Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 26 september 2019

Saoediërs bombarderen Jemen na aanbod Houthi's tot wapenstilstand

Nadat de Houthi's Saoedi-Arabië een aanbod deden om tot een wapenstilstand te komen, heeft de reli-fascistische dictatuur 27 bombardementen uitgevoerd op Jemen......

De schrijver van het hieronder opgenomen artikel, Jason Ditz noemt het niet, maar het lijkt me duidelijk dat e.e.a. een vergelding is voor de aanval van de Houthi's op 2 olie-installaties in Saoedi-Arabië...... (hoewel Saoedi-Arabië de verantwoordelijkheid van de Houthi's voor die aanvallen niet wil erkennen, niet zo vreemd als je ziet dat de Houthi's zo eenvoudig de olieproductie van S-A hebben kunnen raken....)

Met veel omhaal hebben de VS, Saoedi-Arabië, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië Iran de schuld gegeven voor de aanvallen, de meest domme reden om mee te doen aan terreur tegen Iran is wel de opmerking van de laatste 3 EU-lidstaten, die plompverloren hebben gezegd dat er geen andere plausibele verklaring is dan dat Iran de schuldige is.....* Waar slaat 't op? Hoe zit het nog met bewijzen, voordat men een land beschuldigt dat al zwaar te lijden heeft onder de sancties van de vereniging van terreurstaten, hier aangeduid als VS...??? Gezien deze uitermate belachelijke beredenering is het niet vreemd dat ook zijne VVD leeghoofdigheid en hufter Blok, die minister van Buitenlandse Zaken mag spelen, zich achter deze meer dan belachelijke redenering heeft gesteld, zo werd vanmorgen bekend gemaakt........

Er is dan ook geen bewijs voor de beschuldigingen dat Iran de aanvallen zou hebben uitgevoerd..... Saoedi-Arabië zoekt al heel lang een reden om Iran aan te kunnen vallen, al verwacht ik niet dat S-A dit alleen zal doen, hoogstwaarschijnlijk zal deze reli-fascistische terreurstaat hulp krijgen van de nu officiële fascistische apartheidsstaat Israël, dat dezelfde wil heeft als S-A: Iran van de kaart vegen...... Het zal me voorts niet verbazen als op dat moment de VS haar AWACS- en tankervliegtuigen zal inzetten voor hulp bij de bombardementen op Iraanse doelen........

Terug naar de bombardementen van Saoedi-Arabië op doelen in Jemen: deze hebben deels de communicatie lamgelegd, bovendien zijn er boerderijen gebombardeerd, zodat het weinige voedsel dat kan worden geteeld in Jemen, er weer een gevoelige klap bijkreeg (eerder heeft S-A dit al vaker gedaan.....)......Niemand hoeft zich dan ook nog af te vragen of de claim dat de Saoedische terreurcoalitie bezig is met een genocide in Jemen wel waar is, immers men lijdt daar al honger, zoals iedereen kan weten.... (en dat bij de voortdurende plaag van cholera en difterie)

Zoals eerder opgemerkt op deze plek: het is ronduit een schande dat de wereld zo hysterisch reageert op de aanvallen tegen de Saoedische olie-installaties en met geen woord van afkeuring spreekt over de genocide die de Saoedische terreurcoalitie uitvoert in Jemen (naast Saoedi-Arabië bestaat die coalitie uit: de Verenigde Arabische Emiraten [VAE], Egypte, de VS, GB en Frankrijk).... Niet vergeten moet worden dat de leveringen van wapens, munitie, of wapensystemen dan wel onderdelen daarvan, evenzeer een verantwoording op de leverende partij legt voor deze genocide, zo kan je ook Duitsland en Nederland medeplichtig verklaren.... (mede met ons belastinggeld.....)

Het artikel werd zoals gezegd door Jason Ditz geschreven, eerder gepubliceerd op ANTIWAR en door mij overgenomen van Anti-Media:

Saudis Pound Yemen After Houthis’ Truce Offer

September 23, 2019 at 8:17 am
Written by Jason Ditz

(ANTIWAR.COM— Officially, Saudi Arabia expressed surprise and a little caution over Friday’s offer by Yemen’s Houthi movement of a joint truce. The weekend, however, left little doubt as to the Saudi answer to this overture.

At least 27 Saudi airstrikes were reported against targets in northern Yemen in just the last 24 hours. The Houthis described the attacks as a “dangerous escalation,” and reiterated they’d meant to get everyone together for a peace process.

Yemeni media reports the airstrikes as chiefly hitting farms, as well as telecommunications sites in Yemen’s far north, damaging communications and further crippling the very limited agriculture industry of Yemen, a nation that imports almost all of its food.

The Houthi offer for a truce puts the Saudis in a difficult position, as recent Saudi actions are clearly informed by major Houthi drone attacks on Saudi oil sites, but the Saudis officially are blaming those attacks on Iran, meaning they’d just as soon not acknowledge that the Houthis, or the war, are a thing at all while trying to drum up support for moves against Iran.


By Jason Ditz / Republished with permission / ANTIWAR.COM / Report a typo
==================================
* Zie: 'Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië: Iran is de dader, er is geen andere plausibele verklaring voor de aanval op Saoedische olie-installaties'

Zie ook:



'Jemen: de laatste ziekenhuizen moeten sluiten >> alle brandstof is op.....' (en zie de links in dat bericht, anders dan de hier getoonde)

'VS stuurt 3.000 militairen en rond de 36 straaljagers naar Saoedi-Arabië voor een aanval op Iran'

'Jemen: Houthi's behaalden een grote overwinning op het Saoedische leger'

'Iran dreigt met volledige oorlog bij vergeldingsaanval voor aanslag op Saoedische olie-installaties'

'Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië: Iran is de dader, er is geen andere plausibele verklaring voor de aanval op Saoedische olie-installaties'


'Houthi aanval op Saoedische raffinaderijen: een grote blunder van de VS'

'Iran klaar voor oorlog tegen de VS'

'‘Maximum lies’: Iran rejects US’ claim it attacked Saudi oil facilities, warns it’s ready for war'

'NYT 'bewijst' binnen een paar uur dat Iran achter aanval op Saoedische olievelden zit'


'VS opbouw in Perzische Golf doet Jemenitische Houthi rebellen zoeken naar Russische hulp'



















US Continues to Escalate Tensions, Raising Fear of Imminent War With Iran

US Might Send 10,000 More Troops to Middle East





Yemen Be Damned, Pompeo Doubles Down on US Support for Saudi Arabia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten