Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 8 mei 2020

Stop met het verbranden van voedsel als 'verduurzaming' van fossiele brandstoffen

Milieudefensie, een organisatie waar ik geen grote pet van op heb, heeft een brandbrief geschreven gericht aan minister van Nieuwenhuizen (VVD) en staatssecretaris van Veldhoven (D66), een brief gericht tegen het gebruik van voedsel als mais, soja, tarwe en palmolie als brandstof. Ben het met Milieudefensie eens dat zaken als tarwe, soja en mais niet in een benzine/dieseltank thuishoren, maar palmolie als voedsel bestempelen is een gotspe, immers palmolie is slecht voor het lichaam en zou alleen daarom al verboden moeten worden..... Juist daarom moet geheel worden gestopt met de aanplant van 'palmoliebomen', voorts is de verbranding van palmolie allesbehalve schoon....... Duurzame palmolie bestaat niet, dat is een smerige leugen, zolang de vraag naar palmolie blijft bestaan, zullen daarvoor grote delen van oerwouden worden gekapt dan wel verbrand...... 

In het kader van deze zaak, 'biobrandstoffen', is er nog de biomassa verbranding van hele bossen in de nieuwe kolencentrales, waar deze bossen omgevormd tot houtpellets, een verbranding opleveren die NB nog een fractie slechter is dan die van steenkoolverbranding...... Ofwel Rutte 2 en 3 hebben miljarden aan subsidie verstrekt aan o.a. Essent, onderdeel van RWE (dat zelfs nog bruinkoolcentrales heeft), om bossen op te kopen en deze zoals gezegd te verbranden in de nieuwe kolencentrales....... Anders gezegd: subsidie voor het kappen van hele bossen die daarna geen CO2 meer kunnen opnemen en de opgeslagen CO2 die vrijkomt bij verbranding van die bossen, de CO2 die was opgeslagen in de gekapte bomen...... Hoe knotsgek moet je zijn om iets dergelijks te verzinnen en dat dan gvd ook nog eens 'duurzaam' te durven noemen!!!

Wat betreft de palmolie niet gezeurd, er is niets op tegen om de politiek bij de les te houden en hen duidelijk te maken dat voedsel geen brandstof is (terwijl er ook nog eens een miljoen mensen per jaar sterven van de honger), dus lees ajb de brandbrief, teken deze en geeft het door! (let op, als je wilt tekenen kom je op een pagina waar heel suf nogmaals de oproep staat de brandbrief te tekenen, niet doen, even naar benden scrollen en je ziet waar je kan tekenen!)

Stop biobrandstof uit voedsel

Ontbossing voor biobrandstof uit voedsel

Het is nu 8 weken geleden dat de coronacrisis is uitgebroken in Nederland. Veel in Nederland ligt nog stil. Maar niet alles. De regering gaat binnenkort de regels voor het gebruik van biobrandstof aanpassen. En als het aan ons ligt maakt de regering een eind aan het gebruik van biobrandstof uit voedsel. Help je mee?
4 redenen waarom we moeten stoppen met biobrandstof uit voedsel
Biobrandstof lijkt misschien duurzaam, maar is het niet. Voor wie een opfrisser nodig heeft: biobrandstof wordt onder andere gemaakt van voedselgewassen zoals palmolie, soja, maïs en tarwe. Dit wordt toegevoegd aan benzine en diesel. Dit zijn de nadelen:
  1. Het leidt tot de kap van uniek tropisch regenwoud
  2. Zeldzame dieren en planten verdwijnen
  3. Mensen worden van hun eigen land verjaagd
  4. En het verergert de klimaatcrisis
Teken de brandbrief
Laat de regering weten dat we snel moeten stoppen met biobrandstof uit voedsel. Voedsel hoort op ons bord, niet in de tank. Teken onze brandbrief.


Alvast bedankt voor je steun.
 
Met vriendelijke groet,
 
Anne Wijers
Campagneleider bossen & klimaatrechtvaardigheid
 
PS Wil je weten hoe we dit gaan stoppen? Dit zijn onze 4 eisen aan de regering

Beste minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven,
Op dit moment werkt u aan een wijziging van de regels voor het gebruik van biobrandstoffen. Een mooie kans om een eind te maken aan het gebruik van biobrandstoffen uit voedsel. Wij vragen het volgende:
  • Stop het gebruik van biobrandstoffen op basis van voedsel;
  • Duurzame grondstoffen zijn beperkt beschikbaar. Pas de ambities voor de inzet van andere biobrandstoffen daarop aan;
  • Stop de handel en productie van biobrandstoffen uit voedsel;
  • Zorg dat we ook in Europa stoppen met biobrandstoffen uit voedsel.
=============================
Voor meer berichten over palmolie, biobrandstof, biomassa, klimaatverandering, milieudefensie, Essent, RWE, van Nieuwenhuizen en/of van Veldhoven, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten