Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 19 september 2019

Rutte 3 heeft gelogen over subsidies: jaarlijks 2,5 miljard euro belastinggeld naar olie, kolen en gas

Het 'groenste kabinet ooit', zo werd Rutte 3 na de kabinetsvorming genoemd, destijds al een lachertje en dat is alleen maar gegroeid in de loop van een paar jaar. Niet alleen schafte VVD Obersturmbannführer Kamp de kolenbelasting af voor de nieuwe kolencentrales*, maar een paar maanden voor zijn vertrek gaf hij de eigenaren van die centrales waaronder bos-vernieler, bruinkoolverbrander en oude kerncentrales eigenaar RWE een subsidie van 4 miljard euro voor de aankoop van hele bossen. o.a. in de VS.....

Met die subsidie worden bossen gekapt, wordt het hout tot pellets verwerkt, waarna het met vuile zeeschepen naar Nederland wordt vervoerd en daar verbrand als biomassa bijstook ('biobijstook')...... Volgens Kamp en dus Rutte 2 is dat een schone manier van verbranding.... De smerige leugenaars zijn intussen in feite door de wetenschap te schande gezet, al hebben de reguliere media hier geen aandacht aan besteed.....

Verbranden van hout is bepaald niet schoon zo bleek ten overvloede uit wetenschappelijk onderzoek, sterker nog: de uitstoot van de kolenverbranding in de nieuwe centrales is 'schoner' dan het hout dat daarbij wordt verbrand....... Bovendien duurt het jaren voordat nieuw aangeplante bossen weer een bijdrage leveren aan het opnemen van CO2, waardoor de klimaatverandering in feite alleen maar wordt aangejaagd.....

Van het hieronder opgenomen schrijven van Milieudefensie donderde ik gisteravond met een knal van mijn stoel, de schoften van Rutte 3 hebben de EU verzekerd geen subsidie meer te geven voor kolen, olie en gas, echter uit onderzoek van Milieudefensie, ODI en CAN Europe blijkt dat de oplichters van Rutte 3 jaarlijks ook nog eens 2,5 miljard extra investeren in die fossiele brandstoffen...... Terwijl de overheid voor duurzame energie 1,1 miljard per jaar uitgeeft......

Niet alleen wordt je dus belazerd door dit kabinet met beloftes over koopkrachtverbeteringen en zogenaamde verbeteringen aan het asociaal leenstelsel, vergroot dit kabinet de woningnood met de verkoop van sociale huurwoningen aan buitenlandse investeerders, maar geeft dit afbraakkabinet dus ook vrolijk belastinggeld van ons allen uit aan smerige fossiele brandstoffen......

Alleen aan de uitstoot van auto's overlijden jaarlijks rond de 18.000 mensen (rokers 20.000 per jaar...) en lopen kinderen long- en/of luchtwegklachten op door diezelfde uitstoot...... Niet voor niets behoort de Nederlandse luchtkwaliteit tot de slechtste van de 28 EU-lidstaten......** Geen probleem voor de misdadige oplichters van Rutte 3, waarmee dit kabinet in feite bestaat uit moordenaars (op afstand), immers men moet daar weten dat men de kluit zwaar belazert!!!

Rutte 3: niet het groenste kabinet ooit, maar het meest leugenachtige sinds de 60er jaren!

Lees het schrijven van Milieudefensie en geeft het door, de VVD, het CDA, D66 en de ChristenUnie dienen gestraft te worden bij de volgende landelijke verkiezingen, het gaat hier niet alleen om jezelf, maar ook om jouw kinderen (of de volgende generatie als je geen kinderen hebt) en hun toekomst..... Vergeet niet dat Nederland al een onevenredig grote bijdrager levert aan de klimaatverandering door de intensive martelveehouderij, waar jaarlijks 500 miljoen dieren worden groot en doodgemarteld.... Deze dieren zorgen voor een enorme uitstoot aan methaangas, één van de sterkste broeikasgassen op onze kleine aarde....... Ook daarvoor zijn CDA, VVD, D66, ChristenUnie verantwoordelijk..... Daarnaast zijn mede hoofdverantwoordelijk voor de uitstoot van methaangas: PvdA en SGP.

En beste bezoeker, demonstreer volgende week ajb mee (op 27 september)!

Nederland breekt belofte: € 2,5 miljard per jaar naar olie, kolen en gas

Afbeeldingsresultaat voor Nederland breekt belofte: € 2,5 miljard per jaar naar olie, kolen en gas

Heel veel Nederlanders doen hun best om het klimaat te redden. Je wordt vegetariër, scheidt je afval, gaat vaker op de fiets. De Nederlandse overheid blijft echter de grootste vervuilers van ons land steunen met maar liefst € 2,5 miljard per jaar. Hoe zit dat?

De overheid had beloofd om subsidies aan fossiele energie stop te zetten. Maar Nederland steekt nog steeds ruim twee keer zoveel subsidie in olie, kolen en gas als in duurzame energie. Dat blijkt uit onderzoek van Milieudefensie, ODI en CAN Europe.

Nog steeds € 2,5 miljard per jaar naar olie, kolen en gas


Voor het onderzoek namen we van alle 28 EU-lidstaten de klimaatplannen onder de loep.
We bekeken wat deze landen deelden met de Europese Unie over het afbouwen van subsidies aan vervuilende energie. En wat bleek? De Nederlandse regering beweert dat het helemaal geen subsidies aan olie, kolen en gas geeft. Uit onderzoek van de Europese Commissie zelf blijkt echter dat Nederland € 2,5 miljard subsidie per jaar uitgeeft aan deze fossiele energie. tegelijkertijd investeert ons land slechts € 1,1 miljard in duurzame energie.

27 september: klimaatstaking


En mede daarom gaan wij vrijdag 27 september staken. En wij vragen jou of je ook komt. Waarom? Omdat onze overheid veel te weinig doet om klimaatverandering te stoppen. Wij zijn de laatste generatie die het tij nog kan keren. Hoe? Door minder broeikasgassen uit te stoten. Belangrijk voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Ook zij hebben een leefbare planeet nodig..

2.png

Nederland komt afspraken niet na

Al in 2013 sprak Nederland met de EU af om alle subsidies voor fossiele brandstoffen voor 2020 af te schaffen. Maar de Europese Commissie komt nu tot de conclusie dat Nederland de afspraken niet nakomt. Nog steeds gaat ruim twee keer zoveel subsidie naar olie, kolen en gas als naar duurzame energie.

Regering verzwijgt subsidie aan olie, kolen en gas


Alle Europese lidstaten hebben het klimaatakkoord ondertekend. De EU heeft lidstaten daarom gevraagd om hun klimaatplannen tot 2030 in te dienen. Daarin moesten lidstaten ook plannen opnemen om subsidies op fossiele brandstoffen af te bouwen.

De Nederlandse regering leverde vorig jaar haar conceptplannen in. Daarin stond helemaal niets over de subsidies die Nederland verleent aan de productie en het gebruik van fossiele brandstoffen. En ook ontbraken plannen om die subsidies af te bouwen. In werkelijkheid gaan er miljarden euro’s naar de fossiele industrie.

“Zo houden we klimaatvervuilende brandstoffen onnodig lang op de been. Ondanks de klimaatafspraken, blijft Nederland belastinggeld steken in de grootste oorzaak van deze klimaatcrisis: fossiele brandstoffen. Dit is onverantwoord.”, aldus Laurie van der Burg van Milieudefensie.

Tijd voor verandering


Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is inmiddels bezig om fossiele subsidies in kaart te brengen en hierop een beleidslijn te formuleren. Zorg dat ze dat ook echt gaan doen. Want het is hoog tijd voor een ambitieus klimaatbeleid.

Ga daarom 27 september samen met ons de straat op.
=========================================
Zie: 'Kamp en de vrijstelling van kolenbelasting'

** Zie: 'Nederlander leeft 13 maanden korter door luchtvervuiling, dat zijn meer dan 260.000 mensenlevens' (lullig genoeg overlijden er werkelijk mensen vele jaren eerder doordat zij bijvoorbeeld longkanker hebben opgelopen door langdurige auto-uitstoot inademing en dan gaat het om mensen die nooit gerookt hebben, ofwel ook onder de rokers kunnen er longkankers zijn ontstaan door de uitlaatgassen van auto's.....) Zie verder wat dit betreft: 'Luchtvervuiling veroorzaakt naast long- en luchtwegklachten, ook psychische aandoeningen bij kinderen' en: 'Luchtvervuiling en de geestelijke gezondheid van kinderen (2)' en: 'Hartklachten ook door lage niveau's van luchtvervuiling.....' en: 'Nederlandse lucht nog vuiler dan eerder gedacht.....'

Zie ook:
'Houtstook professioneel en voor huishoudens moet worden verboden

'CDA wenst geen EU 'green deal' en 'klimaatambassadeur' de Boer weet niet waar hij over spreekt'

'Frits Böttcher een 'klimaatsceptische wetenschapper' die zich liet betalen door o.a. Shell, KLM en AkzoNobel'

'Filipijnen geen orkaanseizoen, maar het jaarrond tropische cyclonen'  

'Klimaattop Madrid: de grote vervuilers hebben veel te veel invloed'

'Klimaattop Madrid bij voorbaat mislukt'

'Bossen in Duitsland: nog maar 28% van de bomen is gezond, de rest is ten dode opgeschreven.....'

'Waarom komt commissie Remkes met haar aanbevelingen na Prinsjesdag'

'Stikstofbesluit moet doorgevoerd worden in de intensieve veehouderij'

'Scholierenstaking >> Rutte (VVD premier) vindt het fantastisch maar stelt dat Nederland op milieugebied al meer doet dan andere EU landen..... ha! ha! ha! ha! ha!'

'Vliegtaks wassen neus bedoelt om het volk te overtuigen van 'kabinetsinzet op duurzaamheid''

'Warm weer? De hoeveelheid CO2 in onze atmosfeer ligt op een niveau van voor 800.000 jaar geleden....'

'Pechtold wil weten wanneer de eerste kolencentrale sluit........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

''Brekend nieuws': Rutte (VVD premier) stelt bedrijfsleven gerust wat betreft de energietransitie'

'Klimaatakkoord: groei Schiphol plus een biomassacentrale en de Binnenhof bbq met daartoe behorende corruptie'

'Klimaatakkoord: nogmaals krijgt de bevolking een reuzenoor aangenaaid'

'Land- en tuinbouw krijgen subsidie voor energietransitie, waar de burgers dubbel moeten betalen.......'

'Klimaatakkoord en kilometerheffing: één-tweetje ANWB en Rutte 3'

''Klimaatakkoord', niet de grote vervuilers maar gezinnen betalen de energietransitie'

'Klimaatakkoord en Rutte's belofte over de CO2 heffing >> Kees Boonman geeft toe veel te verzinnen'

'Energierekening: Arjan Vliegenthart (Nibud) >> onze cijfers zijn geen waarheid, het is een voorspelling'

'Mona Keijzer (CDA staatssecretaris) waarschuwde voor bangmakerij wat betreft de verhoging van de energierekening die wel degelijk fiks omhoog is gegaan'

'Klimaatakkoord >> Rutte: er komt 'een verstandige CO2 heffing' voor bedrijven.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Klimaatakkoord doorrekening uh verrekening laat zien dat de doelen niet gehaald zullen worden >> het grote belazeren'

'Jan Kees Emmer (Telegraaf): Amsterdam emissieloos is voor 'milieudrammers''

'New York University: binnen afzienbare tijd zullen planten en bomen minder CO2 kunnen opnemen vanwege de droogte'

'Stientje van Veldhoven (D66 o.a. staatssecretaris Milieu) is nog steeds ambassadeur statiegeld, ook voor kleine plastic flesjes...... ha! ha! ha! ha! ha!'

''Klimaatakkoord' >> Stientje van Veldhoven (D66 staatssecretaris) lult zich weer eens 'groen' en verdedigt het niet extra belasten van benzine auto's......'

'Kamp torpedeert energieakkoord'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten