Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 3 september 2019

British Airways 100 jaar, voor vluchtelingen geen reden tot feest

Op 25 augustus vierde British Airways (BA) haar honderdste verjaardag, een viering die kenners als onterecht zien, daar BA pas in 1974 werd opgericht.

Het voorgaande is geen reden voor mij om pissig te zijn, nee het gaat om de 'laatste dienst' die BA aanbiedt: BA werkt graag mee aan de deportaties van vluchtelingen die meestal onterecht niet mogen blijven in Groot-Brittannië..... BA gaat daarbij zover dat mensen zelfs naar een buurland van hun oorspronkelijke moederland worden getransporteerd, mocht dat moederland tegen de deportatie zijn, of als dat land de bewuste vluchteling niet meer erkent als onderdaan.... Overigens ook Nederland zou dit soort praktijken, dus deportatie van vluchtelingen naar het buurland van het moederland, nog steeds uitvoeren, al kan ik daar geen bevestiging voor vinden....

Vergeet niet dat ook Nederland zo nu en dan vluchtelingen terugstuurt naar het moederland waar deze mensen niet zelden onmiddellijk worden gearresteerd en in de gevangenis verdwijnen, of op een andere manier 'verdwijnen', waarna niemand nog iets verneemt van zo'n persoon...... Dit nog naast het veilig verklaren van landen door de ambtsberichten van Buitenlandse Zaken, terwijl een aantal van die landen allesbehalve veilig zijn, neem Afghanistan en Irak..... (het reisadvies van BuZa voor deze landen is negatief....) Om over de EU nog maar te zwijgen, waar men een deal sloot met een grote terreurgroep in Libië, die de vluchtelingen van teruggesleepte bootjes opvangt in concentratiekampen of provisorische gevangenissen, waar het aan alles ontbreekt en waar deze mensen worden gemarteld, verkracht en vermoord, of als slaaf worden aangeboden op openbare slavenmarkten.......

Onnodig te vermelden dat deze deal, als die met Turkije, recht ingaat tegen het VN Vluchtelingenverdrag, een schande van enorme proporties!!! (voorts is het een schending van mensenrechten en wat mij betreft een misdaad tegen de menselijkheid, het is te hopen dat verantwoordelijke politici t.z.t. strafrechtelijk worden vervolgd, van mijn part door het Internationaal Strafhof [ICC])!!

BA heeft nog niet van vliegschaamte gehoord en heeft daarom een aantal longhaul-tickets in de aanbieding voor 100 pond.... Een longhaul-ticket is een ticket voor een reis die langer dan 4 uur duurt....... Tijd dat mensen zich gaan schamen om met BA te vliegen, ofwel BA-vliegschaamte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten