Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 27 november 2018

Oekraïne kondigt staat van beleg af vanwege 'Russische agressie' in de Zee van Azov

De Oekraïense junta in Kiev zoekt alweer ruzie met Rusland, dit daar de populariteit van deze junta nog nooit zo laag lag (op 8%) en het land failliet is (op de been gehouden met o.a. ons belastinggeld). Bovendien is in veel steden van Oekraïne de verwarming uitgevallen en is er in grote delen van Kiev geen warm water voorhanden en dat bij temperaturen onder nul.......

Om de Russen uit te dagen liet de Oekraïense marine 2 marineschepen en een sleper de Straat van Kertsj binnenvaren, deze Straat is de verbinding tussen de Zwarte Zee en de Zee van Azov. Rusland heeft de controle over de Straat van Kertsj en schepen moeten toestemming vragen aan Rusland om daar doorheen te varen (het gaat hier tenslotte om Russische territoriale wateren)...... 

De bewuste schepen weigerden toestemming te vragen en voeren door (als ik het goed begrepen heb ook nog eens richting een deel van de Zee van Azov dat Rusland uit veiligheidsoverwegingen heeft gesloten voor scheepsverkeer*). Ofwel de neonazi-junta in Kiev heeft doelbewust aangestuurd op een confrontatie met Rusland en deze gekregen.....

Uiteraard waren de NAVO, haar feitelijke baas de VS en de EU er als de kippen bij om hun verontwaardiging uit te spreken...... Dezelfde partijen die er het zwijgen toe doen als terreurgroepen uit Oekraïne tekeergaan met aanslagen in De Krim, hetzelfde geldt voor de Oekraïense bombardementen op steden (een zware oorlogsmisdaad) in het oosten van Oekraïne, waar de bevolking zich volkomen terecht heeft afgescheiden van Oekraïne, nadat de VS middels een gewelddadige opstand de o.a. door de bevolking van Oost-Oekraïne en De Krim democratisch gekozen regering Janoekovytsj heeft afgezet en de uitermate corrupte neonazi-junta Porosjenko heeft geïnstalleerd..... Hoofdverantwoordelijke voor die coup is hare kwaadaardigheid Hillary Clinton, destijds VS minister van buitenlandse zaken...... (e.e.a. heeft de VS 4 miljard dollar gekost**)

Om de boel verder op de spits te drijven heeft juntaleider Porosjenko de staat van beleg afgekondigd..... Twee vliegen in één klap, immers als de staat van beleg van kracht is, kan men verkiezingen uitstellen, zoals de presidentsverkiezingen van 31 maart volgend jaar....... Tevens kan men tijdens de staat van beleg de Oekraïense politici, activisten en andere critici van de Porosjenko neonazi-junta, die terug willen naar de democratie, de mond snoeren..... (op kritiek staat onder de staat van beleg zelfs een gevangenisstraf van 5 jaar...)

Een 'win win situatie' (om een dom cliché aan te halen), immers mocht de junta besluiten de verkiezingen toch door te laten gaan, kan de Porosjenko junta vanwege de staat van beleg alle critici de mond snoeren en hen desnoods gevangen zetten, zoals er nu al veel critici vastzitten....... Waarmee deze mensen en anderen die onder huisarrest staan, de kans wordt ontnomen om campagne te voeren..... Ook de pers is aan banden gelegd in Oekraïne, iets waar je het westen niet over hoort...... Overigens heeft Oekraïne al politieke partijen verboden die achter de vorige wel democratisch verkozen president Janoekovytsj stonden, of andere partijen die vriendschappelijke betrekkingen willen aanknopen met Rusland......

Vergeet niet dat Oekraïne de laatste jaren meermaals marine oefeningen met de VS heeft gehouden, daarbij werden o.a. landingen gesimuleerd op de kust van De Krim...... Hetzelfde schiereiland dat zich op dezelfde gronden als de bewoners van Oost-Oekraïne, in een door internationale waarnemers als goed en eerlijk verlopen referendum afscheidde van Oekraïne en zich aansloot bij Rusland**. Echter volgens de EU, de NAVO-lidstaten en de VS heeft Rusland De Krim geannexeerd, een pertinente leugen die men keer op keer blijft herhalen, ook in de reguliere westerse media, terwijl deze de waarheid dondersgoed kennen, maar door dik en dun de agressie van de VS en haar oorlogshond de NAVO blijven verdedigen als onontkoombare ingrepen......

Zie wat betreft deze agressie alleen al de illegale oorlogen die de VS deze eeuw begon en waarbij intussen bijna 2,5 miljoen mensen werden vermoord, verdedigd door diezelfde reguliere westerse media, waarbij de zogenaamde onafhankelijke reguliere westerse media op grote schaal gebruik maakte en maakt van fake news (nepnieuws)....... Ook bij het door Oekraïne uitgelokte conflict in de Zee van Azov staan deze zogenaamde onafhankelijke media aan de kant van de Oekraïense junta en wordt Rusland agressie verweten.......

De stap van Oekraïne om de staat van beleg af te kondigen komt de VS en de NAVO goed uit, daar die al een paar jaar bezig zijn oorlog te zoeken met Rusland...... Je kan e.e.a. bijvoorbeeld opmaken uit de voortdurende militaire oefeningen van de NAVO langs de westgrens met Rusland...... Zo is nog maar net een grote luchtmachtoefening in Oekraïne afgerond waar de NAVO o.l.v. de VS oefende op een oorlog met Rusland, een oefening die het verlengde was van een marine oefening van de VS en Japan plus de grote NAVO-oefening in Noorwegen, Trident Juncture....... 

Aan de luchtmachtoefening in Oekraïne (dat nog geen NAVO-partner is) deden ook Roemenië en Polen mee, die een 'raketschild van de VS op hun grondgebied hebben, een schild waar de antiraketraketten in een mum van tijd met kernkoppen kunnen worden uitgerust en zo kan de VS het INF-verdrag overtredend, Rusland op zeer korte afstand bestoken met kernraketten.......

Hier 2 artikelen van Jason Ditz, eerder gepubliceerd op ANTIWAR:

Ukraine Declares Martial Law as Tensions With Russia Soar

November 27, 2018 at 12:46 am
Written by Jason Ditz

(ANTIWAR.COM— Following up on Sunday’s maritime incident in the Sea of Azov, the Ukrainian parliament voted Monday on a declaration of martial law. They are presenting this as a “partial mobilization” of the military as officials hype the possibility of war with Russia.

The martial law will formally begin on Wednesday, and last for 30 days. President Petro Poroshenko said he intends to respect the rights of individual Ukrainian citizens during this period.

Importantly, Ukrainian officials are emphasizing that this move is short of a declaration of war on Russia. On Sunday, officials had said the National Security and Defense Council was meeting and intended to declare a “state of war,” though it does not appear any public declaration happened.

On Sunday, three Ukrainian ships crossed into Russian territorial waters, and were seized. Russia said this area of the Sea of Azov was closed for security reasons. Ukraine is demanding the return of the ships and the sailors. Russia says they are temporarily impounded, and that the three sailors wounded in the incident have already been treated and are in no medical danger.

Russian officials are downplaying the incident as a minor one, while Ukrainian officials are already identifying a series of border areas that they expect ground troops to invade. Ukraine has been predicting a Russian invasion for years.

As is often the case, the US and NATO are embracing the Ukrainian narrative, and condemning Russia. Such condemnations come as a matter of course, but so far, are stopping short of any threats to escalate this militarily into a global war.

US, NATO Slam Russia Over Maritime Dispute With Ukraine

(ANTIWAR.COM) — Sunday’s maritime incident between Russia and Ukraine in the Sea of Azov has led to an emergency NATO meeting and a flurry of condemnations from the US and other member nations against Russia.

On Sunday, Russia seized three Ukrainian navy boats for entering a closed part of the Sea of Azov. Russia said the area was closed as part of a security effort, while Ukraine says the boats did nothing wrong.

At a UN meeting, Ambassador Nikki Haley condemned Russia’s actions as “outrageous,” and said they amounted to a “violation of sovereign Ukrainian territory.” That does not appear to be the case, even in the Ukrainian government’s version of events.

NATO officials also expressed “full support” for Ukraine, and reiterated complaints about the 2014 Crimean secession from Ukraine, and subsequent accession into the Russian Federation.

German officials also issued a statement, saying it was “unacceptable” for Russia to block off its own part of the Sea of Azov, and that they consider the matter worrying.


By Jason Ditz / Republished with permission / ANTIWAR.COM / Report a typo
=====================================
*  Rusland heeft dit o.a. gedaan daar NAVO marineschepen (van de VS) en de Oekraïense marine meermaals oefeningen hebben gehouden voor een inval in De Krim.

** De VS gaf daar zoveel geld voor uit, daar men dan een nog groter gebied aan de westgrens met Rusland zou kunnen bezetten met NAVO-troepen, nadat de NAVO Oekraïne in de nabije toekomst als lid zal toelaten tot het agressieve bondgenootschap (intussen zijn VS en NAVO troepen al aanwezig in Oekraïne, NB onder bestuur van een neonazi-junta......). Dit terwijl de VS en de NAVO in 1991 een overeenkomst hebben gesloten met de laatste Sovjet president Gorbatsjov, haar bondgenootschap niet uit te breiden richting Moskou....... De opzet van de coup in Oekraïne was een gewelddadige inname van De Krim door Rusland, daar dit land een deel van haar belangrijkste marinehavens op De Krim heeft, de VS wist dondersgoed dat Rusland deze havens nooit zou opgeven...... Jammer voor de VS en haar agressieve mede NAVO-lidstaten, maar de bevolking van De Krim besloot zelf niet te willen leven onder de door de VS geïnstalleerde neonazi-junta in Kiev en besloot een referendum over aansluiting bij Rusland te houden en zo is geschied, iets dat tot op de dag van vandaag wordt ontkend door het grootste deel van de westerse politici, terreurorganisatie NAVO en de reguliere westerse media........

Zie ook:
'Zelenski (president Oekraïne) ingepakt door neonazi's en beloften aan EU gedaan door Porosjenko'

'De Krim het echte verhaal: geen annexatie maar de vrijwillige aansluiting bij Rusland, zelfs Oekraïners stemden voor'

'Snowden vindt het ongelofelijk dat de media VS politici niet aanspreken op totaal verschillende reacties n.a.v. 'klokkenluiden''

'Joe Biden heeft al lang toegegeven dat hij Oekraïne onder druk zette een openbaar aanklager te ontslaan die zijn zoon vervolgde'

'Koning Willem Alexander vraagt Rusland om medewerking bij onderzoek naar rampvlucht MH17' (en zie de links in dat bericht naar meer informatie over rampvlucht MH17)

'MH17: JIT haalt zelfs de afscheiding van Oost-Oekraïne aan in de zoveelste mislukte poging de schuld in de schoenen van Rusland te schuiven'

'VS torpedojager arriveert in Zwarte Zee terwijl de boel daar op scherp staat........'

''Porosjenko (Oekraïne) roept de NAVO op tot oorlog tegen Rusland'

'Election ploy? Poroshenko declares martial law in Ukraine after Kerch standoff'

'VS senator Rand Paul stelt n.a.v. NAVO-top dat men de zaak moet bekijken vanuit het Russische perspectief'

'Putin en Trump halen spanning uit de lucht >> de westerse wereld schreeuwt moord en brand......'

'Afspraken met de VS maken? Voor je het weet heb je te maken met een 'verspreking' van de president..... ha! ha! ha! ha! ha!'

'Oekraïne, Georgië en Moldavië hebben oud bondgenootschap doen herleven, in voorbereiding op NAVO lidmaatschap en verdere actie tegen Rusland........'

'De Krim, Georgië en Syrië >> de anti-Russische propaganda.....'

'Oekraïne en NAVO bezig met uitlokking WOIII.........

2 opmerkingen:

  1. Niet de regering van Oekraine is nazistisch, dat is Putin en zijn maffia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte heer Bentrovato,

    dank voor u reactie, 'een uiterst dik onderbouwde reactie...' De zwaar corrupte junta van Porosjenko wordt gecontroleerd door neonazi's. Neonazi's houden regelmatig parades in Oekraïense steden en vechten tegen de burgers in Oost-Oekraïne, zelfs met een officieel bataljon.... Dit zijn nog maar een paar voorbeelden.

    Slaapt u rustig verder.

    Met vriendelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen