Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 13 juni 2019

Nederland grootste vleesimporteur van gemartelde paarden.......

Waar een klein land al niet groot in kan zijn: Nederland is de grootste vleesimporteur van gemartelde paarden.......

Om schijtziek van te worden, weer video's en foto's van paarden die zo slecht behandeld zijn voorafgaand aan hun slacht dat je niet anders kan dan spreken van zware marteling....

Lees het volgende artikel, zie de video en teken de petitie ajb! En beste bezoeker: geeft het door, de nachtmerrie voor deze wonderlijke en mooie dieren moet afgelopen zijn!! Boycot Jumbo, de Makro en Sligro, zij brengen dit vlees op de markt! 

Stop de paardennachtmerrie.


Nieuwe undercoverbeelden tonen ernstig dierenleed tijdens het transport en de slacht van paarden in Argentinië en Uruguay. Nederland is de grootste Europese importeur van dit paardenvlees uit Zuid-Amerika. De productie daarvan gaat volledig in tegen Europese voorschriften en beloftes van de sector.
Niets verbeterd
Dat het goed fout zit met de productie van paardenvlees in Zuid-Amerika, wisten we al. Ook in 
2014 en 2017 kwamen daarover onthullende onderzoeken naar buiten. Schokkende nieuwe undercoverbeelden onthullen dat er nog geen enkele verbetering heeft plaatsgevonden. Dit in tegenstelling tot claims van Europese en Nederlandse importeurs.
Extreme misstanden
De beelden tonen de structurele misstanden tijdens de transporten naar de slachterij en erbarmelijke omstandigheden in de slachterijen. Veel paarden overlijden nog voor de slacht als gevolg van uitputting door de extreem lange transporten in de brandende zon. Veulens worden dood geboren door de stress van de merries of worden kort na de geboorte vertrapt. Paarden met open wonden en gebroken benen krijgen geen enkele medische zorg. Deze extreem dieronvriendelijke omstandigheden voldoen in geen geval aan Europese normen.  
Belofte maakt schuld
De EU en de Nederlandse consument worden misleid met het project Respectful Life, een project dat een verbetering van het paardenwelzijn nastreeft. Ondanks toezeggingen gaat de mishandeling van tienduizenden paarden onverminderd door. Zolang er geen Europese normen zijn die het dierenwelzijn tijdens transport en slacht voldoende waarborgen en adequate handhaving van deze normen uitblijft, eist Dier&Recht een complete importstop in de EU op paardenvlees uit Argentinië en Uruguay.
Wat kan jij doen?
Nederland is de grootste Europese importeur van paardenvlees uit Argentinië en Uruguay. Dit vlees is vaak vrijwel zeker afkomstig van paarden die extreem hebben geleden. Het komt vooral terecht in snacks en is te koop bij onder meer Jumbo, Makro en Sligro. Help jij ons mee dit paardenleed te stoppen? Stuur dan ook een protestmail!




Zie ook:
'Wilde paarden worden in de VS op grote schaal afgeschoten, nu nog de bizons uitmoorden.......'

'Paardenmarkt Hedel is een hel voor de dieren'

'Bloedboerderijen en PMSG, of de vreselijke marteling die veel merries in Zuid-Amerika ondergaan.....'

'Paarden zwaar mishandeld voor de intensieve veehouderij.........'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten