Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 6 mei 2020

Kleinschalige opvang demente ouderen eist geld van de overheid vanwege de Coronacrisis

Gisteren werd bekend gemaakt dat kleinschalige instellingen voor de opvang van demente ouderen in zwaar weer verkeren door de Coronacrisis. Geen nieuwe aanmeldingen en kinderen halen hun ouders uit deze instellingen vanwege de uitbraak van het Coronavirus, die vooral ouderen en/of mensen met een slechte gezondheid treft, dat gaat in beide gevallen op als het om demente ouderen gaat...... 

Deze instellingen zijn voor de super welgestelden die hun demente ouders tegen een kapitaal laten verplegen in deze privé instellingen.....

Ondanks dat deze instellingen een enorme berg geld moeten hebben verdiend (en verdienen), eist men nu dus overheidssteun...... Andere demente ouderen in de gewone instellingen lopen een groot risico te overlijden (en dat op een akelige manier), waar cijfers laten zien dat het Coronavirus in grote instellingen voor ouderen inderdaad een hoog sterftecijfer eist..... De kinderen van deze ouders hebben over het algemeen niet de ruimte noch het geld om hun demente vader of moeder in huis te nemen..... 

Laat die privé instellingen, waar demente ouderen een veel betere zorg krijgen dan in de normale instellingen, zelf maar zien hoe ze het hoofd boven water houden: ga maar bedelen bij de rijke kinderen die hun ouders in huis hebben genomen, door hen voor te houden dat ze na de Coronacrisis hun ouders weer af kunnen leveren!! Ter verduidelijking: veel van deze kinderen hebben er al voor gezorgd dat het kapitaal dat hun ouders na hun heengaan nalaten, niet ingepikt kan worden door verpleegtehuizen als hun ouders daar worden opgenomen (deze instellingen mogen het privékapitaal van deze ouderen aanspreken voor de zorg.....)

Je kan de klok erop gelijk zetten dat deze instellingen wel degelijk geld van de overheid zullen ontvangen*, immers de landelijke politici die genoeg verdienen hebben voor een deel ook demente ouders, die ze het liefst kleinschalig laten opvangen en als hun ouders nog niet dement zijn, bestaat de mogelijkheid dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn...... (vraag me trouwens af of de kinderen die hun ouders in privé instellingen hebben geplaatst, de kosten daarvoor kunnen afschrijven van de belasting, het zal me niet verbazen.....)

Geld voor privé instellingen? Te zot voor woorden!! 

* Ons belastinggeld en dat van kinderen die het geld niet hebben om hun ouders in een privé instelling te plaatsen......

Zie ook:
'De toekomst na het Coronavirus: beslis mee en laat de EU weten dat je niet slaapt' (en zie de links in dat bericht voor meer artikelen over het Coronavirus)

'Testen, testen, testen, ondanks de dappere woorden van Rutte wordt zelfs het personeel in verzorgingstehuizen waar Corona is vastgesteld niet getest' (vergeet niet dat al lang bekend is dat mensen die het virus dragen, maar nog geen ziekteverschijnselen vertonen, het virus over kunnen brengen, iets dat Nederland ten overvloede nog eens laat onderzoeken.....)

'De slapende reus: een vergelijking met de huidige situatie als gevolg van het Coronavirus' (een kort verhaal van Caitlin Johnstone)

'Job Cohen (PvdA) prijst Rutte en zijn aanpak van de Coronacrisis........ Een goed beleid? Lees dit!' (met links in dat bericht die meer over de situatie in Nederland gaan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten