Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 22 maart 2016

Goed nieuws: plan tegen doodspuiten gezonde kalveren!

Gisteren in m'n berichtenbus de volgende boodschap van Dier & Recht, dat een paar weken geleden een petitie begon tegen het doodspuiten van gezonde kalveren, alleen om dat ze te licht zijn*.

Nu dus al succes!


Goed nieuws! Plan tegen doodspuiten van gezonde kalveren
Kalfje liggend op stro

Beste dierenliefhebber,

We hoorden steeds meer geluiden over gezonde maar lichte Nederlandse kalfjes die werden doodgespoten, omdat er simpelweg geen markt voor was. Ondertussen worden er nog altijd 800.000 kalveren geïmporteerd uit het buitenland. Onacceptabel vonden wij. Nu is er dan eindelijk goed nieuws: De melkveesector komt met een plan om een einde te maken aan het doodspuiten van gezonde kalfjes. Een doorbraak! 
Lees het plan >

Op 3 maart begonnen we onze petitie tegen het doodspuiten van gezonde kalfjes. De petitie is in twee weken tijd door meer dan 28.000 mensen ondertekend.

Eindelijk zijn er dus harde afspraken gemaakt en is er een klein beetje vooruitgang geboekt in het verder droevige leven van onze kalfjes.


Goed dat die laatste zin onder de boodschap van Dier & Recht is geplaatst: 'in het verder droevige leven van onze kalfjes.........' Inderdaad je zou je zelfs af kunnen vragen of het doodspuiten van kalveren, hen niet een akelig leven bespaart...... Maar niet te lang over nadenken........

De vlees industrie is verworden tot een waarlijk barbaarse doodsindustrie en hoe eerder we stoppen met het eten van vlees, hoe beter het is voor het dierenwelzijn, de eigen fysieke (en geestelijke) gezondheid en het voortbestaan van onze planeet, zoals wij die kennen!

* Zie: 'Kalveren die te licht zijn, worden doodgespoten....... Beschaafde omgang met dieren anno 2016.....'

Voor meer berichten voortvloeiend uit het hieraan voorafgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Hier de link naar het originele bericht van Dier & Recht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten