Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 26 oktober 2019

Job Cohen (PvdA) tegen het huidige zorgstelsel en voor een inkomensafhankelijke zorg.....

Afgelopen donderdag was PvdA volksverlakker Cohen, de gewezen burgemeester van Amsterdam, ex-minister en nu godbetert hoogleraar, de 'spraakmaker van de dag' in het mega-suffe Radio1 programma Spraakmakers van KRO-NCRV.

In Standpunt NL, een onderdeel van Spraakmakers, was de stelling van de dag: 'de zorgkosten moeten inkomensafhankelijk worden', dit n.a.v. een SP plan dat al de goedkeuring kreeg van het SCP (weet niet of je daar blij van moet worden).

En verdomd beste bezoeker, Cohen stemde in met dit standpunt..... Wat deze grove oplichter er niet bij vertelde, was dat zijn PvdA aan de wieg heeft gestaan van het huidige inhumane, onrechtvaardige, en peperdure zorgstelsel (waardoor zelfs ziekenhuizen failliet zijn gegaan, een schande die men ons in de toekomst kwalijk zal nemen, althans als de mens haar parasiterende gedrag overleeft...).

Als je tijdens Balkenende 4 of Rutte 2 in de PvdA fractiekamer van de Tweede Kamer gezegd zou hebben dat het zorgstelsel onrechtvaardig is en dat het weg moet, was je hoogstwaarschijnlijk 'gelyncht' en had neoliberaal Wouter Bos je hart in eigen persoon tijdens de lunch opgegeten.....

Ach ja Cohen, eens een oplichter..........

Trouwens het plan van de SP lijkt me een uitstekend alternatief voor de huidige zorgwet, er moet nog wel een kleine reparatie in het plan worden doorgevoerd: de lagere inkomens zouden er met het voorliggende plan 3,5% op vooruitgaan en de middeninkomens 4,2%. Draai dat ajb om, de laagste inkomens worden jaar na jaar het hardst getroffen en hebben er de laatste 10 jaar zo goed als niets bijgekregen en dat 2 keer onder PvdA regeringsdeelname....* De hogere inkomens moeten volgens het plan 3,9% meer betalen, totaal belachelijk, maak daar maar minstens 7,5% van, immers zij hebben er de afgelopen 10 jaar keer op keer wel (veelal fikse) loonsverhogingen bijgekregen (ook al was dat in de eerste 2 jaar amper het geval, is hun salaris daarna gigantisch gegroeid, zeker als je naar de laagste inkomens kijkt), bovendien kunnen de hogere inkomens dat makkelijk trekken.....

* De laagste inkomens zijn er de laatste 10 jaar op achteruitgegaan, zeker als je naar de prijsstijgingen kijkt, om maar te zwijgen over de uiterst onbeschofte huurverhogingen in diezelfde 10 jaar en dat voor een fiks deel in crisistijd..... Het meest zieke daarvan is wel dat men in de prijsverhogingen die tot een nieuwe huurverhoging moeten leiden, ook de huurverhoging van het jaar daarvoor meerekent en die eerdere huurverhoging maakt zelfs een groot deel uit van die prijsverhoging..... Als dit niet van een smerige en onbeschofte oplichterspraktijk zou getuigen, zou je je daadwerkelijk doodlachen!! Vergeet bij dit alles niet, dat de laagste inkomens zijn aangewezen op huurhuizen en dat huurders intussen in vergelijking met kopers bijna 10% meer betalen voor een veelal niet geïsoleerd dak boven het hoofd...... (huurders verenig je en ga de straat op, laat je niet langer uitbuiten door het geteisem in Den Haag!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten