Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 7 september 2019

Tandarts: niet voor 600.000 kinderen >> tandzorg moet terug in basispakket

Gisteren het bericht dat 600.000 kinderen in Nederland niet naar de tandarts gaan..... Enige spanning was te horen in de woorden waarmee men zei dat deze kinderen gratis naar de tandarts kunnen, ofwel domme ouders die niet met hun kinderen naar de tandarts gaan......

Terwijl de zaak iets anders in elkaar steekt: het is overduidelijk dat een groot aantal volwassenen (waaronder ouders) de tandzorg mijden, dit uit een onterechte kostenbesparing..... Ja dit kan ik wel zeggen: 'onterecht' maar voor een groot aantal mensen is de zorgpremie veel te hoog, dus niet zo vreemd dat men gaat besparen op de dure tandzorg, althans als je niet weet welke consequenties besparen op tandzorg kan hebben...... (maar zelfs dan: als je het geld niet hebt...?)

En beste bezoeker die consequenties zijn niet gering: een slecht gebit kan tot diverse fysieke klachten leiden en uiteindelijk zelfs tot een hartaanval of een herseninfarct, ofwel tot de dood.......' Het is dan ook ronduit een schande dat de tandzorg uit het basispakket is getild en in plaats van daarmee te bezuinigen (dat was de bedoeling), heeft men hiermee juist de zorgkosten omhoog gejaagd..... (deze achterlijke en smerige bezuiniging was tegen het advies van een groot aantal deskundigen!!)

Degenen die de tandzorg uit het basispakket haalden (onder de ['christelijke'] CDA kabinetten Balkenende 2 en 3 in 2006), zijn als hun opvolgers verantwoordelijk voor enorme fysieke klachten bij (en de dood van) een onbekend aantal mensen, zij zouden strafrechtelijk moeten worden vervolgd!! (schande ook dat de PvdA daar nooit op aan heeft gedrongen, terwijl zij meeregeerden in Balkenende 4 en Rutte 2!!)

Lullig ook dat tandartsen daarover niet minstens 1 keer per jaar voor aan de bel trekken bij de media en de politiek...... Tandartsen die bovendien weten dat de tandzorg is verworden tot klassenzorg, immers voor mensen met een kleine portemonnee* zijn kronen niet te betalen en die krijgen ze dan ook niet..... Het is al zo zot dat onlangs werd gemeld dat steeds meer jong volwassenen hun tanden laten trekken en een gebit nemen..... Alsof we terug zijn in de 30er jaren van de vorige eeuw en dat in een nu spuugrijk land als Nederland......

En dan te bedenken dat ChristenUnie plork Blokhuis de deuren platloopt met zijn 'preventieakkoord', waar geen letter in staat over het belang van goede tandverzorging..... De smerige oplichter!!

Tandzorg terug in het basispakket, of liever terug naar het oude trouwe ziekenfonds, met een kleine verbetering: alle tandzorg gratis voor mensen met een kleine portemonnee!! (vergeet niet dat de verzekeringsmaatschappijen intussen zelf al een fiks deel van de zorgtaart opvreten met hun uiterst kostbare directies, peperdure design-gebouwen en totaal overbodige marketingskosten!!)

* Vergeet niet dat in Nederland rond de 4 miljoen mensen net boven, op, of onder de armoedegrens moeten leven (daaronder bevinden zich zelfs werkenden...) en dat beste bezoeker is 3 keer in armoede leven.......

Zie ook: '‘De tandarts moet weer terug in het basispakket’'

Voor meer berichten over tandzorg, klik op dat label, direct onder dit bericht.

PS: het aantal van 600.000 kinderen (die geen tandzorg genieten) komt wel overeen met het aantal kinderen dat volgens mij in armoede leeft..... (onderdeel van de 4 miljoen mensen die net boven, op, of onder de armoedegrens moeten leven)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten