Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 4 september 2019

Stop eenzaamheid paarden

De volgende petitie ontving ik van Dier&Recht, een petitie tegen het in eenzaamheid houden van paarden, terwijl dit sociale dieren zijn die in kuddeverband leven. Maak een fietstocht buiten de stad en je kan het niet ontlopen: paarden die alleen op een postzegel land staan......

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door, het leed van eenzame paarden is niet te vatten voor een mens, er moet een einde komen aan het ellendige en droevige leven van deze wonderlijk mooie dieren.


Stop eenzaamheid bij paarden!

Eenzame paarden

Paarden die eenzaam en alleen in een weide staan of die vele uren doorbrengen afgezonderd in een stal... Veel paarden in Nederland zijn eenzaam en lijden daar enorm onder. Teken nu de petitie voor wetgeving, zodat deze kuddedieren sociaal gehuisvest worden!
Ernstig lijden

Fysiek contact is een van de eerste levensbehoeften van paarden. Als ze geen ander paard kunnen aanraken, ontstaat er stress. Ze kunnen agressief worden, of juist apathisch – en vaak ontstaan er vreemde, dwangmatige gedragingen.
Eén op de vijf particuliere paarden is eenzaam

Dier&Recht onderzocht in juni 2019 paarden van particulieren die buiten in weides of paddocks staan. Van de bijna zeshonderd geobserveerde paarden bleek een vijfde alleen te staan in de wei. Een deel daarvan had zelfs geen andere paarden in z’n blikveld!
Teken de petitie

Uit onze steekproef is op te maken dat tienduizenden paarden aan eenzaamheid lijden, en er is geen wet die ze daartegen beschermt. Ze hebben onze hulp nodig! Teken de petitie en roep de minister op om door middel van wetgeving in ieder geval de meest essentiële voorwaarden voor het welzijn van paarden te waarborgen!

Sarah Pesie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten