Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 10 maart 2016

Kalveren die te licht zijn, worden doodgespoten....... Beschaafde omgang met dieren anno 2016.....

Gisteren vond ik een petitie van Dier&Recht in mijn berichtenbus. Een petitie tegen het doodspuiten van te lichte kalfjes. Kalveren die bij veemarkten worden aangevoerd en te licht zijn, worden daar onmiddellijk doodgespoten....... Mensen, zo gaan wij in het 'beschaafde westen' om met dieren anno 2016!! Wedden dat zich aan deze wanstaltige praktijk ook een fiks aantal boeren en veehandelaren schuldig maakt, die fundamentalistisch gelovig tegen abortus en euthanasie zijn...??

Lees en teken de petitie a.u.b. en geef het door aan familie, vrienden en bekenden!

Stapels met dode kalfjes aangetroffen op veemarkt

Wat is mijn leven waard?

Op verschillende verzamelplaatsen en de veemarkt in Leeuwarden zijn stapels met tientallen dode kalfjes aangetroffen. Deze gezonde kalveren kregen een dodelijke injectie, omdat ze iets te licht waren voor hun leeftijd en daarom niet werden afgenomen.
Het is een publiek geheim dat kalfjes uit de melkveehouderij soms om economische redenen worden afgemaakt. Het gaat vooral om kalfjes die voor hun leeftijd licht van gewicht zijn. Het bijvoeren van deze kalfjes kost te veel geld. Bij de verzamelplaats voor kalveren staat een weegschaal. Geeft de weegschaal een te laag gewicht aan, dan wordt het kalfje niet afgenomen, maar afgemaakt.
Het loopt uit de hand
De laatste weken zijn er steeds meer geluiden dat aan dierenartsen wordt gevraagd om gezonde kalveren te euthanaseren. Door het wegvallen van het melkquotum is er op de kalvermarkt een overschot ontstaan aan kalfjes. Ondertussen worden er wel gewoon honderdduizenden kalveren geïmporteerd, zelfs uit verre landen als Litouwen en Polen. Het euthanaseren van gezonde kalfjes moet zo snel mogelijk stoppen, voordat het nog verder uit de hand loopt!
Wat kun jij doen?
Vind jij ook dat het leven van een kalf meer waard is? Teken dan nu de petitie tegen het euthanaseren van gezonde kalveren.

Meer weten? Lees ook:
Rapport 
'Euthanasie van lichte kalveren'

Voor meer berichten n.a.v. het hiervoor gestelde, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden, dit geldt niet voor het label 'Litouwen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten