Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 13 mei 2020

Australië: film 'Dirty Power: Burnt Country' maakt gehakt van regeringsbeleid en media misinformatie

Enorme bosbranden hebben in Australië tussen juli 2019 en maart 2020 (pas toen werd het sein brandmeester gegeven...) enorme gebieden aan bos platgelegd, daarbij kwamen meer dan 1 miljard dieren om het leven.....  Greenpeace Australië heeft een documentaire gemaakt die aangeeft waar het allemaal aan ontbreekt bij de Australische regering als het gaat om milieubeleid en stappen om de klimaatverandering af te remmen, e.e.a. gesteund door de reguliere Australische media (ook al hadden ze nog zo'n grote bek ten tijde van de bosbranden...)

De Australische overheid heeft al jaren lang schijt aan de klimaatverandering en het enorme aantal mensen dat jaarlijks overlijdt als gevolg van de luchtvervuiling, die ook in Australië sterven, hetzelfde Australië waar men vorig jaar nog een nieuwe kolencentrale in gebruik nam...... Let wel: overlijdens jaren eerder dan de verwachte levensduur en dat na een meestal een akelige en langdurige ziekte..... Het kan nog sterker beste bezoeker: het was bepaald niet de eerste keer dat Australië met enorme bosbranden te maken had, ofwel deze 'volksvertegenwoordiging' heeft ook lak aan het volk als het gaat om bosbranden (terwijl Morrison als premier het gore lef had om tijdens de piek van deze branden met vakantie te gaan, vanwaar hij met spoed terugkeerde nadat het land op de kop stond door deze informatie........)

Niet alleen zorgt Australië wereldwijd voor het verstoken van een enorme berg steenkool op jaarbasis*, maar Australië dumpt als de VS al een paar decennialang steenkool op de wereldmarkt en dat tegen afbraakprijzen, de reden waarom onder CDA plork Balkenende werd besloten dat er 4 nieuwe kolencentrales mochten worden gebouwd en de reden voor het uitschakelen van de gascentrales, centrales die wat mij betreft vergeleken met steenkoolcentrales als duurzaam kunnen worden gezien.........

Australië exporteert dagelijks 1 miljoen ton steenkool (voor de duidelijkheid 1 ton is 1.000 kilo) en de regering van premier en neoliberale opperschoft Scott Morrison is ondanks de enorme bosbranden van mening dat dit niets te maken heeft met een door de mensheid veroorzaakte snelle klimaatverandering en heeft toestemming gegeven om de winning van steenkool fiks te vergroten...... Ho ho, Azijnpisser: Morrison heeft gezegd dat hij gelooft dat er een klimaatverandering gaande is, en dat hij daarom niet langer als klimaatscepticus te boek staat....... ha! ha! ha! ha! Ondertussen stelt hij plompverloren dat Australië genoeg doet tegen de klimaatverandering, waaraan hij durft toe te voegen dat men beter het bos kan kappen, zo loop je niet langer de kans op bosbranden......* Nogmaals: deze oplichter is premier van Australië.....!!!!

Dit alles, terwijl oliemaatschappijen Exxon en Shell, respectievelijk in de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw uit eigen onderzoek al moesten concluderen dat de snelle klimaatverandering is te danken aan de verbranding van fossiele brandstoffen.... Shell en Exxon, me dunkt bepaald geen 'geitenwollen sokken bedrijven', dat blijkt ook wel uit het volgende: Exxon en Shell hebben na hun conclusies deze onderzoeken in een diepe kluis weggestopt en 'wetenschappers' betaald om juist de conclusies van collega wetenschappers naar de prullenbak te verwijzen met een hele stapel leugens.......** (zonder het eerdere onderzoek van deze smeerpijpen te noemen.....)

Ongelofelijk ook dat de reguliere media, in Australië, vooral in handen van de neoliberale rotschoft Rupert Murdoch, het wanbeleid van de opvolgende Australische regeringen hebben gesteund en inderdaad hebben bericht dat de klimaatverandering een kwaadaardig sprookje is dat ten koste gaat van de zo geprezen economische groei...... Alsof de klimaatverandering passeert zonder tienduizenden doden en miljarden aan schade (neem alleen al de enorme schade door de Australische bosbranden van dit en vorig jaar, dit nog naast 'een aanzienlijk aantal' doden....).........

Het volgende bericht plus video komt zoals gezegd van Greenpeace Australië, dat iedereen oproept de documentaire van 15 minuten te bekijken en door te geven aan familie, vrienden en kennissen:



I want you to watch this. Murdoch doesn't

Our documentary Dirty Power: Burnt Country has officially launched.
It exposes how powerful forces worked to hide the role of climate change in the recent Black Summer bushfires. You can watch it right now.


Dirty Power: Burnt Country is a documentary that exposes how the fossil fuel industry, the Murdoch press, and the Federal Government hijacked the Black Summer bushfires to prevent action on climate change.


Some of the key findings include:
  • Over 100 million tonnes of new coal mining was approved during the 2019/20 bushfire crisis.
  • News Corp published 75% of all articles denying climate change's role in the fires, despite only publishing 46% of articles about climate change and the fires.
  • New South Wales Government ministers met with the fossil fuel industry on fourteen occasions between October and December 2019. This is an average of once a week.
But now I'll let the documentary do the talking. 

Across this investigation we interviewed experts, journalists, bushfire survivors, News Corp staff & corruption watchdogs to uncover the truth behind the misinformation and denialism that plagued the catastrophic bushfire season. 

It’s horrifying to witness how vested interests worked to deny the truth last summer, Willem. While koalas burned alive and Australians waited on ash stained beaches to be evacuated to safety by the navy, they worked tirelessly on a brutal campaign to undermine the truth for their own profits.

This documentary is a game-changer. But the part of this project I’m most proud of is that it was made possible by Greenpeace supporters.

It’s humbling, and it sends a powerful message: no matter how uncertain our world may become there will always be those who will put our climate first and hold truth to power.

I won’t waste any more of your time. Get watching.


Dr Nikola Casule
Head of Research and Investigations

PS: Tonight we’re holding an exclusive Q&A with the filmmakers at 7:30pm, including former News Corp employee Emily Townsend. Sign-up now to secure your spot.
===========================
Let wel de tijd van uitzending van de 'Q&A' met de filmmakers ligt in Nederland laat, het verschil met Australië is 7 uur, dus de uitzending is hier te volgen vannacht om 00.30 uur. 

*  Met het kappen van de bossen kan Australië letterlijk veranderen in een hel op aarde, wat het nu al bijna is, jaar op jaar stijgt daar de gemiddelde temperatuur met de enorme bosbranden tot gevolg....... Dit gecombineerd met heftige wind is een dodelijke combinatie..... (ook in ons land lijkt het wel of het bijna voortdurend herfst is, gezien het feit dat er bijna elke dag een sterke wind staat; het lijkt wel of niemand dat ziet of bemerkt......)

** Zie o.a.: 'Frits Böttcher een 'klimaatsceptische wetenschapper' die zich liet betalen door o.a. Shell, KLM en AkzoNobel' (over dat bericht hoor je 'klimaatspecialist' Remco de Boer niet, maar ja hij is dan zelf ook een lobbyist als Böttcher...)

Zie ook:
'Australië: steenkoollobby werkt samen met de regering nog veel meer bosbranden in de hand'

'Groot Barrièrerif voor 60% verbleekt'

'Shell kijkt vooruit >> naar de subsidiepot voor duurzame energie, terwijl nog vele jaren lang veruit de belangrijkste bezigheid olie- en gaswinning zal blijven'  

'Houtstook professioneel en voor huishoudens moet worden verboden

'Remco de Boer ('klimaatambassadeur') wil de Nederlandse kolencentrales openhouden' 

'Australische autoriteit geeft toestemming voor dumpen van 1 miljoen ton giftig havenslib in Groot Barrièrerif (Werelderfgoed)'

'Australië slaat alarm over koraalriffen........ AUW!!!'

'CDA wenst geen EU 'green deal' en 'klimaatambassadeur' de Boer weet niet waar hij over spreekt'    

'Siemens heeft lak aan de klimaatverandering en haar slachtoffers'

'De bosbranden in Australië zullen hun weerslag op de hele wereld hebben

'Schildpad animatievideo over plastic- en olievervuiling oceanen >> door makers: Wallace and Gromit >> Greenpeace Nederland laat het alweer afweten'

'10.000 dromedarissen worden in Australië afgeschoten vanwege droogte'

'Australische bosbranden: 500 miljoen dieren dood en een rookpluim die groter is dan Europa'

'Greenpeace stelt dat de klimaatverandering is te stoppen ha! ha! ha! ha!' (en zie de links in dat bericht over de klimaatverandering enz.)

'Australië staat in brand terwijl de regering milieuactivisten straft voor het zich uitspreken tegen de oorzaken van de klimaatverandering

'Scott Morrison (premier Australië) moest bezoek aan door bosbrand getroffen gebied afbreken en vertrok met de staart tussen de benen'
 
'Australië staat olieboringen toe in de Grote Australische Bocht, inclusief seismische ontploffingen

'Duitsland stelt CO2  belasting op € 25,-- in plaats van € 10,-- >> heibel in de deelstaten' (terwijl die € 25,-- per ton CO2 een veel te lage belasting is...)

'Remco de Boer ('klimaatambassadeur') wil de Nederlandse kolencentrales openhouden'

'Filipijnen geen orkaanseizoen, maar het jaarrond tropische cyclonen'

'BP stelt in milieuplan dat een olieramp op zee goed is voor de lokale economie..........'

'Australië geeft toestemming tot uitbaten enorm grote kolenmijn'

'Redt het Groot Barrièrerif, zet uw handtekening a.u.b.!'

'Het Groot Barrièrerif, dreigt te worden gesloopt voor een grote kolenhaven........'

'Australië heeft VN gedwongen een passage uit een klimaatrapportage te verwijderen...........'

'Leard Forest: grootste kolenmijn ooit dreigt gerealiseerd te worden in dit vele duizenden jaren oude Australisch bos......... '

'Australië exporteert dagelijks één miljoen ton steenkool, dit i.h.k.v. de klimaatverandering en de afgelopen klimaattop........' (daar wordt jaarlijks nog eens 10 miljoen ton aan toegevoegd....)

'Coca-Cola betaalt wetenschappers om haar producten te promoten en voor weerleggen kritiek......'

'Shell, ExxonMobil en andere oliemaatschappijen gaan 180 miljard dollar investeren in plasticproductie.........'

'Bas Heijne weet, geenszins 'onbehagelijk', niet wat te denken van de klimaatverandering....... OEI!!!'

'ExxonMobil vervolgd voor 'misleiding...' Nou zeg maar het op grote schaal bedonderen van de kluit!!'

'Shell was al in 1989 overtuigd van klimaatverandering.............'

'Exxon lobbyist (politicus) dagvaardt milieugroepen voor kennis bij Exxon over klimaatverandering.......' (ongelofelijk ook.....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten