Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 9 november 2018

Wie regeert er echt in Nederland? Coca-Cola en Unilever zijn zeker van de partij

Kreeg gisteren een bedelactie binnen van Foodwatch, waarin voorts aandacht wordt besteed aan het feit dat we in feite door grote bedrijven worden geregeerd, al is dat voor velen met mij al lang geen nieuws meer......

Rutte die op bezoek gaat bij een Coca-Cola fabriek in de VS, dezelfde Rutte die een gerenoveerde Coca-Cola fabriek in Dongen heropende met een 'wervende tekst' uit een Coca-Cola folder..... Voorts viel Rutte nog zwaar door de mand als grootlobbyist van Unilever, waar hij voor z'n leugenachtige politieke loopbaan NB 10 jaar lang werkzaam was...!!!

Foodwatch verwacht binnen een paar weken een nieuw voedselbeleid van Rutte 3, dat gericht is op ziekte preventie...... Er is al één en ander uitgelekt, waaruit blijkt dat dit komende voedselbeleid zelf zwaar ziek is.....

Hypocriet Blokhuis zei al dat het een compromis akkoord is en dat e.e.a. lang niet zover gaat als hij zou willen....... ha! ha! ha! ha! ha! Oh, dus deze hypocriete 'christen' vindt het normaal dat er veel suiker, foute vetten, zout en vergiftigde groente en fruit blijvend worden verkocht...... Mocht jouw kind bijvoorbeeld kanker oploopt door overmatig suikergebruik, wast Blokhuis de vieze tengels schoon in door compromissen zwaar besmet en uiterst smerig water..........

Het is zelfs zo zot dat Blokhuis durft te zeggen dat frisdrankfabrikanten streven naar een gezonde samenleving....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hé Blokhuis, christenen mogen niet liegen!! Overigens heeft Coca-Cola gesteld dat een suikertaks met alle mogelijke middelen voorkomen moet worden, zo bleek uit WikiLeaks documenten...... Maar nee, volgens Blokhuis streeft Coca-Cola 'naar een gezonde samenleving.....' (overigens zegt die uitlating van Coca-Cola over de suikertaks alweer genoeg over 'onze' premier, VVD leugenaar Rutte......) Ben overigens benieuwd wat men bij Coca-Cola verstaat onder een zieke maatschappij.......

Het is wel duidelijk: ook dit waardeloze kabinet Rutte 3 zal niets doen dat de volksgezondheid op voedselgebied ten goede zal komen, de bedrijven mogen gewoon doorgaan met het vergiftigen van de klanten....... Daarmee blijft ook een grote aanslag op de zorgkosten van kracht, ofwel een aanslag op de door ons betaalde belastingcenten, terwijl de bedrijven ook op belastinggebied in de watten worden gelegd...... Volgend jaar gaat voor ons de zorgpremie bovendien met meerdere procenten omhoog, als ik het goed begrepen heb zelfs met percentages die de 5% te boven gaan.....

Het zal allemaal wel mogen (de wetgeving op voedsel- en drankengebied is tenslotte niet voor niets zo krom als een hoepel), echter ik vind het ronduit misdadig dat bewindslieden uit het kabinet meer doen voor bedrijven dan voor het volk, terwijl ook het kabinet nog steeds een volksvertegenwoordiging zou moeten zijn........ Anders gezegd: het hele zootje is corrupt tot op het bot!!!!

Wie regeert echt in Nederland? Coca-Cola en Unilever?

Binnen een paar weken wordt naar verwachting het nieuwe voedselbeleid van dit kabinet bekend gemaakt: het (ziekte) preventieakkoord. De conceptversie is al uitgelekt.

Na het lezen maak ik mij grote zorgen: regeert onze regering eigenlijk wel zelf? Of zit de voedingsindustrie achter het stuur? Na de rel rond de dividendbelasting, waarbij de invloed van Unilever enorm groot bleek, zijn het nu Coca-Cola & Co met een flinke vinger in de pap.

Geen voedselbeleid zonder toestemming Coca-Cola

Beeld RTL nieuws 2016: Rutte opent nieuwe fabriek Coca-Cola met speechtekst uit folder Coca-Cola
Dat ons eten gezonder moet worden, daar is iedereen het wel over eens. Staatssecretaris Blokhuis zegt echter over de plannen 'dat we op sommige onderdelen minder ver gaan dan ik zou willen' omdat het (ziekte)preventieakkoord een breed gedragen akkoord moet worden. Ook door de voedingsindustrie.
Ja, je leest het goed: zonder handtekening van de frisdrankgiganten, gaat bijvoorbeeld een suikertaks niet door. 
Staatssecretaris Blokhuis zegt te geloven dat ook de frisdrankfabrikanten streven naar een gezonde samenleving. Hoe naïef kan een mens zijn? Hij gaat er kennelijk aan voorbij dat uit interne stukken van Coca-Cola via Wikileaks, bleek dat juist een suikertaks met alle mogelijke middelen bestreden moet worden: ‘fight back’. Wordt het niet eens tijd dat wij terug gaan vechten?

Bedrijven willen winst maken, dat is voor niemand een verrassing. Overheden horen ons te beschermen door daarvoor de regels op te stellen zodat alle kwetsbaren voldoende worden beschermd.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwoordt het als volgt:
Het is geen enkel land gelukt om de obesitasepidemie in alle leeftijdsgroepen tot stilstand te brengen. Dit ligt niet aan een gebrek aan individuele wilskracht. Dit ligt aan een gebrek aan politieke wil, om het gevecht met de voedselindustrie aan te gaan.
Een gebrek aan politieke wil om het gevecht met de voedingsindustrie aan te gaan! Daar lijden we in dit polderland aan. Dit akkoord stinkt nu al naar lobby van voedingsmultinationals!

Met vriendelijke groet,
Sjoerd van de Wouw,
Campaigner==========================================
Wil je Foodwatch toch steunen klik dan op de volgende link:

Laat Coca-Cola niet regeren
Steun onze strijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten