Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 20 september 2021

Nigel Farage (ex-fascistische politicus) lid raad van advies DGB Group, de voormalige Verenigde Nederlandse Compagnie NV

Een bericht van DeBeurs.nl deed me vanmorgen van m'n stoel donderen: Nigel Farage, de voormalige leider van de Britse fascistenpartij UKIP is lid van de raad van advies voor de Dutch Green Business Group (DGB), een lobbyorganisatie voor landbouw en veeteelt.....  (DGB is een voortzetting van de Verenigde Nederlandse Compagnie NV >> blijkbaar deed dit teveel aan de terreurorganisatie Verenigde Oostindische Compagnie [VOC] denken....)

Volgens het bericht heeft Farage een belang genomen in DGB, een belang voor 1 miljoen opties. De  algemene vergadering van aandeelhouders heeft dit belang goedgekeurd.   

De DGB Group zou zich bezighouden met het verduurzamen van de agrarische sector, door het voorzien van duurzame energie, certificatie en software..... Je weet wel de geijkte manier om een wel heel smerige sector een valsgroene jas te geven (ook bekend als 'greenwashing), bijvoorbeeld door het aanplanten van bomen dat een paar jaar geleden al door wetenschappers als pure onzin werd doorgeprikt*, immers er wordt nog steeds meer hout gekapt dan aangeplant**, bovendien eer de nieuw geplante bomen werkelijk belangrijke hoeveelheden CO2 kunnen opnemen ben je al snel 30 jaar verder.....

Voorts kan bijvoorbeeld veeteelt nooit duurzaam zijn, hoeveel sterren je ook op het verpakte kadaver plakt. Ten eerste daar er om bijvoorbeeld 1 kilo vlees te produceren je gemiddeld 5 kilo groente nodig hebt, plus een enorme bak water. Ten tweede hoe kan je een doodsindustrie duurzaam noemen als de dieren ver voor de levensverwachting worden vermoord..... Ten derde hoe kan je massamoord duurzaam noemen?? Om nog maar te zwijgen over het verbranden van bijvoorbeeld het Amazonewoud ten behoeve van sojateelt ten behoeve van de enorme Nederlandse veestapel, die onder het 'groene kabinet' Rutte 3 is gegroeid met 100 miljoen dieren tot nu in totaal 600 miljoen dieren...... 

Deze doodsindustrie stoot in de EU meer CO2 uit dan al het autoverkeer in dat gebied en de uitstoot van methaangas is gigantisch (methaangas is een 80 keer zo sterk broeikasgas dan CO2.....) Het voorgaande naast een grote uitstoot van ammoniak, nitraat en stikstof...... Door de enorme veestapel in ons land is Nederland een onevenredig grote aanjager van de klimaatverandering...... Hoe 'duurzaam' kan een klein land zijn...??!!!

Ongelofelijk dat dit in Nederland gevestigde en aan de beurs genoteerd bedrijf een fascist als grootadviseur en oplichter heeft aangesteld...... Ach dat toont ten overvloede nog eens aan dat bedrijven totaal geen probleem hebben met fascisten..... 

Voorts toont e.e.a. aan dat Farage schijt heeft aan zijn voormalige achterban, het gewone volk dat alleen maar last heeft van aandeelhouders, politiek lobbyisten en de enorme kosten die de klimaatverandering met zich meebrengen......

Update: Farage meldt belang in DGB

Door ABM Financial News op 20 september 2021 07:39 | Views: 6.201

Update: Farage meldt belang in DGB
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nigel Farage heeft voor het eerst een belang in DGB Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 september 2021.

Farage meldde een kapitaalbelang van 8,77 procent met eenzelfde stemrecht. Dit belang wordt rechtstreeks potentieel gehouden.

Farage werd eerder dit jaar benoemd tot lid van de raad van advies van DGB. Als adviseur is het de rol van Farage om introducties met politici en bedrijfsleiders in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld te vergemakkelijken, zo lichtte DGB de benoeming toe.

Farage was onder meer één van de oprichters van de UK Independence Party en leidde die partij tussen 2010 en 2016. Later werd hij de leider van Brexit Party en zat hij tot en met 2020 in het Europees Parlement.

Zondag meldde DGB in een toelichting dat de melding door Farage het gevolg is van de goedkeuring op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders voor de toekenning van 1 miljoen opties eerder deze week. Aandeelhouders stemden in met het voorstel om 1 miljoen opties toe te kennen aan Farage voor zijn rol als voorzitter van de Raad van Advies.

"De aandelenopties hebben een uitoefenprijs van 1,50 euro en zijn pas uitoefenbaar als de koers van het aandeel DGB 20 euro heeft bereikt." De aandelenopties hebben geen vervaldatum.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

=============================

*  Zie: 'Herbebossing tegen de klimaatverandering is grotendeels een sprookje'

** Zie: 'Jan Nabuurs, hoogleraar Europese bosbouw, stelt dat de ontbossing in Nederland in verhouding zelfs sneller gaat dan die in het Amazonegebied van Brazilië....... Per jaar wordt hier van 1.500 tot 3.500 hectare bos gekapt....... Moet je nagaan, dan hoort de Nederlandse luchtkwaliteit tot de slechtste in de EU (terwijl bomen CO2 opnemen en dus de vuile lucht nog enigszins kunnen klaren.....)

-------------------------------

Zie ook: 'Dutch Green Business Group investeert in greenwashing: het afkopen van zware CO2 vervuiling'

'Biomassa hout dubbelop niet duurzaam, terwijl we er wel dubbel belasting voor betalen' (en zie de links in dat bericht!!)

'Meer bewijs dat hele bomen worden verwerkt tot 'biomassa pellets'' (en zie de links in dat bericht)

'Timmermans (PvdA vicevoorzitter Europese Commissie) valt andermaal door de duurzame mand: hij stimuleert ontbossing en houtverbranding' (Timmermans met z'n Green Deal..... ha! ha! ha! Wat een oplichter!!)

'EU subsidie voor duurzame energie gaat voor 60% naar niet duurzame energieopwekking met hout en groente'

'Oliemaatschappijen moeten verantwoording nemen voor vervuiling in het Amazonegebied en stoppen met oliewinning' (en zie de links in dat bericht!!)

'De laatste woudreuzen van Canada dreigen te worden gekapt'

'Bossen in Duitsland: nog maar 28% van de bomen is gezond, de rest is ten dode opgeschreven.....'

'Aantal CO2 deeltjes in de atmosfeer op voor de mens nooit eerder vertoond hoog niveau'

'Australië: film 'Dirty Power: Burnt Country' maakt gehakt van regeringsbeleid en media misinformatie' (en zie de links in dat bericht naar veel meer berichten over de Australische bosbranden)

'Sander van Hoorn (verslaggever van 'onafhankelijke' NOS) op avontuur in Estland: houtpellets worden alleen gemaakt van resthout..... ha! ha! ha! ha!' (en zie de links in dat bericht naar artikelen over de klimaatverandering en andere gevaren die de luchtvervuiling veroorzaakt)

'Bolsonaro 8 maanden president: nu al 84% meer bosbranden in het Amazonewoud......'

'Amazonegebied in brand, Black Rock verdient daar vele miljoenen mee'

'Braziliaanse natuurbeschermer vermoord door illegale houthakkers'

'Bulgarije: boswachters worden vermoord door illegale houthakkers

'Boris Johnson (Britse premier) liegt keihard dat de branden in Amazonegebied hem aan het hart gaan'

'Het beschermen van de planeet is verworden tot een misdaad, veelal bestraft met moord'

'Niet eerder getoonde satellietfoto's laten zien dat grote delen van Arctisch gebied in brand staan >> klimaatkantelpunt gepasseerd'

'Mansveld en Dijksma willen import fout hout uit Maleisië definitief toestaan..........'

'Seger van Voorst tot Voorst vindt overheidsbemoeienis bij natuurbeheer belachelijk......'

----------------------------------

En terzijde: 'Houtverbranding nog gevaarlijker dan eerder gedacht, aldus het RIVM: fijnstof uitstoot veel groter' (en zie de links in dat bericht!!)

----------------------------------

Voor meer berichten over Farage, Ukip, fascisten, de klimaatverandering, greenwashing en/of aandeelhouders, klik op het desbetreffende label direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten