Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 25 oktober 2019

Kankerverwekkende minerale oliën in babyvoeding

Weer een gevalletje 'je gelooft je ogen niet': ondanks alle schandalen rond babyvoeding de laatste 30, 40 jaar, zijn de babyvoedingsfabrikanten Neolac, Hero Baby en Nutrilon verantwoordelijk voor resten van minerale oliën in deze voeding..... Minerale oliën zijn kankerverwekkend......

                     Afbeeldingsresultaat voor Minerale olieresten in babymelk van Neolac, Hero Baby en Nutrilon

Als je nu denkt dat men in de top van die bedrijven niet weet dat er minerale oliën in de babyvoeding zit, heb je het mis, ze zijn gewaarschuwd daar foodwatch het nationale en EU parlement meermaals hebben geprest de babyvoeding op te schonen van deze kankerverwekkende troep......

 Afbeeldingsresultaat voor Minerale olieresten in babymelk van Neolac, Hero Baby en Nutrilon

Donderde overigens bijna van m'n stoel toen ik las dat foodwatch de ouders zegt niet meteen ongerust te zijn als ze babyvoeding van de genoemde bedrijven in huis hebben, daar de hoeveelheid aan schadelijke stoffen maar klein is...... Wat een gelul! Het gaat hier om stoffen die niet in babyvoeding thuis horen en zoals gebruikelijk met schadelijke stoffen, deze stapelen zich in het lichaam, ofwel meerdere giftige stoffen hopen zich op in het lichaam en de kans dat dit uiteindelijk een negatief resultaat in de vorm van een ernstige ziekte zal geven, worden groter met elke maaltijd, of inname van frisdrank of melk....... 

                                                        Afbeeldingsresultaat voor Minerale olieresten in babymelk van Neolac, Hero Baby en Nutrilon
Vreemde zaak, zeker daar foodwatch NB zelf bericht dat uit onderzoek van het RIVM blijkt dat minerale aromatische oliën (MOAH) uit onvoldoende gezuiverde oliën al bij een lage blootstelling kankerverwekkend kunnen zijn..... 'Maar goed': een gewaarschuwd mens telt voor twee en geeft het door aan je familie, vrienden en bekenden, zeker als ze een pasgeborene in huis hebben.

Tot slot nog dit: andermaal geeft deze zaak aan dat je als burger van de EU niet moet denken dat men zich in het EU parlement inzet voor de volksgezondheid, nee de belangen van (grote) bedrijven, de financiële maffia, aandeelhouders en welgestelden gaan ver voor die van jou en mij....... (wat mij betreft dan ook weg met de EU >> centralisatie leidt uiteindelijk altijd tot grote ellende, dat zie je ook weer aan deze zaak......)

Hier het foodwatch artikel:

Minerale olieresten in babymelk van Neolac, Hero Baby en Nutrilon

Minerale olie in melkpoeder voor baby’s? Ja, het is echt waar! In de babymelkproducten van Neolac, Hero en Nutrilon hebben we potentieel kankerverwekkende minerale oliën ontdekt.
Onacceptabel: ouders en andere mensen die voor kinderen zorgen, moeten erop kunnen vertrouwen dat deze producten absoluut veilig zijn voor baby's.
Wij roepen producenten van babyvoeding dan ook op om het voorzorgsprincipe in acht te nemen en producten uit de schappen te halen die niet 100% vrij zijn van minerale oliën.

Waarom minerale olie gevaarlijk is

Al vier jaar werken wij er hard aan om Europese en nationale beleidsmakers te overtuigen wettelijke maximumgehaltes voor minerale oliën in voedsel vast te stellen, tot nu toe tevergeefs. Naar aanleiding van ons vandaag gepubliceerde internationale rapport over babyvoeding in Nederland, Duitsland en Frankrijk, willen we nú maatregelen om schade bij kleine kinderen te voorkomen.
Aromatische minerale oliecomponenten horen niet thuis in voedsel - zeker niet in producten voor zuigelingen. Vooral als het gaat om voeding voor pasgeborenen moeten ouders er absoluut op kunnen vertrouwen dat de producten onschadelijk zijn voor de gezondheid. Minerale oliën zijn de grootste verontreiniging in het menselijk lichaam.
Met name ‘aromatische minerale oliën' (MOAH) worden door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) beschreven als potentieel kankerverwekkend en mutageen. Het RIVM geeft in haar meest recente rapport (2019) aan dat MOAH uit onvoldoende gezuiverde oliën al bij een lage blootstelling kankerverwekkend kunnen zijn. Daarom zouden dergelijke residuen niet aanwezig mogen zijn in levensmiddelen, zelfs niet in de kleinste hoeveelheden.

Voorzorgsprincipe

Heeft u babypoeder van de onderzochte merken in huis? Geen paniek. De mate van MOAH die we in de melkproducten voor baby's vonden, kan geen acute ziekte of symptomen veroorzaken en kinderartsen zullen de besmetting in het lichaam van de baby niet kunnen detecteren. Wel raden we aan om geen met MOAH besmet babymelkpoeder meer te gebruiken.

Maatregelen

Wij hopen dat ons onderzoek ertoe gaat leiden dat er eindelijk wettelijke maatregelen komen tegen élke hoeveelheid MOAH in voedselverpakkingen.
U vindt het rapport met testresultaten hier.
Een uitgebreide Q&A vindt u hier.

Met vriendelijke groet,

Nicole van Gemert,
Directeur
=============================
Voor meer berichten waaruit blijkt dat voor de overheid de centen praktisch altijd voorgaan op de volksgezondheid, klik op het label 'volksgezondheid en economie', direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten