Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 19 mei 2020

Leids college van B&W zet ongedocumenteerden op straat tijdens de Coronacrisis..... 'DASLIEF........'

Een staaltje onmenselijkheid waar je stijl van achteroverslaat: het Leidse college van B&W heeft in 'alle wijsheid' besloten de 'Bed, bad en brood-voorziening' (BBB) te sluiten, waardoor ongedocumenteerde vluchtelingen ('asielzoekers'), waarvan een aantal al dik meer dan 10 jaar in ons land is, niet alleen op straat komen te staan, maar daarbij ook nog eens een hoognodige maaltijd missen en bovendien de grote kans lopen het Coronavirus op te lopen..... 

Het is dan ook een feit dat het overgrote deel van de ongedocumenteerden niet terug kan naar het land van herkomst, daar dit land deze mensen niet terug wil hebben en simpelweg stelt dat het geen inwoners zijn geweest van hun land en ze derhalve niet uitgezet kunnen worden door Nederland (waardoor deze ongedocumenteerden  dus gedwongen in deze onafzichtelijke ellende blijven zitten.......) Eén en ander wordt mede veroorzaakt door de landelijke overheid en dan m.n. het ministerie van BuZa dat met haar ambtsberichten rustig landen als Afghanistan en Irak als veilig beoordeelt.......

Dat deze mensen een grote kans hebben het virus op te lopen komt niet alleen doordat hun immuunsysteem klappen zal oplopen daar de conditie van deze ongedocumenteerde mensen sterk achteruit zal gaan door het missen van een slaapplaats, maar ook door het missen van die maaltijd en het gegeven dat ze dagelijks door te zwerven langs veel mensen zullen lopen die het virus verspreiden...... (weet niet hoe het met u zit, maar als ik door het centrum van Den Haag fiets zie ik mensen zelden op 1,5 meter van elkaar lopen, voor wat die maatregel al waard is; m.i. is deze maatregel waardeloos) Voorts zullen deze mensen in prullenbakken en vuilniszakken gaan zoeken naar voedsel, waardoor de kans op een Coronabesmetting bijna niet is te voorkomen.......

Al meer dan een week voor de eerste ziekteverschijnselen zich openbaren kunnen mensen het virus verspreiden (als deze mensen al ziek worden van het virus, ofwel je kan ook het virus verspreiden terwijl je niet ziek wordt van het virus). Juist daardoor lopen daklozen het grote gevaar het virus op te lopen en dat met de grote kans dat deze besmetting dodelijk zal blijken te zijn, juist vanwege de slechte conditie van deze dakloze mensen...... (reken maar dat men in het Leidse college valse dikke tranen zal plengen als deze mensen overlijden, terwijl men inwendig blij zal zijn voorgoed van deze mensen verlost te zijn......)

Vergeet niet dat deze ongedocumenteerden die het virus oplopen ook nog eens de kans lopen het virus over te brengen op meer gelukkige burgers van Leiden....... (hoe je het ook wendt of keert, deze (ongedocumenteerde-) mensen zijn wel degelijk inwoners van Leiden, juist daarom moet dit college zich de oren van de kop schamen!!)

Voorts dient nog opgemerkt te worden dat deze maatregel van B&W in Leiden lijnrecht ingaat tegen de adviezen van het RIVM en haar waardeloze 'Outbreak Management Team' OMT, onder regie van de zwaar disfunctionerende hufter Rutte, die in feite de totale 'taskforce' leidt (de betreffende ministers en het OMT)...... Je kan commentaar genoeg geven op deze taskforce, maar als toch gvd een college van B&W recht ingaat tegen deze adviezen, wordt het de hoogste tijd dat deze taskforce ingrijpt en B&W Leiden maant de BBB instelling onmiddellijk weer op te starten!!! Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen, dit zal niet gebeuren, juist doordat deze taskforce continu achter de feiten aanloopt en al helemaal geen moeite doet om gemeenten te manen zich aan de regels te houden.....

Verantwoordelijke partijen in het Leidse college van B&W voor deze meer dan achterlijke en inhumane gang van zaken: PvdA, 'GroenLinks' en D66..... (en dat verbaast me weer niets, daar juist deze partijen vol zitten met hypocrieten, die het tegenovergestelde doen van wat ze beloven tijdens verkiezingscampagnes....) Een 'mooi voorbeeld' voor deze hypocrisie is het feit dat de raadsleden van deze partijen hun zware ongenoegen uitspraken toen op 1 mei (Dag van de Arbeid) mensen uit BBB op straat werden gezet, terwijl ze daarvoor al hadden ingestemd met de sluiting van deze voorziening en tegen een motie van de SP en PS (Partij Sleutelstad) stemden die tegen die sluiting opriep....... (bij de PvdA worden ze paars tot achter de oren als je het woord 'socialisme' durft te gebruiken, terwijl PvdA'ers op de Dag van de Arbeid langs bejaardentehuizen gaan om daar jubelend de Internationale te zingen; de smerige oplichters.....)

Hier het verantwoordelijke college van B&W Leiden, grote glimlachen van een stel inhumane ploerten, die het zelf aan niets ontbreekt.......

Onnodig nog eens op te merken dat e.e.a. recht ingaat tegen het VN Vluchtelingenverdrag.......

Het volgende artikel werd geschreven door Harry Westerink en werd eerder geplaatst op Doorbraak, waarvan je de links naar de nieuwste berichten altijd onderaan deze pagina aantreft:

Motie roept Leids gemeentebestuur op om dakloos gemaakte mensen zonder verblijfsrecht alsnog op te vangen

   

Tekst voor de deur van het tijdelijke stadhuis op 1 mei.

Geplaatst op 12 mei 2020

Het besluit van het Leidse college van B&W tot sluiting van de Bed-, Bad-, Brood-opvang heeft geleid tot flink wat verontwaardiging in de stad. Velen zijn erdoor geschokt dat het gemeentebestuur mensen zonder verblijfsrecht dakloos maakt en elke vorm van noodopvang afbreekt. Van onderop tekenen mensen protest aan en proberen ze steunnetwerken op te zetten voor de dakloos gemaakte ongedocumenteerden. In de Leidse gemeenteraad is het vooral SP-raadslid Ries van Walraven die het college bekritiseert en aandringt op een menswaardige oplossing. Inmiddels heeft ze het college via een motie opnieuw gevraagd om mensen zonder verblijfsrecht op te vangen en eten te geven.

In samenwerking met de Partij Sleutelstad (PS) had Van Walraven al twee keer eerder een motie ingediend tegen het sluiten van de Leidse BBB-opvang en tegen het dakloos maken van mensen zonder verblijfsrecht. In deze nieuwe motie geven de SP en de PS aan dat er inmiddels tien mensen een zwervend bestaan leiden en op straat slapen. Deze mensen zijn volgens de motie “corona-gerelateerd dakloos” geworden, want ze kunnen vanwege de coronacrisis nauwelijks onderdak en eten in hun eigen steunnetwerk vinden.

Valse hoop

De indieners van de motie wijzen er verder op dat er in Leiden een groep ongedocumenteerden is die niet terug kán keren naar hun land van herkomst. Zoals ook de medewerkers van het Fabel-spreekuur al vaker hebben gemeld, zitten deze mensen tussen wal en schip: ze kunnen niet worden uitgezet naar hun land van herkomst en ze kunnen vanwege de keiharde politiek van migratiebeheersing ook geen verblijfsrecht krijgen. De Fabel-medewerkers roepen het gemeentebestuur en de gemeenteraadsleden daarom al een half jaar op om in Leiden de opvang van mensen zonder verblijfsrecht te blijven voortzetten.

Als de Leidse ongedocumenteerden naar de Landelijke Vreemdelingenvoorziening (LVV) in Rotterdam zouden gaan, dan zouden ze binnen een halfjaar weer op straat komen te staan, zo stelt de motie. Het verblijf in de Rotterdamse LVV is dan ook “niet meer dan het wekken van valse hoop”, waarmee de indieners het frame van “valse hoop” als een boemerang inzetten tegen de gemeenteraadsleden die eerder lieten weten dat juist het open houden van de Leidse BBB-opvang “valse hoop” zou zijn. “Naar alle waarschijnlijkheid”, aldus de motie, zullen de ongedocumenteerden na een eventueel verblijf in de LVV weer naar Leiden terugkeren, omdat ze hier de meeste binding hebben.

Coronacrisis

 Ook gaat de motie in op de coronacrisis. Het is in tijden van corona “zeer gevaarlijk” om mensen buiten te laten slapen vanwege besmettingsgevaar. En in coronatijd is het “niet mogelijk om hulpmiddelen tot overleven te vinden, zoals restjes voedsel op de markt, sanitaire voorzieningen, een warm plekje in een openbaar gebouw, etc.”. Bovendien geeft de landelijke overheid via een richtlijn voor dak- en thuislozen aan dat het “vanuit humanitair oogpunt” wenselijk is dat voor “niet-rechthebbenden”, zoals mensen zonder verblijfsrecht, opvangplekken worden gerealiseerd.

Op grond van dit soort overwegingen verzoeken de indieners het college van B&W om voor de dakloze ongedocumenteerden “onderdak en financiële middelen/voedsel te verstrekken, tenminste zolang de coronacrisis duurt”. Op 14 mei gaat de motie worden besproken in de vergadering van de raadscommissie Onderwijs en Samenleving. En op 28 mei gaat er over de motie worden gestemd.

Krokodillentranen

Het valt zeer toe te juichen dat de SP en de PS in de gemeenteraad met grote vasthoudendheid blijven opkomen voor de belangen van Leidse ongedocumenteerden. 
Deze motie vormt vooral een uitdaging voor de raadsleden van de drie collegepartijen D66, PvdA en GroenLinks. Zij huilden ruim een week geleden krokodillentranen, toen hen was gebleken dat een aantal BBB-bewoners per 1 mei op straat waren gezet. Eerder hadden ze juist gestemd voor het sluiten van de BBB-opvang en tegen de twee moties van de SP en de PS. Inmiddels proberen ze het straatje van het college van B&W schoon te vegen, nadat er flink wat kritiek op het dakloos maken van BBB-bewoners was gekomen. De komende tijd krijgen de raadsleden van D66, PvdA en GroenLinks de kans om te laten zien wat ze waard zijn. Als hun zorgen over de positie van dakloze mensen zonder verblijfsrecht in Leiden integer zijn, dan stemmen ze voor de motie van de SP en de PS en fluiten ze daarmee het college terug. Hoe meer protest er komt tegen het dakloos maken van Leidse ongedocumenteerden, hoe meer kans er is dat de raadsleden van de collegepartijen alsnog over de brug zullen moeten komen.

Harry Westerink

==========================================
Zie ook: 
'Rinke van den Brink (NOS redacteur gezondheidszorg) over EU reactie op Coronavirus en loflied op Rutte en RIVM....' (en zie de links in dat bericht)

'Nederland chanteert alweer Antilliaanse eilanden: nu voor hulp bij Coronacrisis

'Coronasterfte verreweg het grootst onder ouderen met chronische kwalen: tijd voor een echte intelligente lockdown' 

'Mondkapjes per 1 juni verplicht in openbaar vervoer, 'daar het Coronavirus zich op die datum zal richten op dat vervoer'

'Slachthuizen bron van Coronabesmettingen'

'Coronavirus? De intensieve veehouderij is een bron van gevaarlijke besmettelijke ziekten en antibioticaresistentie'

Voor meer berichten over: dakloos zijn, vluchtelingen, vluchtelingenbeleid en/of Coronavirus, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten