Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 14 oktober 2019

Monsanto negeerde bewust de kankerrisico's van glyfosaat, waarmee het bedrijf zich schuldig maakte aan moord

Een bericht dat al te lang heeft gelegen: Monsanto heeft bewust waarschuwingen tegen haar kankerverwekkende middel Roundup genegeerd..... Sterker nog: Monsanto heeft actief geprobeerd zaken te bagatelliseren en de publieke opinie ten gunste van dit uitermate gevaarlijke gif te manipuleren, terwijl het dit middel van de markt had moeten halen........ Gezien e.e.a. zou je de top van Monsanto (nu in handen van gifmenger en mensproeven gebruiker Bayer) moeten vervolgen voor moord, immers men was gewaarschuwd en heeft dit middel bewust niet van de markt gehaald!

Ook de politici die hebben beslist dat dit middel langer gebruikt mag worden, zouden moeten worden vervolgd voor moord, immers ook zij zijn uit-en-te-na gewaarschuwd voor de gevaren van glyfosaat!!

Gezien het feit dat Bayer dit middel niet van de markt wenst te halen, is het van het grootste belang dat de EU duidelijk wordt gemaakt dat het afgelopen moet zijn met het gebruik van dit uitermate gevaarlijke gif, dat mede verantwoordelijk is voor de enorme insectensterfte (sinds Roundup op de markt is, vanaf de 70er jaren van de vorige eeuw, is het aantal insecten voor twee derde uitgestorven...)... Glyfosaat staat weer op de agenda waar de EU eerder al besloot dat dit kankerverwekkende gif nog 5 jaar lang gebruikt mag worden door de professionele land- en tuinbouw...... (Bayer wil het middel terug op de consumentenmarkt) 'Leuk feit': ook Bas Eickhout van 'GroenLinks' (lees: AsgrauwRechts) tekende voor dit langer toestaan van glyfosaat, het werkzame dodelijke bestanddeel van Roundup.....

Lees ajb het onderstaande artikel, plus petitietekst en teken de petitie (en geeft het door! Vergeet niet dat je door Roundup gebruik op groente en fruit, deze letterlijke kankerzooi ook in je lichaam krijgt):

Schokkend bewijsmateriaal: Monsanto negeerde risico’s glyfosaat


Onlangs spitte ik interne documenten en mails van Monsanto door, die na de zoveelste rechtszaak tegen de multinational openbaar waren gemaakt. Wat blijkt? Het kon Monsanto weinig interesseren of haar glyfosaat-bestrijdingsmiddel ‘Roundup’ kanker veroorzaakte. De rechter concludeert dan ook dat ‘Monsanto zich meer bezighield met het afremmen van veiligheidsonderzoeken en het manipuleren van de publieke opinie, dan met het waarborgen van de veiligheid van haar product.’
Deze chemiereus speelt met onze gezondheid! Al bijna 14.000 consumenten gaven in een recordtijd via onze e-mailactie aan dat Monsanto gestopt moet worden.
De kans dat dit nu eindelijk gaat lukken is dit najaar groter dan ooit!
Nog niet getekend? Jouw stem is cruciaal!
Onthullende Monsanto-mails

Wist je dat Monsanto al in 1999 werd gewaarschuwd over de risico’s van glyfosaat? Een wetenschapper concludeerde in een rapport voor Monsanto dat glyfosaat ‘in staat is om genotoxiciteit te produceren’, wat tot kanker kan leiden. Er werd aangeraden vervolgstudies te doen. De reactie van Monsanto? 'We gaan simpelweg geen van de studies doen'.
Dit is tekenend voor hoe Monsanto omgaat met de mogelijke gevaren van glyfosaat. In een rechtszaak, aangespannen door een man die kanker kreeg en glyfosaat gebruikte, is de rechter niet mals voor het bedrijf: ‘De jury kreeg e-mails te zien van Monsanto-werknemers die botweg de veiligheid-uitdagingen van Roundup probeerden te bestrijden, ondermijnen, of weg te redeneren. Er was echter geen enkele e-mail die aantoonde dat de werknemers zich actief inzetten om een objectieve beoordeling van hun product uit te voeren.’ Dit is toch echt schokkend?!

Beïnvloeding wetenschappelijke studies

Monsanto negeerde niet alleen verontrustende uitkomsten van studies, ze probeerde ook wetenschappelijk onderzoek te beïnvloeden. Door zelf een studie te schrijven of ghostwriters in te schakelen. Dit is vooral alarmerend omdat de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) zich ook op studies van Monsanto baseerde, om te beoordelen of glyfosaat schadelijk is of niet. Deze beoordelingsprocedure lag dan ook sterk onder vuur, maar glyfosaat werd toch opnieuw voor 5 jaar goedgekeurd in de EU... Dit mag nu absoluut niet opnieuw gebeuren!

Wij negeren de risico’s NIET!

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is glyfosaat ‘waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen’. En toch wijst alles erop dat Monsanto opnieuw een aanvraag zal indienen om glyfosaat opnieuw goedgekeurd te krijgen. Nederland kan glyfosaat echter EENS EN VOOR ALTIJD VERBANNEN uit de EU! Nederland is namelijk één van de vier lidstaten (naast Frankrijk, Hongarije en Zweden) die verantwoordelijk is voor de herbeoordeling van glyfosaat. Nederland, neem je verantwoordelijkheid voor onze gezondheid!
Maak de Nederlandse overheid duidelijk dat ze eindelijk NEE moet zeggen tegen Monsanto en haar glyfosaat.

Elif Stepman,
Campaigner foodwatch Nederland

Hier de tekst van de petitie:

Teken onze e-mailactie! Nederland, zeg nee tegen Monsanto!

Monsanto, hoe lang blijf je het glyfosaat-fiasco nog volhouden? Alles wijst erop dat Monsanto, nu overgenomen door chemiereus Bayer, dit najaar van plan is om opnieuw een verlenging van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat aan te vragen! Nederland krijgt NU de kans om glyfosaat eens en voor altijd te verbannen. Nederland is namelijk één van de vier lidstaten (naast Frankrijk, Hongarije en Zweden) die verantwoordelijk is voor de herbeoordeling van glyfosaat. 
Na het hele glyfosaat-fiasco kán een nieuwe vergunning voor Monsanto écht niet meer. Dit maken de 4 M’s van Monsanto meer dan duidelijk:
  1. Miljarden-business: Wanneer de weilanden oranje kleuren weten we hoe laat het is: ze zijn doodgespoten met de omstreden onkruidverdelger glyfosaat (Roundup). Monsanto heeft hier wereldwijd miljarden aan verdiend en werkt een Europees verbod al jaren met man en macht tegen. 
  2. Manipulatie wetenschap en politici: Volgens gevoelige interne documenten schakelde Monsanto ghostwriters in om wetenschappelijke studies over de risico's van glyfosaat te beïnvloeden. Ze kwamen niet opdagen voor een hoorzitting hierover in het Europees Parlement. Bayer (Monsanto) doneerde ook geld aan politieke partijen, wat werd beschouwd als 'actieve politieke beïnvloeding'. 
  3. Miskennen van de gevaren: Monsanto is verwikkeld in aanklachten van meer dan 18.000 personen, die stellen dat Roundup kanker veroorzaakte. Al in 1999 gaf een wetenschapper aan dat glyfosaat schadelijk kan zijn en raadde aan vervolgonderzoek te doen. Reactie van Monsanto? 'We gaan simpelweg geen van de studies doen'.
  4. Monddood maken van critici: Uit interne documenten blijkt dat Monsanto een heuse inlichtingendienst oprichtte, om critici te bespioneren en ze in diskrediet te brengen. Hoe? Door onder meer ‘proactief’ tegenverhalen te verspreiden, de zoekresultaten van Google te manipuleren en derde partijen tegen hen op te zetten.
Terwijl Monsanto haar niets ontziende glyfosaat-lobby opnieuw voorbereidt, bereiden wij ons antwoord voor.  Maak de Nederlandse overheid duidelijk dat ze eindelijk NEE moet zeggen tegen Monsanto en haar glyfosaat! TEKEN NU!


================================
Zie ook:
'Duitsland exporteert in EU verboden gif'

'Bayer probeert het kankerverwekkende glyfosaat alsnog langer 'op het EU menu te houden''

'Duitsland verbiedt glyfosaat in..... 2024'

'Verbied het kankerverwekkende pesticide Thiacloprid dat de EU wil herintroduceren na lobby Bayer-Monsanto'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten