Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 6 mei 2020

Internationale Dag van de Persvrijheid: ARD hekelt geheel hypocriet Turkije zonder ook maar één woord te besteden aan Julian Assange

Het was afgelopen zondag de Internationale Dag van de Persvrijheid. Een goed uur nadat die dag voorbij was, op 4 mei rond 01.20 u. op ARD, een tirade tegen de persbreidel in Turkije. Geen punt als je ook andere schendingen van de persvrijheid meeneemt, zoals in feite de grootste van deze zaken, die al jaren speelt: Julian Assange, die nu NB in isolatie zit en dat alleen omdat hij zijn werk als onderzoeksjournalist uitstekend heeft gedaan, het aan de paal nagelen van de VS wegens ernstige oorlogsmisdaden...... Alle verhalen dat hij mensen in gevaar zou hebben gebracht berusten op smerige leugens en waren bedoeld om Assange te isoleren in de reguliere media en dat is 'goed gelukt......' Collega's van Assange in die media velden op grond van die leugens een belachelijk oordeel over deze geweldige onderzoeksjournalist, waarbij hij niet zelden als verrader werd neergezet, die Rusland diende..... 

Zoals gemeld: Assange zit gevangen en dat in de Belarsh Prison, waar al gevangenen zijn overleden aan het Coronavirus, gezien de gezondheidstoestand van Assange valt te vrezen dat wanneer hij besmet raakt, de kans groot is dat hij het niet overleeft....... Dan te bedenken dat Assange op valse gronden vastzit....... Nogmaals ongelofelijk dat zijn collega's niet massaal demonstreren tegen het feit dat Assange gevangen zit en tegen de aanklachten die de VS heeft verzonnen om hem uitgeleverd te krijgen..... Overigens de kans op een eerlijk proces tegen Assange in de VS is nihil, de VS een land dat geen eerlijk rechtssysteem kent en zelfs werkt met het meer dan belachelijke 'plea bargain', ofwel je kan beter bekennen, ook al heb je 'het' niet gedaan, daar je anders een grote kans loopt veel meer gevangenisstraf opgelegd te krijgen...... Hoe kan een beschaafd land nog mensen uitleveren aan de VS??!!! (Nederland doet dat overigens ook bij herhaling.....)

Leugens over Assange, onder meer herhaalt door de ARD, die als een heel groot deel van de westerse reguliere media Assange als een steen hebben laten vallen en hem zelfs niet zien als journalist maar zoals gezegd als een verrader, terwijl Assange van alle kanten zou moeten worden gesteund door de internationale pers....... Assange had al lang een grote prijs moeten krijgen voor zijn journalistieke onderzoekswerk, zoals de Pulitzer Prize, een schande dat de staf van de New York Times (NYT) in 2017 die prijs kreeg, waarbij de site van de Pulitzer Prize een aantal artikelen van de NYT op haar site heeft gezet, zonder meer anti-Russische propaganda die berust op leugens en verdraaiing van feiten.......

Overigens ook een Nobelprijs zou Assange niet misstaan, zeker als je ziet wat hij heeft geschreven en voor zijn baanbrekende werk met het opzetten van Wikileaks! 

Nee, de ARD sprak alleen over Turkije, niet over Assange, niet over Hongarije of Polen, waar ook journalisten gevangen zitten of zelfs 'miraculeus om het leven zijn gekomen' (ofwel vermoord....).... Ook in Oekraïne kan men er wat van: journalisten in de cel en een aantal vermoord, geen reden voor de ARD om hier aandacht aan te schenken..... 

Over Hongarije gesproken: de partij van 'would-be dictator' en fascist Orbán, de Fidesz zit NB als 'ons' CDA in de EU fractie van de EVP, met de grootste partij van Duitsland, de CDU...... Nooit een reden voor de ARD om de link te leggen tussen Orbán, Fidesz, EU en CDU...... Als de ARD al bericht over Fidesz dan wel Orbán is het altijd zonder de EVP te noemen, laat staan dat men daar de afkorting CDU gerbruikt....... 

De ARD? Een afhankelijk nieuws medium dat al lang is vergeten wat het betekent om onafhankelijk ofwel objectief te berichten....... 

De Internationale Dag van de Persvrijheid, wat een sof!!  

Gelukkig zijn er nog andere media die wel aandacht aan Assange hebben besteed n.a.v. de Internationale Dag van de Persvrijheid, zoals De Wereld Morgen.be:

Opinie - Belgium4Assange .

Internationale dag van persvrijheid: ‘Red Julian Assange’

Op de werelddag van de persvrijheid, zondag 3 mei, vinden wij het gepast om de ondraaglijke behandeling in herinnering te roepen waaraan Julian Assange, wiens leven in de zwaarbeveiligde gevangenis van Belmarsh in Londen in gevaar is, wordt onderworpen.

maandag 4 mei 2020 21:52

Foto: Cancillería del Ecuador, Flickr / CC BY-SA 2.0 (More information about the rights of this work, see below article)
Zijn situatie is vandaag de dag des te kritieker omdat de coronavirusepidemie ook in zijn gevangenis woedt, waar al meerdere gevangenen zijn gestorven en anderen ziek zijn, terwijl meer dan 100 bewakers met ziekteverlof zijn. Al verzwakt, als Assange zou worden getroffen, zou hij een enorm risico lopen. Zijn dood in dergelijke omstandigheden zou neerkomen op een “legale” moord.

Is dat het doel? In ieder geval weigert het Britse rechtssysteem hem systematisch vrijlating op borgtocht en onder voorwaarden, waardoor hij een tijdje op een veilige plaats zou kunnen blijven en de rechtszittingen met zijn advocaten, met wie vandaag de dag geen geldig contact mogelijk is, in betere omstandigheden zou kunnen voorbereiden. 

Na veel verzet stemde de rechter die de procedure leidt er uiteindelijk mee in om de rest van de hoorzittingen (die oorspronkelijk gepland waren voor 18 mei) uit te stellen tot september. Dit is zowel het enige goede nieuws tot nu toe, maar ook slecht nieuws als het neerkomt op een verlenging van Assanges risicovolle detentie. Het zou daarom de eis moeten versterken dat hij onverwijld wordt vrijgelaten, wat veel organisaties en individuen nu bepleiten.

Ter herinnering, in 2010 publiceerde WikiLeaks veel informatie over het verloop van de oorlogen in Afghanistan en Irak door de Amerikaanse militairen, waarbij oorlogsmisdaden werden begaan. WikiLeaks publiceerde ook talrijke rapporten van de Amerikaanse diplomatie. Dit is vrije informatieverstrekking en journalistiek, maar dat komt Assange zwaar te staan: de wraakzucht van de Verenigde Staten. De oprichter van WikiLeaks, een redacteur en journalist, is op de een of andere manier al bijna tien jaar opgesloten zonder enige misdaad te hebben begaan.

Vandaag wordt Assange in de gevangenis van Belmarsh vastgehouden omdat de Verenigde Staten het Verenigd Koninkrijk hebben gevraagd hem uit te leveren op beschuldiging van spionage en schending van de veiligheid. Als hij wordt uitgeleverd, zal dat een harde klap zijn voor de vrijheid van meningsuiting en voor alle journalisten die hun werk doen en informatie publiceren die de gevestigde orde verstoort. En het zal een dramatisch resultaat zijn voor Assange zelf, wat zal leiden tot een zeer lange en waarschijnlijk fatale gevangenisstraf in de Verenigde Staten.

Zijn lot in het Verenigd Koninkrijk is daar al een voorbode van, want hij wordt mishandeld door de Britse staat en zijn magistraten. Alle procedures die de afgelopen tien jaar tegen Assange zijn aangespannen, of het nu gaat om Zweden, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten of, meer recentelijk, Ecuador, zijn ontsierd door diepgaande onregelmatigheden die door verschillende VN-rapporteurs duidelijk en nauwkeurig zijn gesignaleerd. Ze zijn ook bezaaid met bedreigingen, spionage en gruwelijke intimidatie, niet alleen van Assange, maar ook van zijn vriendin – de advocaat Stella Maris – en hun twee zeer jonge kinderen, haar familie, verschillende leden van haar team, en haar advocaten.

De Verenigde Staten moeten de uitleveringsprocedure en alle aanklachten tegen Assange laten vallen. En dat de Britse staat en de Britse Justitie, die nu helaas gedwongen is om zich ondergeschikt te maken aan Washington, deze exorbitante en gevaarlijke claim voor de persvrijheid afwijzen.

Tot slot moeten we eraan herinneren dat de Belgische staat tot op heden geen gevolg heeft gegeven aan het verzoek om Julian Assange bescherming te verlenen, een verzoek dat door meer dan 130 vooraanstaande personen uit de academische en culturele wereld en duizenden burgers is ondertekend (https://www.belgium4assange.be/appel).


Foto: Cancillería del Ecuador, Flickr / CC BY-SA 2.0
===================================
Zie ook: 
'Het meest gecensureerde nieuws van deze eeuw: het proces tegen journalist Julian Assange'

'Julian Assange het slachtoffer van de grootste persbreidel in deze eeuw'

'Assange: geen uitlevering maar directe invrijheidstelling!'

'Julian Assange moet onmiddellijk vrijgelaten worden!

'VN rapport: Assange is gedemoniseerd en psychisch gemarteld 

'Assange in de gevangenis: Zweden laat voor de derde keer de aanklacht wegens verkrachting vallen'

'Julian Assange: Speciaal VN rapporteur martelen heeft grote twijfels bij onafhankelijkheid rechter'

'Julian Assange blijft in de gevangenis na uitzitten straf en dat voor het doen van zijn werk'




'1984 het boek van George Orwell: niet langer fictie.......'

'Het westen vervolgt journalist Assange, Rusland laat journalist vrij na onrust over diens gevangenschap(en nog hadden de reguliere media een grote bek over Rusland, media die niet anders hebben gedaan dan collega Assange besmeuren.....)

'CNN met nog smeriger lastercampagne tegen Julian Assange'

'Belangrijk account voor de verdediging Julian Assange geblokkeerd door Twitter'

'Media wakker geschrokken en ontwaken in Assange nachtmerrie'

'Julian Assange weer vervolgd wegens 'verkrachting', waarvoor het Zweedse OM eerder geen bewijs kon vinden......'


'Dag van Persvrijheid: Assange wordt zoveel mogelijk uitermate hypocriet gemeden door de pers'

'Julian Assange (brekend nieuws) veroordeeld tot 50 weken gevangenisstraf......'

'Chelsea Manning blijft voor onbepaalde tijd in de gevangenis'


'Julian Assanges vervolging is de genadeklap voor klokkenluiders en (echte) journalisten' (zie ook de iets oudere links in dat bericht)


'Julian Assange gedemoniseerd door media die hem zouden moeten steunen, waren ze bevolkt geweest door echte journalisten........'


'WhiteHouse: US, Ecuador Coordinating About Future Of Assange Asylum'


'De prijs op het hoofd van Julian Assange: 1 miljard dollar.....'

'Assange kan niet voor spionage worden vervolgd, immers hij is journalist >> aldus Daniel Ellsberg (Pentagon Papers) in een video'

'Assange is journalist en zou alleen daarom al niet mogen worden vervolgd, een artikel o.a. voor de huidige 'journalisten' van de reguliere media en de gebruikers van die media'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten