Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 28 mei 2020

Coronavirus: 2 miljoen kippen vermoord in de VS terwijl mensen daar honger lijden

In de VS worden op grote schaal dieren uit de intensieve martelveehouderij vermoord, daar veel slachthuizen kampen met het Coronavirus...... Er is blijkbaar een verband tussen het virus en het slachten van dieren >> nu nog graag een bewijs dat het eten van vlees het Coronavirus kan overdragen, terwijl al lang bekend is dat vleeseten uiterst gevaarlijk is voor veel organen in het menselijk lichaam!!

Het Care2 team is een petitie gestart waarmee men dit vermoorden van grote aantallen dieren wil stoppen, mede door erop te wijzen dat die 2 miljoen kippen worden weggegooid, die zouden kunnen worden aangewend voor die hongerende mensen in de VS ('rijkste land ter wereld'...).... Blijkbaar is men bij Care2 vergeten dat die kippen dan wel eerst 'op een normale manier moeten worden geslacht' en juist daar ontbreekt het aan......(het vermoorden van dieren is m.i. nooit normaal, dus ook niet in dit geval!!)

Care2 zou een petitie moeten brengen waarmee men 'het onnodig vermoorden van dieren' wil voorkomen, onnodig vermoorden door de onvoldoende 'slachtcapaciteit.....' Beter nog: Care2 zou moeten pleiten voor voedselhulp aan de mensen (en hun eventuele kinderen) die te weinig te eten hebben en dat met goede veganistische voeding, echter de Trump administratie bezuinigt steeds meer op voedselbonnen en medische hulp voor de grote onderlaag en steekt tegelijkertijd vele miljarden in bedrijven en 'Coronahulp' aan miljonairs (1,4 miljoen aan belastingvoordeel per miljonair!!)......Nog beter zou Care2 pleiten voor het totaal opdoeken van de intensieve veehouderij!

Het niet eten van vlees is belachelijk genoeg in feite een luxe, die vooral de burgers uit rijke westerse landen zich kunnen veroorloven, daar de vervangers voor vlees en zuivel voor bewoners in arme landen veel te kostbaar zijn, althans als je deze producten al kan kopen in zo'n land...... (daarnaast dumpen westerse landen het overschot aan landbouwproducten, inclusief kippen- en varkenskadavers gesubsidieerd op de markten van arme landen.....)  

Overigens ook in ons land zijn de prijzen in vergelijking behoorlijk scheef.... Uiterst belachelijk daar de productie van vlees veel duurder is dan die van de vervangers van vlees. Dit is dan ook het gevolg van een zware subsidiëring van de doodsindustrie die men intensieve veehouderij noemt, o.a. door de EU en afzonderlijke EU-lidstaten.... 

Vervolgens is het niet belasten van de landbouw voor de uitstoot van diverse schadelijke stoffen, van stikstof en methaangas tot CO2, zonder meer een vorm van subsidiëring...... (methaangas behoort tot de sterkste broeikasgassen op aarde, veel sterker dan CO2) Vandaar ook dat Nederland een onevenredig grote aanjager is van de klimaatverandering, dit door het groot en doodmartelen van 500 miljoen dieren (!!!) op jaarbasis.....

Ook een vorm van subsidiëring voor de landbouw is het leegtrekken van zoetwatervoorraden tegen een uiterst laag tarief, of door zelfs totaal geen kosten te heffen voor dat waterverbruik (-misbruik), terwijl dit waterverbruik niet zelden ten koste gaat van streken op de wereld waar water een kostbaar goed is....... Hetzelfde geldt voor het verbranden van oerwoud t.b.v. sojateelt, die voor 80% van de wereldproductie naar het veevoer voor de intensieve veehouderij gaat, ook daarvoor wordt geen stuiver betaald, terwijl daarmee de klimaatverandering verder fiks wordt aangejaagd, de klimaatverandering die al aan zovelen het leven heeft gekost...... (Nederland is na China de nummer 2 importeur van soja voor de intensieve veeteelt.....)  

Het Care2 team weet dat vleeseten (zoals eerder gezegd) slecht is voor het menselijk lichaam, het veroorzaakt met grote regelmaat maag en darmkanker, verder kunnen organen als hart, lever, nieren en de huid (ons grootste orgaan) zwaar worden beschadigd door het eten van vlees, met alle vreselijke gevolgen van dien......

Gezien het voorgaande teken ik deze Care 2 petitie niet, maar oordeel zelf (wat nogmaals niet wil zeggen dat ik het normaal vind dat men miljoenen dieren nu zelfs volkomen zinloos vermoordt en reken maar dat dit in Nederland ook gebeurt, met subsidie van de overheid, ofwel door jou en mij betaald via de belasting......):

Two million chickens trashed while people are going hungry

(Dit dier noemt men een kip, echter het is een kuiken van amper 2 maanden oud, waar dit kuiken en haar soortgenoten op die leeftijd massaal worden vermoord, manlijke kuikens mogen ook in ons land als ze een paar dagen oud zijn, nog steeds worden verhakseld door boeren die zogenaamd begaan zijn met het lot van hun dieren, als er 'geruimd' moet worden, of als door laksheid van zo'n dierenbeul weer een megastal is afgebrand....)

"Depopulating." That's the term meat plants are using to refer to the killing and disposing of livestock en masse in the coronavirus era. As COVID-19 rages through meat processing facilities across the U.S., many are shutting down to reduce the spread of this deadly disease between employees. But while the butchers are away, the chickens don't just get to play. Rather than continue to feed and house these factory-farmed animals, facilities are instead choosing to murder and trash the helpess animals.
One meat processing company alone killed 2 million chickens in April of this year. And their bodies didn't go to feeding hungry families. Quite the opposite. Whole chickens, bodies intact, were thrown away like garbage — sometimes even incinerated. It doesn't have to be this way. Some chicken processing plants are using this time as an opportunity to donate food and serve their communities. That needs to become the norm. Sign the petition calling on the National Chicken Council of the U.S. to implement creative, humane alternatives to these cruel and senseless mass slaughters!
Thank you for all that you do,
Miranda B.
The Care2 Petitions Team
P.S. To get rid of all the unused carcasses, meat plant employees are being forced to perform mass killings as well as burials and burnings. Urge industry leaders to speak out! 
===============================
Zie ook:
'Carola Schouten (CU minister) verbiedt vanwege dierenleed veetransporten tot buiten de EU: leed dat tegelijk willens en wetens in stand wordt gehouden door die transporten....

'Carola Schouten (CU minister) vindt dat dieren in overvolle vrachtwagens tot en met 35º C. mogen worden vervoerd'

'Stikstof, het woord dat niet in de Miljoenennota staat: verbazing alom' (zie ook de links in dat bericht, anders dan de hier getoonde)

'Boerenprotest, meer dan 1.000 kilometer file en media die als lobbyisten voor de boeren werken'

'Waarom komt commissie Remkes met haar aanbevelingen na Prinsjesdag'

'Stikstofbesluit moet doorgevoerd worden in de intensieve veehouderij'

'Stalbranden: dit jaar al 173.500 dieren het slachtoffer, meer dan in heel 2018 - deel 2'

'Stalbranden: dit jaar al 172.000 dieren het slachtoffer, meer dan in heel 2018'

'Explosieve groei dier- en milieuonvriendelijke kalversector en geitenhouderij.... Laatste nieuws: bij brand kwamen 400 kalveren om het leven.....'

'Brandbrief naar alweer falend Rutte 3 inzake biggensterfte, ofwel grootschalige dierenmishandeling blijft ongestraft'

'Vlees.nl belazert de consument op 51 punten, aldus de Reclame Code Commissie'

'Dierenmishandeling >> 'Kweekvis', de gruwelijke manier waarop deze dieren worden vermoord'

Voor meer berichten over de intensieve martelveehouderij, slachthuizen, vleeseten, bosbrand en/of de klimaatverandering, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten