Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 19 november 2018

Carlos Ghosn, topman Nissan en Renault met een jaarinkomen van meer dan 16 miljoen euro, heeft de belasting opgelicht.....

Zo af en toe donder ik van m'n stoel als ik berichten lees, zoals het hieronder opgenomen artikel van de Beurs.nl, waarin wordt gemeld dat de topgraaier van Renault en Nissan, Carlos Ghosn, die in 2017 maar liefst een inkomen van meer dan 16 miljoen euro opstreek, de belasting oplichtte door te sjoemelen met zijn inkomstenaangifte. voorts maakte hij o.a misbruik van bedrijfsmiddelen....... 

Carlos Ghosn, CEO van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi
Topgraaier Carlos Ghosn

Ghosn deed e.e.a. als topman van Renault en Nissan, bovendien is hij topman van een samenwerkingsverband van deze 2 firma's met Mitsubishi.

Als je zoveel geld 'verdient' en dan het gore lef hebt de belasting op te lichten, is er maar één conclusie mogelijk: je bent een psychopathische misdadiger, die nooit weer een bestuursfunctie zou mogen vervullen, waar zijn bezittingen en bankrekeningen zouden moeten worden geconfisqueerd* en hij daarnaast een fikse onvoorwaardelijke gevangenisstraf zou moeten krijgen..... 

Ghosn viel door de mand, daar een klokkenluider een boekje over hem opendeed....... Intussen zou Ghosn al gearresteerd zijn.

Tijd dat alle topsalarissen maximaal 6 keer het gemiddeld verdiende salaris mogen bedragen, met een absoluut maximum van € 120.000-- Meer dan genoeg om fiks van te kunnen leven en uit te kunnen geven..... Zijn we meteen zeer snel van de achterlijk hoge huizenprijs af (en van de stinkende suffe auto's van dat geteisem)!

Nissan wil af van voorzitter Carlos Ghosn

Gepubliceerd op 19 nov 2018 om 09:58

TOKIO (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Japanse autoconcern Nissan wil af van zijn voorzitter Carlos Ghosn omdat uit onderzoek is gebleken dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan fraude. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Nissan bevestigt berichtgeving dat de autoriteiten in Japan een arrestatiebevel voor Ghosn hebben uitgevaardigd. Ghosn is tevens topman van het Franse autoconcern Renault en geeft leiding aan het Frans-Japanse samenwerkingsverband Renault-Nissan-Mitsubishi dat onder zijn bewind werd opgebouwd.

Volgens Nissan is uit onderzoek gebleken dat de 64-jarige Ghosn jarenlang heeft gesjoemeld met zijn inkomstenaangifte door een te laag salaris te melden. Ook zou hij andere overtredingen hebben begaan, bijvoorbeeld door persoonlijk gebruik te maken van bedrijfsbezittingen.

Het arrestatiebevel werd uitgegeven door de openbaar aanklager in Tokio. Die heeft nog geen toelichting gegeven op de zaak. Ghosn zou bereid zijn vrijwillig een verklaring af te leggen.  Verschillende Japanse media melden dat hij al is opgepakt. Onderzoekers zouden huiszoekingen hebben gedaan bij Nissan.

Intern onderzoek

Nissan wijst op een intern onderzoek dat in de afgelopen maanden werd uitgevoerd naar Ghosn nadat een klokkenluider de zaak aankaartte. Ook directeur Greg Kelly van Nissan zou de regels hebben overtreden. Het autobedrijf spreekt in een verklaring van ,,ernstig wangedrag'' van de bestuurders. Renault heeft nog geen commentaar geleverd op de kwestie.

Ghosn kreeg over 2017 een beloning van 7,4 miljoen euro voor zijn werk als topman van Renault. 
Dit jaar werd zijn contract als topman van Renault nog verlengd tot 2022. Ghosn legde vorig jaar zijn functie van topman van Nissan neer. Hij kreeg voor zijn laatste jaar als topman van Nissan een vergoeding van 9,2 miljoen euro.


Beleggers schrokken van de berichtgeving. Op de beurs in Parijs kelderde het aandeel Renault tegen het einde van de ochtendhandel meer dan 13 procent.

* Ofwel, ook de 'Plukze-wetgeving' zou op dit soort schoften van toepassing moeten zijn....... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten