Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 11 september 2019

Bayer probeert het kankerverwekkende glyfosaat alsnog langer 'op het EU menu te houden'

Alsof je een klap in het gezicht krijgt: de poging van Bayer om het kankerverwekkende (zowel voor de verspreiders als de consument) en insecten uitroeiend glyfosaat alsnog langer te mogen gebruiken in de EU. Glyfosaat is een landbouwgif dat in de 70er jaren van de vorige eeuw werd geïntroduceerd door Monsanto, die de stof verwerkt in Roundup. Monsanto werd vorig jaar voor 63 miljard dollar overgenomen door Bayer.

Opvallend: sinds Roundup op de markt kwam is twee derde van het aantal insecten uitgestorven (althans van de insecten die wij destijds en nu kennen; anders gezegd: het kan om nog veel meer insecten gaan.....) Zonder insecten kan de mensheid het verder vergeten, daar deze dieren zorgen voor de bestuiving van groente en fruitgewassen........

Hier een petitie van foodwatch over deze zaak met een aantal punten die duidelijk aangeven dat glyfosaat zo snel mogelijk verboden moet worden (zelfs GroenLinks topgraaier Bas Eickhout stemde eerder vóór het langer toelaten van glyfosaat in de EU.....). Stop de lobbyisten van deze doodsindustrie en de lobby-politici als Eickhout, de EU is nog steeds een volksvertegenwoordiging, als is dit niet te merken als het om de volksgezondheid gaat.

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door, hoe meer handtekeningen hoe groter de kans dat men glyfosaat zal verbieden en dat is in ieders belang (behalve dan van de gifmengers als Bayer en de grote boeren die deze letterlijke kankerzooi gebruiken):

Monsanto brengt onze gezondheid opnieuw in gevaar!

Nederland, stop Monsanto en haar glyfosaat!

                      

Teken nu

NIET TE GELOVEN!! Na alles wat Monsanto heeft uitgehaald, is de pesticiden-fabrikant van plan om opnieuw een vergunning aan te vragen voor de onkruidverdelger glyfosaat! Blijkbaar kunnen de aanklachten van meer dan 18.000 mensen, rechtszaken, schandalen rond manipulatie van onderzoek, politici en tegenstanders, de multinational niets schelen. Maar de kans is nu groter dan ooit dat we glyfosaat kunnen tegenhouden. Nederland speelt over een paar maanden een centrale rol in de Europese beslissing hierover. Samen met jou willen we Nederland oproepen: zeg voor eens en altijd NEE tegen Monsanto!


Nederland kan Monsanto eindelijk stoppen

Alles wijst erop dat Monsanto, nu overgenomen door chemiereus Bayer, dit najaar van plan is om opnieuw een verlenging van het omstreden glyfosaat (ook wel bekend als Roundup) aan te vragen. 'Glyfosaat zal een belangrijke rol blijven spelen in de landbouw en in de portefeuille van Bayer’, aldus het bedrijf.

Nederland kan dit tegenhouden: ons land is namelijk één van de vier lidstaten (naast Frankrijk, Hongarije en Zweden) die verantwoordelijk is voor de herbeoordeling van glyfosaat. Nederland bepaalt dus mee over de toekomst van de onkruidverdelger. Nederland, plaats je het belang van onze gezondheid en milieu eindelijk boven dat van de multinational?!

We krijgen NU de kans om glyfosaat eindelijk tegen te houden!

Het glyfosaat-fiasco van Monsanto

Na het hele glyfosaat-fiasco kan een nieuwe vergunning écht niet meer. Dit maken de 4 M’s van Monsanto meer dan duidelijk:
1. Miljarden-business: Wanneer de weilanden oranje kleuren weten we hoe laat het is: ze zijn doodgespoten met de omstreden onkruidverdelger glyfosaat (Roundup). Monsanto heeft hier wereldwijd miljarden aan verdiend en werkt een Europees verbod al jaren met man en macht tegen. 
2. Manipulatie wetenschap en politici: Volgens gevoelige interne documenten schakelde Monsanto ghostwriters in om wetenschappelijke studies over de risico's van glyfosaat te beïnvloeden. Ze kwam niet opdagen voor een hoorzitting hierover in het Europees Parlement. Bayer (Monsanto) doneerde ook geld aan politieke partijen, wat werd beschouwd als 'actieve politieke beïnvloeding'.
3. Miskennen van de gevaren: Monsanto is verwikkeld in aanklachten van meer dan 18.000 personen, die stellen dat Roundup kanker veroorzaakt. Al in 1999 gaf een wetenschapper aan dat glyfosaat schadelijk kan zijn en raadde aan vervolgonderzoek te doen. Reactie van Monsanto? 'We gaan simpelweg geen van de studies doen'.
4. Monddood maken van critici: Uit interne documenten blijkt dat Monsanto een heuse inlichtingendienst oprichtte om critici te bespioneren en ze in diskrediet te brengen. Hoe? Door onder meer ‘proactief’ tegenverhalen te verspreiden, de zoekresultaten van Google te manipuleren en derde partijen tegen hen op te zetten.

Voorzorg boven alles


Volgens het Europees voorzorgsbeginsel mogen alleen onbetwist veilige stoffen worden toegelaten in de EU. Glyfosaat is absoluut niet onbetwist. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is glyfosaat 'waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen'.

Met jou houden wij glyfosaat tegen!

Terwijl Bayer-Monsanto haar niets ontziende glyfosaat-lobby opnieuw voorbereidt, bereiden wij ons antwoord voor. Maak de Nederlandse overheid duidelijk dat ze eindelijk NEE moet zeggen tegen Monsanto en haar glyfosaat! 
                  
We krijgen NU de kans om glyfosaat voor altijd te verbannen!
Met vriendelijke groet,

Elif Stepman,
Campaigner


P.S.: Wij voeren al jaren een niet-aflatende strijd tegen glyfosaat, om jouw gezondheid te waarborgen. Wil jij deze strijd steunen? We hebben jouw hulp hard nodig.
==========================================
Zie ook:
'Monsanto negeerde bewust de kankerrisico's van glyfosaat, waarmee het bedrijf zich schuldig maakte aan moord'

'Duitsland exporteert in EU verboden gif'

'Duitsland verbiedt glyfosaat in..... 2024'

'Verbied het kankerverwekkende pesticide Thiacloprid dat de EU wil herintroduceren na lobby Bayer-Monsanto'

Voor meer berichten over Bayer, Monsanto, RoundUp of glyfosaat, klik op het betreffende label direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten