Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 18 mei 2020

Landbouwgif-lobby maakt overuren tijdens Coronacrisis

Je kan het niet verzinnen: de lobby van de grote gifmengers als Bayer (tegenwoordig ook eigenaar van Monsanto), Syngenta en BASF, plus de machtige EU boeren- en tuindersorganisatie Copa Cogeca, zijn bezig de EU politici te bewerken om juist tijdens de Coronacrisis niet moeilijk te doen over het gebruik van landbouwgif (alsof de gewassen het slachtoffer zijn van COVID-19 en daar alleen iets aan te doen is door ze 'plat te spuiten' met gif, gif dat zich vervolgens stapelt op het al aanwezige gif in je lichaam, waardoor de immuniteit wordt aangetast en je juist bevattelijker wordt voor dit soort virussen......)

Juist in een tijd dat de gezondheid van mensen leidend is als middel om te voorkomen door het Coronavirus 'te worden aangestoken', is het zaak mensen zo min mogelijk bloot te stellen aan landbouwgif, waarvoor men godbetert heeft gesteld dat men een bepaalde hoeveelheid gif zonder gevaar kan innemen..... Waar tegelijkertijd niemand erop let dat je via diverse andere kanalen andere soorten gif binnenkrijgt en dat deze stoffen zich zoals gezegd stapelen in het lichaam, wat uiteindelijk tot grote schade in het lichaam leidt.......

De arbeiders die het gif moeten spuiten in ontwikkelingslanden zijn amper of niet beschermd tegen de kankerverwekkende eigenschappen van het landbouwgif dat ze moeten aanbrengen op de gewassen (kanker en andere ziekmakers, lees daarvoor het hieronder opgenomen artikel van foodwatch, de introductie op een e-mailactie van deze organisatie)

De grote gifmengers hebben zelfs het gore lef te stellen dat een verbod op hun kankerverwekkende troep oneerlijke concurrentie in de hand werkt, zodat arme landen geen kans hebben hun producten af te zetten op onze markt...... Een heel smerige leugen, immers er wordt in de EU volop fruit en groente verkocht dat is bespoten met hier verboden gif, als het met gif behandelde fruit en groente maar van buiten de EU komt..... Het schoftentuig durft zelfs te stellen dat e.e.a de ontwikkeling tot ecologische duurzaamheid in ontwikkelingslanden ondermijnt........ Ongelofelijk!!!

Te gek voor woorden ook dat deze doodsindustrie voor een groot deel in de EU is gevestigd en het in dezelfde EU verboden gif mag produceren en exporteren naar arme landen....

De Hoogste tijd dan ook dat elke vorm van lobbyisme vanuit het bedrijfsleven bij de politiek wordt verboden, immers het grote bedrijfsleven heeft schijt aan de gezondheid van de consument*: Geld über alles!! Bovendien hebben we een volksvertegenwoordiging en niet een bedrijfsvertenwoordiging.......Lobbyisme van het bedrijfsleven in de politiek is m.i. een grove misdaad!!

Lees ajb het artikel en de tekst bij de e-mailactie van foodwatch, ook in het belang van je eigen lichaam, dat van je eventuele partner en idem kinderen, vul je gegevens in (zo gebeurd), verzend deze en geeft het door!! (je hoeft alleen de met een ster aangegeven blokken in te vullen)

Pesticidelobby draait door in crisistijd


    

Help mee!

 





Stuur een protestmail!

Lobby met als resultaat: pesticiden op je bord

foodwatch Nederland | Nicole van Gemert <nicole@foodwatch.nl>

In het midden van de Covid-19-crisis werken de pesticiden- en agrovoedingslobby's twee keer zo hard om hun winsten te beschermen. Dat blijkt onder andere uit lobby-brieven die de teams van foodwatch onlangs hebben ingezien. De machtige pesticiden-producenten brengen jouw en mijn gezondheid daarmee indirect in gevaar. 

Ik hoop dat we samen een nog harder tegengeluid kunnen laten horen! Samen zorgen we ervoor dat giftige stoffen niet meer op ons bord terechtkomen en niet meer geëxporteerd worden naar landen op het zuidelijk halfrond.


Sluwe lobby in crisistijd

Vorige maand hebben we brieven ingezien van onder andere Bayer-Monsanto en Copa-Cogeca (de Europese koepelorganisatie voor boeren, tuinders en coöperaties) aan Europese politieke besluitvormers met het verzoek “om de handen vrij te hebben”. In principe zeggen de lobbyisten in hun brieven: “het is al ingewikkeld genoeg om de bevolking te blijven voeden tijdens de coronacrisis, ga ons nu niet dwarsbomen met maatregelen om de gezondheid van mensen en het milieu beter te beschermen”.  

De lobbybrieven vragen eenvoudigweg om elk idee van strengere regels, vooral op het gebied van pesticiden, te bevriezen. Ze vragen om meer tijd, een tactiek die maar wat bekend is: "er moet genoeg tijd zijn om maatregelen te overwegen die tot duurzamere voedselsystemen leiden". Er zouden meer studies nodig zijn "voordat er een politiek of regelgevend besluit wordt genomen. Dit is des te relevanter als het gaat om het vaststellen of aanscherpen van regelgeving, zoals die om het gebruik van pesticiden, meststoffen of antibiotica te verminderen". 

Bayer-Monsanto gaat zelfs zover om Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen als schild te gebruiken. De pesticide-gigant houdt vol dat het risico bestaat dat nieuwe EU-regels voor pesticiden "handelsbelemmeringen" zullen vormen die deze landen "kansen voor economische ontwikkeling en ecologische duurzaamheid zullen ontnemen". Hun boodschap is duidelijk: het is dringend noodzakelijk om geen obstakels op te werpen ongeacht de gezondheids-, sociale en milieugevolgen van pesticiden, additieven of antibiotica! 

De timing van de lobbyacties van de chemiereuzen is ongelukkig te noemen. Momenteel loopt er via foodwatcheen internationale campagne tegen deze bedrijven en hun schadelijke pesticiden. Een e-mailactie tegen de export van schadelijke, in Europa verboden (of niet geregistreerde) pesticiden naar ontwikkelingslanden. Drie van de grootste pesticideproducenten ter wereld, BASF, Bayer AG en  Syngenta, zijn gevestigd in Europa. Ze produceren pesticiden die in de EU verboden of niet geregistreerd zijn vanwege hun toxiciteit. Vervolgens exporteren ze deze schadelijke pesticiden naar ontwikkelingslanden. Die komen dan onder meer via geïmporteerde groente en fruit toch opnieuw in de EU en op ons bord terecht… 

Om het gebruik van schadelijke pesticiden aan banden te leggen, vind ik dat de productie radicaal gestopt en verboden moet worden. Zolang regelgeving ontbreekt, roep ik - samen met jou - de producenten op te stoppen met de productie, verkoop en export van pesticiden die carcinogeen, mutageen, hormoon-ontregelend, neurotoxisch en vruchtbaarheidsverlagend zijn. 

Gifgiganten zoeken spijkers op laag water

Onze e-mailcampagne - met al meer dan 51.000 deelnemers uit heel Europa - verhoogt de druk en kritiek op de bedrijven. Sinds de lancering buitelen vertegenwoordigers van "Bayer & co" en voorstanders van landbouwpesticiden over elkaar heen om het aantal slachtoffers door landbouwgif, die wij aanhalen, te betwisten. Ze wijzen erop dat het exporteren van gevaarlijke pesticiden gewoon mag, van zowel Europa als van het land dat ze importeert, en dat het niet enkel om gevaarlijke pesticiden gaat.  

Onze campagne gaat echter niet zozeer over het wel of niet gebruiken van gewas-beschermingsmiddelen. Het gaat over de dubbele standaard: wat voor ons niet goed is, is blijkbaar geen probleem voor landen met minder strenge regels en boeren met minder keuzevrijheid.

Ik wil dat deze dubbele standaard stopt en dat de chemiereuzen hun verantwoordelijkheid nemen. Stuur daarom samen met ons een e-mail naar Bayer AG, Syngenta en BASF en vraag hen te stoppen met de export van gevaarlijke pesticiden. Toon hen dat wij niet buigen voor hun niets ontziende lobby! 


Help mee en stuur een protestmail!
  
De schok van de Covid-19-epidemie zet ons meer dan ooit aan tot het stellen van vragen over de wereld waarin we leven en onze productie- en consumptiepatronen. Dit merk ik ook dagelijks aan de berichten die we ontvangen van bezorgde, maar ook strijdbare, mensen overal in ons land. Samen verdedigen we de belangen van de consument! 


En als het kan... Steun ons nog een beetje extra door (vaste) donateur te worden. Onze dank is ontzettend groot!
Met vriendelijke groet,

Nicole van Gemert,
Directeur foodwatch

P.S. foodwatch is voor 100% afhankelijk van donaties. Geen subsidies, geen inmenging van bedrijven, geen overheidsbemoeienis. Hoe meer donaties, hoe beter we de voedselindustrie en politiek kunnen dwingen om jouw belang voorop te stellen in de strijd voor eerlijk, veilig en gezond voedsel! Steun ons en word donateur, ook nu!
=============================
* Niet alleen de consument ofwel de mens, maar deze doodsindustrie heeft 'ook geen' probleem met het uitsterven van dieren, zo is het aantal insecten op de wereld met twee derde afgenomen, 'toevallig' sinds Roundup van Monsanto werd geïntroduceerd op de markt in de 70er jaren van de vorige eeuw..... (zonder insecten is het ook snel gedaan met de mensheid) Ook de klimaatverandering zal de grote bedrijven, inclusief de financiële sector, aan de vieze reet roesten......

Voor meer berichten over Bayer, Monsanto, Syngenta, BASF, Roundup, glyfosaat (het kankerverwekkende onderdeel van Roundup), lobbyisten, landbouwgif, insectensterfte en/of Coronavirus, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten