Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 15 september 2019

Julian Assange blijft in de gevangenis na uitzitten straf en dat voor het doen van zijn werk

Het Britse parlement en dan met name de Conservatieven (lees: neoliberalen) is werkelijk geheel en al veranderd in een lachertje, met een onbeschoft, inhumane zelfs fascistoïde kijk op de wereld..... In juni dit jaar, nog onder hare hysterica May, heeft de minister van binnenlandse zaken, Sajid Javid het uitleveringsbevel voor Assange getekend, dit volkomen tegen de rechten van de mens in en tegen het recht van het publiek op een eerlijke, onafhankelijke pers......

Assange deed niet meer dan zijn werk als journalist, toen hem gelekte documenten onder ogen kwamen (van een klokkenluider) en hij deze publiceerde, documenten van de VS overheid waarin klip en klaar stond met wat voor smerige spelletjes de VS bezig is over de wereld..... Elke journalist die dit had geweigerd, zou onmiddellijk moeten worden ontslagen (Max van Weezel was zo'n figuur en dat naar eigen zeggen)..... Assange is ook de oprichter van WikiLeaks, een klokkenluiderssite over m.n. de VS buitenlandpolitiek en waar je zelf ook kan grasduinen in documenten, die wel zijn gescand op gevoelige informatie, zodat met de informatie mensen geen gevaar lopen.

Er zijn dan ook nog maar weinig echte journalisten werkzaam voor de reguliere westerse media, men levert wat er gevraagd wordt: het bewaren van de huidige status quo ten koste van alles en men schaamt zich er zelfs niet meer voor dat men doet wat de baas en de regering hen bij ernstige zaken vertelt te doen, desnoods komt men zelf nog met bewijzen voor heel dikke leugens, zoals in het geval van rampvlucht MH17, of voorafgaand aan de illegale oorlog tegen Libië....
Afbeeldingsresultaat voor julian assange

Nog sterker: een aantal van deze zogenaamde journalisten beschuldigden Assange van het samenwerken met Rusland en men nam gewoon de aanklachten over zoals die werden ingefluisterd door de regering in Washington: Assange is een verrader en zou mensenlevens in gevaar hebben gebracht......... Deze journalisten werken dan ook nog eens samen met de overheid om zogenaamd nepnieuws (fake news) van de alternatieve media aan de kaak te stellen, terwijl men zelf niet anders doet dan fake news en desinformatie brengen, zodat de regering in Washington de bal alleen nog hoeft in te schieten.......

Wat een enorme schande dat de zogenaamde onafhankelijke massamedia niet grootschalig in verzet komen tegen de uitlevering van Assange..... Een uitlevering die wat mij betreft een ernstige schending is van de mensenrechten, immers in de VS bestaat geen eerlijk proces, de hoogste rechters worden zelfs door de politiek aangewezen...... (ha! ha! ha! ha! ha! ja, te zot voor woorden!!) Dan is er in de VS nog het schandalige 'plea bargain', waar je beter schuld kan bekennen ook al heb je iets niet gedaan, daar je bij schuldig bevinding een veel zwaardere straf krijgt..... Dit nog naast het feit dat de VS de doodstraf uitvoert en daar nu zelfs weer de elektrische stoel voor gebruikt......* (aan dat land levert Nederland desnoods zelfs eigen onderdanen uit!!)

Het volgende artikel werd geschreven door Tim Baker, werd eerder gepubliceerd door EveningStandard en werd door mij overgenomen van Information Clearing House:

Julian Assange to stay in prison after jail sentence ends over absconding fears

By Tim Baker

September 13, 2019 "Information Clearing House" - Julian Assange will remain in prison after his jail sentence finishes because of fears he may run away.

The WikiLeaks founder was told this morning that he would not be freed when his current term for skipping bail expires on September 22.

Assange, 48, was handed a 50 week jail sentence in May following his seven year stay in the Ecuadorian Embassy in London, which ended when he was dragged out of the Knightsbridge property by the police.

Then home secretary Sajid Javid signed an order in June allowing Assange to be extradited to the US over computer-hacking allegations.

Westminster Magistrates Court heard this morning that there were "substantial grounds" for believing that Assange would be at risk of absconding.

The WikiLeaks founder appeared by video-link from HMP Belmarsh wearing a loose-fitting T-shirt.

District Judge Vanessa Baraitser told Assange: "You have been produced today because your sentence of imprisonment is about to come to an end.

"When that happens your remand status changes from a serving prisoner to a person facing extradition.

"Therefore I have given your lawyer an opportunity to make an application for bail on your behalf and she has declined to do so. Perhaps not surprisingly in light of your history of absconding in these proceedings.

"In my view I have substantial ground for believing if I release you, you will abscond again."

Assange was asked if he understood what was happening, and replied: "Not really. I'm sure the lawyers will explain it."



Another administrative hearing will take place on October 11 followed by a case management hearing on October 21, the court heard.

This article was originally published by "Evening Standard"- -

* Tijd dat het Internationaal Strafhof ook naar deze zaak een onderzoek start.... Oh nee, dat durft het Strafhof niet, men schijt daar in de broek voor de VS, zoals bij het onderzoek naar oorlogsmisdaden door de VS begaan in Afghanistan..... De VS dreigde en het onderzoek werd gestaakt, geen regering die daar tegen protesteerde......... Hier een deel van de tekst uit een pdf over deze zaak (voor de hele Kamerbrief klik op de onderstaande link), mede opgesteld door de neoliberale VVD ploert Blok:
([PDF]

Kamerbrief - Rijksoverheid



Afghanistan en kritiek van de VS

In reactie op de mogelijke start van een officieel onderzoek naar de situatie in Afghanistan uitte de National Security Advisor Bolton van de VS stevige kritiek op het Hof en dreigde hij met sancties tegen Strafhof-personeel en landen die meewerken aan onderzoeken tegen Amerikaanse onderdanen en bondgenoten (waaronder Israël). President Trump sprak het voornemen uit nog meer bilaterale verdragen te willen sluiten die uitlevering van Amerikanen moeten voorkomen. De houding van de VS heeft ook gevolgen voor de positie van het Strafhof met betrekking tot verschillende resoluties van de Verenigde Naties, met inbegrip van doorverwijzingen naar het Strafhof door de Veiligheidsraad. Het kabinet heeft, zowel binnenlands als tijdens de Algemene Vergadering van de VN, aangegeven pal voor het Strafhof te zullen blijven staan en heeft deze boodschap ook uitgedragen in bilaterale contacten. Ook in Europees verband is besloten dat EU lidstaten hun steun voor het Hof sterk blijven uitdragen. Deze boodschap zal Nederland ook in de Vergadering van Verdragspartijen herhalen, waar een speciaal agenda item voor dit onderwerp is gereserveerd.

Zoals je kan lezen in feite geen woord van kritiek op deze smerige bedreiging van de VS tegen een internationaal gerechtshof, de westerse wereld had op haar kop moeten staan..... E.e.a. versterkt dan ook de kritiek op het hof dat het alleen mensen uit Afrika berecht...... 

Zie ook:
'Het meest gecensureerde nieuws van deze eeuw: het proces tegen journalist Julian Assange'

'Julian Assange het slachtoffer van de grootste persbreidel in deze eeuw'

'Assange: geen uitlevering maar directe invrijheidstelling!'

'Julian Assange moet onmiddellijk vrijgelaten worden!'

'Assange in de gevangenis: Zweden laat voor de derde keer de aanklacht wegens verkrachting vallen'

'Snowden vindt het ongelofelijk dat de media VS politici niet aanspreken op totaal verschillende reacties n.a.v. 'klokkenluiden''

'Twitter verwijdert accounts vanwege 'propaganda', maar werkt zelf met een militair propagandist' (zie ook de links in dat bericht)

'Twitter launches tool to report misleading content ahead of Indian & EU elections'

'WaPo waarschuwt voor Russische digitale controle over de hersenen van VS burgers'

'VS geweldcultuur gevaar voor iedereen' (zie ook de links in dat bericht over agressie van de VS)

'Robert Mueller lijdt aan dementie en maakt van Russiagate een nog belachelijker verhaal'

'CNN met nog smeriger lastercampagne tegen Julian Assange'

'Belangrijk account voor de verdediging Julian Assange geblokkeerd door Twitter'

'Britse regering weigert RT en Sputnik voor conferentie over persvrijheid..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'


'Julian Assange: Speciaal VN rapporteur martelen heeft grote twijfels bij onafhankelijkheid rechter'


'Het westen vervolgt journalist Assange, Rusland laat journalist vrij na onrust over diens gevangenschap' (en nog hadden de reguliere media een grote bek over Rusland, media die niet anders hebben gedaan dan collega Assange besmeuren.....)


'VN rapport: Assange is gedemoniseerd en psychisch gemarteld'


'Media wakker geschrokken en ontwaken in Assange nachtmerrie'


'Julian Assange weer vervolgd wegens 'verkrachting', waarvoor het Zweedse OM eerder geen bewijs kon vinden......'


'Dag van Persvrijheid: Assange wordt zoveel mogelijk uitermate hypocriet gemeden door de pers'

'Julian Assange (brekend nieuws) veroordeeld tot 50 weken gevangenisstraf......' 

'Chelsea Manning blijft voor onbepaalde tijd in de gevangenis'

'Julian Assanges vervolging is de genadeklap voor klokkenluiders en (echte) journalisten' (zie ook de iets oudere links in dat bericht)

'Julian Assange gedemoniseerd door media die hem zouden moeten steunen, waren ze bevolkt geweest door echte journalisten........'

'WhiteHouse: US, Ecuador Coordinating About Future Of Assange Asylum'


'De prijs op het hoofd van Julian Assange: 1 miljard dollar.....'

'Assange kan niet voor spionage worden vervolgd, immers hij is journalist >> aldus Daniel Ellsberg (Pentagon Papers) in een video'

'Assange is journalist en zou alleen daarom al niet mogen worden vervolgd, een artikel o.a. voor de huidige 'journalisten' van de reguliere media en de gebruikers van die media'

'WhiteHouse: US, Ecuador Coordinating About Future Of Assange Asylum

'Stop de isolatie van Julian Assange!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten