Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 20 september 2019

Nederland geeft weer minder uit aan ontwikkelingssamenwerking

Nadat hare kwaadaardige PvdA leeghoofdigheid Ploumen de ontwikkelingssamenwerking uitkleedde, t.b.v. Nederlandse bedrijven die dat beter zouden kunnen (waar enorme bedragen zijn verdwenen en de ontwikkelingshulp een lachertje werd), is het nogmaals de beurt aan ontwikkelingssamenwerking om in te leveren.... Alle mooie projecten die wel goed liepen liggen intussen alweer jaren op de reet en de fascisten van PVV en FvD kunnen tevreden zijn er is de laatste 50 jaar niet zo weinig geld gegaan naar ontwikkelingssamenwerking als voor volgend jaar begroot....

Je mag natuurlijk geen geweld gebruiken, maar je zou 't zooitje in Den Haag bijna te lijf gaan, wat een geteisem!!

Moet je nagaan: er zitten 2 christelijke partijen in het kabinet, benieuwd hoe de leden daarvan dit verantwoorden bij hun bedachte god..... Zondag zitten deze figuren weer te jubelen in de kerk.......

Doe ajb mee aan de Facebook en Twitter campagne van ONE.org om Rutte en Kaag op andere gedachten te brengen.

Laat Nederland de strijd niet staken!

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag: de dag waarop de regering voor het vierde (!) jaar op een rij besloot het budget voor Ontwikkelingssamenwerking te laten slinken. In de afgelopen 50 jaar is het relatieve budget voor Ontwikkelingssamenwerking nog nooit zo laag geweest. NOG. NOOIT.


We kunnen niet toestaan dat Nederland de strijd tegen extreme armoede opgeeft. Vraag aan premier Rutte en minister Kaag om ambitie te tonen en weer leiderschap op zich te nemen.



Van de aanpak van overstromingen tot de bestrijding van aids, Nederland heeft een lange geschiedenis in het opkomen voor mensen in nood. Als Nederland zijn afspraken niet nakomt, waaronder minstens 0,7% van het BNI te besteden aan ontwikkelingssamenwerking, wordt het alleen nog maar moeilijker om extreme armoede uit te bannen voor 2030.


Het is tijd dat de regering haar huidige koers verandert en weer een belangrijke speler in de strijd tegen extreme armoede wordt.

Dankjewel,

Eefje van Esch, ONE.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten