Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 28 mei 2020

De Fed en andere centrale banken hebben misdadig een nepmarkt ontwikkeld

De beurzen gaan op een neer, hoewel er wel degelijk genoeg aan de hand is (een groeiende werkloosheid en bedrijven die met bosjes omvallen als gevolg van de Coronacrisis) om de negatieve trend, dus het naar beneden bewegen van de beursnoteringen voort te zetten, blijven de noteringen redelijk op peil, zoals de AEX toch telkens weer boven de 500 punten weet te blijven.

Analisten van de Bank of America deden onderzoek en kwamen tot de conclusie dat de U.S. Federal Reserve (kortweg de Fed) en andere centrale banken een nepmarkt hebben gecreëerd, waarbij ze de prijs voor obligaties en aandelen hebben gefixeerd door er enorme kapitalen tegen aan te gooien, kapitalen die worden gevormd door er onbeperkt geld bij te drukken en zelfs bedrijven op de been te houden die al lang failliet hadden moeten gaan (veel zelfs al voor het Coronavirus uitbrak....).....

Uiteraard kan dit niet lang goed gaan en de prijs die voor deze ongebreidelde steun moet worden betaald komt op rekening van de belastingbetalers...... Uiteindelijk zal dit leiden tot enorme ellende en zullen bedrijven alsnog omdonderen, immers als de consument geen geld over heeft om uit te geven (vanwege de te verwachten grote bezuinigingen), zal dit die bedrijven alsnog 'in het hart' treffen......

Intussen vieren investeerders feest op kosten van de maatschappij, waar de grote onderlaag het water aan de lippen staat en men deze onderlaag nog verder in de ellende wil storten, zo is de Trump administratie van plan de al zeer magere sociale zekerheid in de VS nog verder uit te kleden...... (vergeet niet dat er naast miljoenen extra werklozen er nu al grote groepen in de VS zijn die letterlijk honger lijden >> 'the great American dream......') 

De overheidsschuld van de VS is al bijna niet meer in cijfers uit te drukken, zo groot, echter dat is geen reden voor de Trump administratie en de Fed om voorzichtig te zijn met het uitgeven van geld, zoals gezegd: de geldpersen draaien op volle toeren, waar de dollar in feite allang geen barst meer waard zou moeten zijn en dagelijks zelfs verder inboet aan waarde, blijft deze ongelofelijk genoeg op een redelijk (fantasie) peil gehandhaafd..... 

Het voorgaande heeft alles te maken met het feit dat de dollar een internationaal betaalmiddel is en de olieprijs zelfs in dollars wordt uitgedrukt, waar men elders bezig is, de dollar los te maken van de olieprijs. Dit is één van de hoofdoorzaken van de illegale oorlog van de VS en andere NAVO-lidstaten tegen Libië, waar Khadaffi vergevorderde plannen had om een gouden dinar in te voeren, om daarmee de prijs van olie weer te geven..... (zoals al te zien was aan de voorgaande zin: een dinar waarvan de waarde werkelijk gedekt zou zijn door goud en niet door lucht zoals de dollar, terwijl het met de euro dezelfde kant opgaat....)

Het volgende artikel komt van 'Great Stuff' (Banyan Hill) en werd daar op 22 mei jl. gepubliceerd, ben bepaald geen fan van Banyan Hill echter het volgende artikel is ontluisterend (terwijl we allen kunnen weten dat er een achterlijke hoeveelheid geld wordt gecreëerd, dag in dag uit) en tegelijk zo humoristisch dat het dient te worden overgenomen. Terecht merkt Joseph Hargett, de schrijver, op dat de Fed en andere centrale banken, in feite misdadig bezig zijn:

The “Fake It Until You Make It”

Great Stuff <info@banyanhill.com>

Posted by Joseph Hargett | May 22, 2020 | Great Stuff
7 minute, 27 second read

Wall Street is most certainly faking it right now. And that, dear reader, is why Great Stuff remains pert’near bearish on the entire shebang.


It’s been a really really messed up week. Five days of bad data, five days of going nowhere.

And the market went and cheated on me. It’s in the Fed’s back pocket and it doesn’t even matter.

(
La, la, la … whatever. La, la, la … oh well.)

Are you picking up on the Hot Chelle Rae vibes I’m puttin’ down?

Analysts at Bank of America certainly are. The financial giant’s securities division issued a research note on the U.S. economy this morning, and they came to the same conclusion
Great Stuff has thrown at you for months now.

That conclusion? The U.S. Federal Reserve and other central banks around the world have created “fake markets.” 
According to Bank of America’s Chief Investment Strategist Michael Hartnett: “Government and corporate bond prices have been fixed by central banks ... why would anyone expect stocks to price rationally?”

Let’s look at the facts: Central banks are droppin’ Benjamins around the globe, shelling out $4 trillion for asset purchases in the past two months. They’ve also spent about $2.4 billion an hour on financial assets, Bank of America states.

The net effect has forced investors to buy into the equity market, coerced banks into lending and created corporate “zombies” to issue debt. In short, the Fed and its global partners in crime have created “fake markets” to artificially bolster investment returns while the world’s economy tanks.

How does this relate to Hot Chelle Rae, you ask? (OK, you didn’t ask, but I’m telling you anyway!)

From the song
Tonight Tonight: “I don't know if I'll make it, but watch how good I'll fake it. It's all right, all right, tonight, tonight!”

Wall Street is most certainly faking it right now. And that, dear reader, is why
Great Stuff remains pert’near bearish on the entire shebang. If the economy doesn’t rebound as fast as the talking heads on Wall Street expect, there’s bound to be a reckoning.

Until then, investors will “party on the rooftop top of the world.”

Wondering where to find a rooftop party in your neck of the woods? Paul Mampilly has you covered.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten