Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 5 juni 2019

VN beschuldigt Lib Dems in GB van een inhumaan bezuinigingsprogramma dat miljoenen mensen en kinderen heeft getroffen


Dit bericht lag al te lang op een berg concepten en ik had het eigenlijk voor de EU verkiezingen willen publiceren, daar met de kennis van het hieronder opgenomen artikel de Britse liberaal democraten, ofwel de Lib Dems, een klap zouden krijgen tijdens die EU verkiezingen, echter daar was geen sprake van, integendeel de partij steeg van 1 naar 15 zetels.....

In het hieronder opgenomen artikel geschreven door James Wright en gepubliceerd op The Canary, aandacht voor een rapport van de VN Mensenrechtencommissie (UNHRC) waarin de vloer wordt aangeveegd met de bezuinigingsmaatregelen van de regering Cameron en dan m.n. de rol van de Lib Dems daarin: het mogelijk maken van deze bezuinigingen.....

Philip Alston, de speciaal rapporteur extreme armoede van de VN stelt dat het resultaat van deze bezuinigingen bestaan uit de volgende zaken die 14 miljoen Britten hebben getroffen: honger, dakloosheid en een fikse verkorting van de levensverwachting....... Het was al langer bekend dat meer dan 4 miljoen kinderen in GB dagelijks met honger naar school moeten...... Het is voor deze kinderen een grote vernedering om op school pas te kunnen ontbijten, een ontbijt en later een warme maaltijd die de ouders niet kunnen betalen..... Natuurlijk is dat ontbijt ook een bron van pesterijen tegen die kinderen..... 

Het is ronduit schandalig dat de opvolgende Britse regeringen die ouders niet meer geld uitkeren zodat ze zelf hun kinderen te eten te kunnen geven..... Deze Britse regeringen zijn 1 op 1 verantwoordelijk voor de situatie waarin deze arme gezinnen verkeren en dan durfden deze regeringen (als de huidige) te stellen dat die ouders extra geld niet zullen besteden aan voedsel voor hun kinderen....... Nogmaals: schandalig!!! 

Wright stelt dat deze bezuinigingsmaatregelen er met name verantwoordelijk voor zijn dat men voor de Brexit koos, echter daar stel ik wel wat vraagtekens bij...... Een flink deel van de arme Britten zijn bepaald geen aanhanger van Ukip, de partij die pro-Brexit was, simpel door het feit dat zij ofwel gekleurd zijn, dan wel dat ze behoren tot de nieuwe Britten, de Oost-Europeanen, die tegen een schandalig laag inkomen het zware werk doen in GB, een groep op wie Ukip bij voortduring inhakt, daar zij 'de banen van hardwerkende Britten hebben gestolen......'

Wat mij betreft is het zoveelste bewijs dat neoliberaal beleid leidt tot grote armoede, ja zelfs honger en een stuk lagere levensverwachting in de onderlaag van de maatschappij......... 

Vergeet niet dat in ook in Nederland rond de 4 miljoen mensen tegen, op of onder de armoedegrens moeten leven, dat is 3 keer in armoede leven en dat is vooral voor de kinderen in die groep, rond de 600.000 (en niet 400.000 zoals het CBS je wil laten geloven), een traumatiserend leven..... Immers zij worden op school herkend door hun leeftijdsgenoten, daar het hen aan veel zaken ontbreekt en de school de reisjes e.d. voor die kinderen zelf moet betalen, daar de ouders simpelweg geen geld hebben..... Overigens ook wordt in Nederland al gesproken over kinderen die zonder ontbijt naar school gaan......

Veel van deze kinderen worden gepest op school, tel dat op bij het ontbreken van zaken die voor leeftijdsgenoten van hen de normaalste zaak van de wereld zijn (zoals op vakantie gaan) en het is niet moeilijk te bedenken dat deze kinderen getraumatiseerd zijn dan wel raken...... Daarnaast is er in gezinnen die in armoede moeten leven veel vaker ruzie tussen de ouders, die bij god niet weten hoe ze de touwtjes aan elkaar moeten knopen...... (het is dan ook volkomen imbeciel te denken dat deze kinderen later gaan studeren, zeker niet nadat het meer dan walgelijke asociale leenstelsel werd ingevoerd met hulp van 'GroenLinks')

The UN gives the Lib Dems a massive headache just a day before the EU elections

James Wright   
22nd May 2019

Afbeeldingsresultaat voor The UN gives the Lib Dems a massive headache just a day before the EU elections
(Philip Alston, still van Guardian video)

The UN has given the Liberal Democrats a massive headache only a day before the EU elections, which take place on 23 May in the UK.

Tragic” policies

The Human Rights Council report, released on 22 May, states that “policies of austerity introduced in 2010” have had “tragic social consequences”. Witsh the Lib Dems gaining support through Remain protest votes, this report may serve as a stark reminder. As part of David Cameron’s coalition, the Lib Dems enabled an austerity regime that, according to UN special rapporteur on extreme poverty Philip Alstonhas “crystal clear” results:
14 million people living in poverty, record levels of hunger and homelessness, falling life expectancy for some groups, ever fewer community services, and greatly reduced policing, while access to the courts for lower-income groups has been dramatically rolled back by cuts to legal aid.
Ideological prospect”
Lib Dem leader Vince Cable was secretary of state for business in David Cameron’s coalition government. Speaking about the report, Alston continued:
The imposition of austerity was an ideological project designed to radically reshape the relationship between the Government and the citizenry.

UK standards of well-being have descended precipitately in a remarkably short period of time, as a result of deliberate policy choices made when many other options were available.

Alston also said that Brexit has “become a tragic distraction from the social and economic policies that in the meantime are shaping” Britain. And the Brexit vote might not have happened if the Conservatives and Lib Dems hadn’t brought us austerity. District-level analysis from the University of Warwick actually indicates that “slightly less harsh” spending cuts from the Conservative / Lib Dem coalition could’ve swayed the referendum result. On top of that, the Lib Dems promised an EU referendum (in the event of further EU integration) in their 2015 manifesto and then voted Cameron’s proposal for the 2016 poll through parliament.

The Lib Dems, enablers of austerity and Brexit, are now chasing Remainers in the EU elections. But voters should not forget the recent history of the party. This UN report is nothing short of a stark reminder.

Featured image via YouTube – The Guardian
=====================================
Voor meer berichten over de armoede in GB, de Brexit, of de EU verkiezingen, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht. Let wel: na een aantal berichten wordt het laatst gelezen bericht telkens herhaald, dan onder dat laatst gelezen bericht even opnieuw op het gekozen label klikken, enz. enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten