Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 4 september 2019

Huurstijging, de CBS cijfers: huurders worden opgelicht en betalen alweer dubbel

Het CBS kwam vanmorgen met de cijfers over de huurstijgingen dit jaar. Voor sociale huurwoningen van corporaties was dit 2% en voor sociale huurwoningen van particulieren was dit 3,3% (!!), daarmee komt de gemiddelde huurstijging voor sociale woningen op 2,5% uit, bijna het gemiddelde van de laatste 10 jaar: 2,6%..... Ja je leest het goed: 2,6% huurverhoging de laatste 10 jaar, dus ook in de jaren van de bankencrisis, terwijl juist de laagste inkomens het hardst werden getroffen door die crisis en juist de gezinnen en alleenstaanden met die inkomens wonen in sociale huurwoningen!!

De huurverhoging die wordt gegeven aan mensen die met een hoger inkomen in hun eerste huis willen blijven wonen*, kan oplopen van 4,1 tot 5,6%. Deze mensen noemt men scheefwoners en de opvolgende oplichterskabinetten, die samen met de plaatselijke colleges van B&W de woningnood in stand hebben gehouden, wat zeg ik: deze nog hebben vergroot, liegen dat de scheefwoners voor het woningtekort hebben gezorgd, het schoftentuig!!

Het meest smerige aan de huurverhogingen is wel dat huurders intussen meer betalen voor een dak boven het hoofd dan kopers, terwijl ze veelal in niet geïsoleerde woningen in achterstandwijken moeten leven en dus ondanks een klein inkomen veel meer gas moeten verstoken...... Het voorgaande nog naast het gegeven dat huurders praktisch geen rechten meer hebben......

Dan nog het volgende: de huren worden verhoogd n.a.v. de consumentenprijzen en wat wordt o.a. in deze prijzen meegerekend? Juist: de huurverhoging van een jaar eerder!! Ofwel omdat huurders meer moesten gaan betalen in het vorig jaar, mogen ze het lopende jaar nog meer gaan betalen, dit is godvergeten smerige oplichterij!!

Het is al zo zot dat de regering de buitenlandse boer opgaat met de mooie rendementen die op huurwoningen worden gemaakt en daar onze huurwoningen als speculatieobject voor beleggers promoten...... Door het woningtekort op peil te houden kan men de meer dan belachelijke hoge prijzen voor koopwoningen handhaven, anders gezegd: de huizenbubbel wordt expres op spanning gehouden door de overheid..... Voorts is het zo dat veel kopers hun hypotheek oversluiten tegen een rentepercentage dat expres bijzonder laag wordt gehouden (dus voor de aandeelhouders, voor de huizenkopers en tegen de kleine spaarders)

Kopers moeten jaarlijks een half procent van hun hypotheekrenteaftrek inleveren, ofwel in feite gaan ze niet meer betalen, maar krijgen ze een heel klein beetje minder geld terug, terwijl huurders jaar in jaar uit hele procenten meer huur moeten betalen en dat voor huizen die zoals gezegd veelal niet eens geïsoleerd zijn..... Hoe kan dit gvd bestaan??

Hoe is het mogelijk dat huurders nog steeds niet in opstand komen tegen deze smerige uitbuiterij en de stenen uit de straat rukken bij het Binnenhof of het plaatselijke gemeentehuis????

Vergeet bij dit alles niet welke partijen hoofdverantwoordelijk zijn voor deze zo openlijke oplichterij: de VVD, het CDA, de PvdA, D66, de 'Christen'Unie, SGP en GroenLinks (de laatste op plaatselijk niveau).........

* Mogen ze ajb, je gaat toch ook kopers niet pakken omdat ze in hun eerste huis blijven wonen, een huis dat destijds tegen een habbekrats werd gekocht terwijl een fiks aantal van het enorm veel meer is gaan verdienen.....

Voor meer berichten over huurstijging, huurliberalisatie, woningnood en scheefwonen, klik op één van deze labels, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten