Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 15 juli 2021

Turkije coup van 15 juli 2016 en de 'deskundige mening' van fantast Lagendijk

Gisteravond in 'Het Oog op Morgen', de eertijds EU GroenLinks grofgraaier Joost Lagendijk, die zich tegenwoordig journalist en hoogleraar durft te noemen. Hij kwam te spreken over de staatsgreep in Turkije van 15 juli 2016, wat hem een paar jaar verbanning kostte in Turkije, daar de krant en de universiteit waarvoor hij werkte door dictator Erdogan werden aangemerkt als zijnde van de Gülen-beweging. Van 2016 tot 2018 was hij niet welkom in Turkije en was hij volgens eigen zeggen aangewezen op een koffer en een paar boeken en de goedheid van vrienden in Nederland, terwijl hij elders vertelde een huis te hebben op het Griekse eiland Kos, waar de zeeverbinding met het Turkse vasteland enkele kilometers bedraagt en zijn vrouw en kinderen hem naar believen konden bezoeken.......

Voor de coup in Turkije, gegarandeerd uit de koker van Erdogan die daar het grootste belang bij had, vertelde Lagendijk aan wie het maar horen wilde dat men Turkije niet zo moest 'bashen', men zou de Turken niet begrijpen....... Terwijl de Turkse overheid tegelijkertijd een vreselijke oorlog voerde tegen de Koerdische bevolking in het land, iets wat doorgaat tot op de dag van vandaag....... Daarnaast was het al bekend dat Turkije uiterst barbaars met vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan omging (en al in 2013 maar liefst 3 miljard euro van de EU kreeg om de situatie voor die mensen te verbeteren, wat niet gebeurde....)..... Ondanks dat stelde Lagendijk wel degelijk kritisch te zijn op het beleid van Erdogan, zou niet weten welke kritiek, daar ik hem louter positieve dingen hoorde zeggen over zijn tweede moederland, verder was hij het eens met de bloedige aanpak van de Koerden door Turkije (zie o.a. de links in dit bericht).....

Gisteravond vertelde Lagendijk dat hij 'live verslag' deed van de staatsgreep 5 jaar geleden, niet dat hij aanvankelijk wist wat er gaande was, daar hij in een buitenwijk van Istanboel woonde (en nu weer woont). Na een waarschuwing van zijn vrouw, deed Lagendijk 'live verslag' voor Nederland en België van de staatsgreep vanachter zijn tv...... Wat een vreemd 'live verslag' dan..... Ach ja zoals gezegd: deze figuur is een grote fantast. 

 ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! (wat een griezel!!)

Lagendijk is ervan overtuigd dat er werkelijk een staatsgreep gaande was, hoewel hij stelt dat de Turkse politie (en geheime dienst) lijsten hadden klaarliggen van mensen die gearresteerd moesten worden en dat was volgens hem niet vreemd: die lijsten lagen er al even en het gebruik daarvan werd gewoon naar voren geschoven...... Lachen past niet, immers er zijn veel mensen omgekomen bij deze vermeende coup, anders zou je je kapotlachen!! Alleen die lijsten geven al aan dat die hele coup doorgestoken kaart was, bovendien kon Erdogan door de coup zijn macht uitbouwen tot dictatorniveau en dat ten koste van een enorm aantal mensen die hun baan verloren en voor een fiks deel werden vastgezet op valse gronden en waar veel van hen werden gemarteld, zoals NB collega's van Lagendijk, al waren en zijn dat echte journalisten!!!

Volgens Lagendijk, die vanaf 2018 weer werd toegelaten tot Turkije en nu zou werken voor BNR, waarbij hij volgens eigen zeggen best kritisch kan zijn op de Turkse regering..... Vreemd dan dat hij daar op Radio1 niet even een voorbeeld van gaf, dom ook van de presentator daar niet naar te vragen, als zou ik er niet van opkijken als hij van te voren heeft afgesproken, geen kritische zaken over de zwaar corrupte roverhoofdman Erdogan en zijn bandieten te zullen zeggen, wat zeg ik? De kans is groot dat hij heeft geëist dat er geen kritische vragen over Turkije mochten worden gesteld, en dat hij zelf waar nodig zelf wel kritiek zou leveren, echter het meest kritische woord in de uitzending was het woord 'kritisch!! (ja en dat er veel mensen werden en nog worden gearresteerd, maar daar maakt de Turkse regering geen geheim van immers voor deze reli-fascistische terreurregering zijn dat misdadigers......)

Zie ook: 'Turkse geheime dienst ontvoert etnische Turken in het buitenland........' (bericht van 9 april 2018, Turkije had toen al 80 mensen uit 18 verschillende landen ontvoerd en naar Turkije overgebracht, amper negatieve reacties uit de EU op deze ronduit terroristische daden....) 

'Joost Lagendijk (ex-GroenLinks 'politicus'), Turkije heeft gelijk met onderdrukking van de Koerden.....' (januari 2018, toen deze smerige onderkruiper Turkije nog niet in mocht, dat was pas in april van dat jaar......)

'Frans Timmermans (PvdA) weet 't zeker, Gülen zat achter de mislukte coup in Turkije, immers de VS bevestigt e.e.a........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha ha!' (bericht van  november 2016, Timmermans was toen minister van BuZa))

'Erdogan heeft coup zelf op poten gezet om zo de totale macht te grijpen.......'

'Erdogan roept het volk op de straat op te gaan voor de democratie....... ha! ha! ha! ha!' (die hij met voeten trad en treedt!!)

''Turkije-coup': Sensatie- en Sportzender Radio1..........'

'Turkse bevolking als geheel tegen de coup...'

'Jan Eikelboom krijgt hartverzakking van dichtslaande Turkse deur.........' (9 augustus 2016; Eikelboom deed zich jaren voor als oorlogscorrespondent, maar was als de dood om in de buurt van strijd te komen, wat hij dan ook altijd voorkwam en ook na de zogenaamde coup in Turkije liep het hem dun door de broek, al had hij als uitermate zwakke buitenland 'journalist' niets te vrezen, hij is dan ook vooral 'goed' in het vertellen wat hem zoals bezighoudt in het buitenland) 

'Thorbjørn Jagland (Europese Raad) heeft begrip voor het barbaarse optreden van Erdogan..........' (6 augustus 2016)

'Kees Boonman vindt Gülen-beweging eng en weet niet of Erdogan gevaarlijk is....... ha! ha! ha! ha! ha!' (26 juli 2016; Boonman: al net zo'n deskundige als Lagendijk en Eikelboom)

'Erdogan zaait terreur in Nederland....!!! Koenders onderneem eindelijk actie!!' (19 juli 2016)

'Joost Lagendijk begrijpt de Turkse persbreidel wel.........' (januari 2016)

'Timmermans is trots op zijn 'vluchtelingen onderhandelingen' met de Turken........ AUW!!!' (december 2015)

-------------------------------------

Om nog eens te laten zien wat een schoften- en terreurorganisatie de NAVO is: 'Turkse verkiezingen: Stoltenberg (roverhoofdman NAVO) feliciteert Erdogan met zijn verkiezing tot dictator'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten