Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 11 juli 2021

Dutch Green Business Group investeert in greenwashing: het afkopen van zware CO2 vervuiling

DeBeurs.nl kwam vorige week maandag met het bericht dat de Dutch Green Business Group (DGB) op de balans meer dan 155.000 ton CO2-compensatie heeft staan. 

DGB maakt geld door herbebossing waarmee grote bedrijven en particulieren hun CO2 voetafdruk 'kunnen verkleinen'. Tussen aanhalingstekens, immers eer een geplante boom werkelijk in grote hoeveelheden CO2 kan afvangen, ben je al snel 30 jaar verder, ofwel het is een schaamlap voor het verramponeren van de aarde, zoals je in de middeleeuwen een aflaat kon kopen voor je zonden en dan de garantie kreeg op een plaats in de hemel.....

Voorts moet je niet vergeten dat de bossen in een deel van Europa zo ziek zijn dat ze vervangen moeten worden, ziek door o.a. de klimaatverandering en de kans die bepaalde insecten hebben gekregen, insecten die slecht zijn voor bijvoorbeeld naaldbomen, juist door die verandering van temperatuur...... In Duitsland heeft men berekend dat nog maar 28% van de bomen gezond is........ Je zal begrijpen dat daardoor de opname van CO2 ongelofelijk is 'teruggekacheld' waardoor het bomen planten als het ware is verworden tot water naar de zee dragen...... (en niets zo gênant als een spreuk aan de wand) Overigens dragen ook de intensieve 'boeren' bij aan de slechte gezondheid van de bossen door overmatige uitstoot van o.a. CO2, stikstof, ammoniak en nitraat.....*

Deze boeren zijn tevens verantwoordelijk voor het grote aantal bosbranden in het Amazonegebied, waar men op de vrijgekomen plekken soja teelt voor de intensieve veehouderij >> Nederland is na China de nummer 2 importeur van die (gentech) soja....... 

We hoeven ons wat betreft ontbossing 'ook al niet' op de borst te kloppen, in 2019 werd bekend gemaakt dat Nederland in verhouding meer bos kapt dan Brazilië......** 

Kortom DGB is een slim bedrijf dat in feite haar klanten de mogelijkheid biedt om de vieze vervuilende handen 'groen te wassen' (anders gezegd: om het meer dan valse greenwashing mogelijk te maken).....

DGB? Oplichters!!!

DGB blijft investeren in herbebossing

Door ABM Financial News op 5 juli 2021 08:44 | Views: 1.690

 DGB blijft investeren in herbebossing

ABM FN-Dow Jones) Dutch Green Business Group  heeft nu meer dan 155.000 ton CO2-compensaties op de balans. Dat maakte het bedrijf genoteerd op het Damrak maandag in een handelsupdate bekend.

Volgens DGB is de onderneming daarmee één van de grootste houders van verhandelbare CO2-compensaties in Nederland. Financiële cijfers werden in de update evenwel niet gedeeld. 

DGB meent over een sterke projectenpijplijn te beschikken en goed gepositioneerd te zijn. 

==========================================

*  Daarnaast jagen deze boeren (dierenbeulen) de klimaatverandering aan door de enorme uitstoot van methaangas, een meer dan 80 keer zo sterk broeikasgas dan CO2, Nederland is daardoor zelfs een onevenredig grote aanjager van die verandering, niet zo vreemd als je nagaat dat hier op jaarbasis 600 miljoen 'productiedieren' worden groot- en doodgemarteld..... Over CO2 gesproken: dezelfde boeren zijn verantwoordelijk voor een grotere CO2 uitstoot dan alle autoverkeer in de EU..... Timmermans zou komende week (het is nu 11 juli 2021) onderwerp zijn voor nieuwe EU maatregelen tegen de klimaatverandering, terwijl dezelfde EU de intensieve veehouderij en de in gif gedrenkte landbouw enorme bakken subsidie krijgen, dit nog naast een subsidie voor oliemaatschappijen van 7 miljard euro op jaarbasis............ (Nederland geeft jaarlijks 8,3 miljard euro subsidie aan diezelfde vernietigers van ons aller thuis, de aarde, met 'grote dank' aan Rutte 1, 2 en 3, [maar meer geld voor verpleegkundigen zou er niet zijn.....])

** Zie: Jan Nabuurs, hoogleraar Europese bosbouw, stelt dat de ontbossing in Nederland in verhouding zelfs sneller gaat dan die in het Amazonegebied van Brazilië....... Per jaar wordt hier van 1.500 tot 3.500 hectare bos gekapt....... Moet je nagaan, dan hoort de Nederlandse luchtkwaliteit tot de slechtste in de EU (terwijl bomen CO2 opnemen en dus de vuile lucht nog enigszins kunnen klaren.....)......

-------------------------------------------------

Zie ook: 'Herbebossing tegen de klimaatverandering is grotendeels een sprookje'

'Biomassa hout dubbelop niet duurzaam, terwijl we er wel dubbel belasting voor betalen' (en zie de links in dat bericht!!)

'Meer bewijs dat hele bomen worden verwerkt tot 'biomassa pellets'' (en zie de links in dat bericht)

'Timmermans (PvdA vicevoorzitter Europese Commissie) valt andermaal door de duurzame mand: hij stimuleert ontbossing en houtverbranding' (Timmermans met z'n Green Deal..... ha! ha! ha! Wat een oplichter!!)

'EU subsidie voor duurzame energie gaat voor 60% naar niet duurzame energieopwekking met hout en groente'

'Oliemaatschappijen moeten verantwoording nemen voor vervuiling in het Amazonegebied en stoppen met oliewinning' (en zie de links in dat bericht!!)

'De laatste woudreuzen van Canada dreigen gekapt te worden'

'Bossen in Duitsland: nog maar 28% van de bomen is gezond, de rest is ten dode opgeschreven.....'

'Aantal CO2 deeltjes in de atmosfeer op voor de mens nooit eerder vertoond hoog niveau'

'Australië: film 'Dirty Power: Burnt Country' maakt gehakt van regeringsbeleid en media misinformatie' (en zie de links in dat bericht naar veel meer berichten over de Australische bosbranden)

'Sander van Hoorn (verslaggever van 'onafhankelijke' NOS) op avontuur in Estland: houtpellets worden alleen gemaakt van resthout..... ha! ha! ha! ha!' (en zie de links in dat bericht naar artikelen over de klimaatverandering en andere gevaren die de luchtvervuiling veroorzaakt)

'Bolsonaro 8 maanden president: nu al 84% meer bosbranden in het Amazonewoud......'

'Amazonegebied in brand, Black Rock verdient daar vele miljoenen mee'

'Braziliaanse natuurbeschermer vermoord door illegale houthakkers'

'Bulgarije: boswachters worden vermoord door illegale houthakkers

'Boris Johnson (Britse premier) liegt keihard dat de branden in Amazonegebied hem aan het hart gaan'

'Het beschermen van de planeet is verworden tot een misdaad, veelal bestraft met moord'

'Niet eerder getoonde satellietfoto's laten zien dat grote delen van Arctisch gebied in brand staan >> klimaatkantelpunt gepasseerd'

'Mansveld en Dijksma willen import fout hout uit Maleisië definitief toestaan..........'

'Seger van Voorst tot Voorst vindt overheidsbemoeienis bij natuurbeheer belachelijk......'

----------------------------------

En terzijde: 'Houtverbranding nog gevaarlijker dan eerder gedacht, aldus het RIVM: fijnstof uitstoot veel groter' (en zie de links in dat bericht!!)

Voor meer berichten over bomenkap, het Amazonegebied, bosbrand, luchtvervuiling, intensieve martelveehouderij en/of de klimaatverandering, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten