Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 18 september 2019

Provinciale wegen moeten extra beveiligd worden aldus Veilig Verkeer Nederland en de ANWB

De veiligheid op provinciale moet verbeterd worden aldus Veilig Verkeer Nederland (VVN). Een vijfde van het aantal dodelijke slachtoffers valt volgens de ANWB vooral op provinciale wegen, terwijl deze maar 6% van het totale wegennet uitmaken, onacceptabel aldus deze organisatie.....

Eerder dit jaar werd er al gepleit voor het kappen van de bomen langs deze wegen en het creëren van een afscheiding tussen de 2 weggedeelten ..... Uiteraard zal dit een bak geld kosten en het is te zot voor woorden dat men de bomen langs deze wegen wil kappen, alsof we teveel bomen hebben en de eigenschap van bomen om bijvoorbeeld de CO2 uitstoot van autoverkeer op te nemen en (ultra-) fijnstof van datzelfde verkeer vast te leggen.......

Waarom geen traject controles op deze wegen en een fikse verhoging van de boetes bij overtreding van de maximumsnelheid?* En wat is er tegen een verlaging van de maximumsnelheid naar 60 kilometer per uur op die wegen? Dat schrikt meteen sluipverkeer af en zorgt meteen voor een vermindering van CO2 en stikstofdioxide uitstoot door autoverkeer! (zo kan de luchtkwaliteit in Nederland verbeterd worden, een luchtkwaliteit die toch al tot de slechtste van de EU behoort)

De kosten voor de aanleg van trajectcontroles betalen zichzelf terug, waar e.e.a. ook nog eens een verlaging van de zorgkosten uitgaven zal veroorzaken!

Maar nee, men wil liever kapitalen uitgeven om mensen zo te dwingen zich te gedragen, totaal belachelijk!! (kapitalen die deels zullen stromen naar bedrijven van wie de top bevriend is met [of zelfs familie is van] politici die voor het kappen van bomen en aanleg van afscheidingen zijn.....)

* Ook al belachelijk: 'het feit dat je in steden en dorpen 2 veilige snelheden hebt', er is in de bebouwde kom maar één veilige snelheid en die bedraagt 30 km/u.!! (ook dat bespaart op de zorgkosten en geeft een vermindering van de luchtvervuiling! Maar ja je weet het: de opvolgende zittende regeringen, NB volksvertegenwoordigingen, hebben immer schijt aan de volksgezondheid, als de centen maar rollen voor het bedrijfsleven)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten