewend om vast te staan, omringd door feestende mensen en luide muziek.

Slechte behandeling

De paarden worden aangevoerd in overvolle transportwagens, Hierdoor raken ze extreem gestrest en verwonden ze elkaar soms tot bloedens toe. Paarden worden al vallend en steigerend de wagens uit gesleurd, aan de staart opgetild en geslagen. De vier inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en een dierenarts van de paardenmarkt, speciaal aangesteld om te controleren op dierenwelzijn, ondernemen vrijwel niets.

Niet meer van deze tijd

Karen Soeters van Animals Today en Sarah Pesie van Dier&Recht filmden de paardenmarkt onder begeleiding van vier beveiligers van Bouncers Against Animal Abuse (BAA-A). Pesie: “Het is onbegrijpelijk dat een gemeentebestuur dit soort markten toestaat of zelfs helpt organiseren. We overwegen juridische stappen. Deze nachtmerrie voor de dieren is echt niet meer van deze tijd.”

Bekijk de beelden van de paardenmarkt:



Zie ook:
'Nederland grootste vleesimporteur van gemartelde paarden.......'




'Wilde paarden worden in de VS op grote schaal afgeschoten, nu nog de bizons uitmoorden.......'

'Bloedboerderijen en PMSG, of de vreselijke marteling die veel merries in Zuid-Amerika ondergaan.....'

'Paarden zwaar mishandeld voor de intensieve veehouderij.........'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten