Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 6 juli 2021

PvdA en ChristenUnie willen armoede onder kinderen 'al' in 2030 gehalveerd zien....

Je zou toch bedenken dat wanneer politici zien dat er grote armoede is in gezinnen met kinderen, ze in het belang van die kinderen eisen dat er onmiddellijk maatregelen worden genomen, maar niet als het aan de PvdA en de ChristenUnie ligt (en het grootste deel van de andere politieke partijen).......

Nee, PvdA Tweede Kamerlid en volksverlakker Gijs van Dijk en zijn ChristenUnie (CU) collega in volksoplichterij Don Ceder willen een wet optuigen tegen armoede onder kinderen, die ervoor moet zorgen dat in 2030 niet het aantal van 258.000 kinderen in armoede moet leven, maar nog 'slechts de helft', dus rond de 125.000 kinderen.....

Ten eerste is dat cijfer van 258.000 een cijfer uit 2018 en ten tweede klopt dit CBS cijfer niet, immers ook kinderen uit gezinnen die tegen of op de armoedegrens leven, zijn het slachtoffer van armoede (wat de kansen in de rest van hun  leven zal belemmeren)...... In  totaal moeten er dan ook zo'n 600.000 kinderen in armoede leven!!

Volgens het AD houden de PvdA en de CU de definitie aan die het CBS hanteert als het over armoede gaat: De partijen houden voor de definitie van armoede die van het Centraal Bureau voor Statistiek aan. Kortweg is dat ‘iedereen die niet beschikt over toereikend inkomen om in voldoende mate in de maatschappij te kunnen participeren’. Concreet: wanneer een huishouden een koopkracht heeft tussen netto 1 090 euro per maand (alleenstaand) en 1660 euro (met kinderen). ,,We willen een politieke discussie over de definitie zo voorkomen”, stelt Van Dijk.

Let wel deze definitie, als de eerdere ambtelijke en politieke, werd samengesteld door mensen die meer dan voldoende geld verdienen, maar niet begrijpen dat wanneer je tegen, op of onder de armoedegrens moet leven, dit voor de drie groepen een leven in armoede is.... Vandaar ook dat van Dijk geen discussie wil over wat armoede is, immers zijn partij heeft in het verleden meermaals laten zien daar alleen met de mond wat tegen te willen doen: mooie praatjes en beloften, zoals gedaan door hare PvdA kwaadaardigheid Jetta 'hartstikke' Klijnsma toen zij staatssecretaris was van Sociale Zaken, mooie praatjes maar verder zo goed als niets doen, sterker nog: het aantal kinderen dat in armoede moest leven is tijdens haar periodes als staatssecretaris alleen maar gegroeid!!! (Klijnsma was 'met haar stokje achter de deur' staatssecretaris van 2008 tot 2010 en van 2012 tot 2017)

Totaal belachelijk: een poging om de armoede middels wetgeving tegen te gaan en dan in zo'n 8,5 jaar tijd slechts de helft uit de armoede tillen, dat betekent dat een enorm aantal kinderen in armoede zal moeten opgroeien (vergeet niet dat elk kind dat uit huis kan gaan en een baan zou vinden er onmiddellijk weer één of meer kinderen worden toegevoegd aan de hoeveelheid kinderen die in armoede moeten leven...)... 

Dan te bedenken dat de welgestelden hun kinderen een ton mogen schenken waar die ouders dat bedrag mogen afschrijven van de belasting, terwijl kinderen met een baan uit arme gezinnen van wie de ouders werkloos zijn, die echter ondanks die baan geen huurhuis kunnen betalen en zo gedwongen thuis moeten blijven wonen, in feite hun salaris moeten inleveren daar dit wordt gekort op de uitkering van de ouders..... Daardoor kunnen die kinderen zelfs niet sparen voor een inboedel als ze wel in aanmerking komen voor een huurhuis..... Hoe oneerlijk en ongelijk wil je het hebben?? 

Van Dijk laat het volgende nog weten in het AD:  Van Dijk spreekt van een unieke wet, omdat dan straks via de rechter resultaat kan worden afgedwongen. ,,Dat is best een stap, maar het probleem is er ook naar. Kinderen die geen geld hebben voor nieuwe kleren, niet mee kunnen gaan op schoolreisje en ’s ochtend niet beginnen met een goed ontbijt, dat zorgt voor achterstanden in het leven die je niet meer kunt inhalen. In een welvarend land zouden we dat nooit moeten kunnen accepteren.” Inderdaad van Dijk een achterstand die ze nooit meer kunnen inhalen en dat in een puissant rijk land als Nederland en jouw wet zal er niet komen, zolang de VVD en D66 zo groot zijn..... Als er zo'n wet zou komen, zou de rechter in een record tijd een eind kunnen maken aan armoede...... Vandaar ook dat van Dijk en Ceder de periode tot 2030 aanhouden, om een eventuele deelname aan een nieuw kabinet niet onmogelijk te maken...... 

Zorg eerst maar eens dat mensen een fatsoenlijk loon kunnen verdienen, zodat niet zelfs werkenden in grote aantallen in armoede moeten leven!!!

Van Dijk en Ceder moeten zich de ogen uit de kop schamen!!

Zie ook: 'Flexibilisering moet stoppen en arbeiders moeten eerlijk worden betaald' (en zie de links in dat bericht!!)

'Dag van de Arbeid door PvdA'er van Dijk aangegrepen om te pleiten voor een fooi t.g.v. de minimumloners'

'Gijs van Dijk (PvdA Tweede Kamer) wil een speciaal WW fraude team..... OEI!!!' (ook in 2019 was het schandaal van de kinderopvangtoeslag al een de orde, geen reden voor van Dijk om niet te pleiten voor een WW fraudeteam, terwijl welgestelden op jaarbasis rond de 20 miljard euro aan belasting ontduiken, daarvoor is nooit een speciaal team opgezet......)

'Internationale Dag voor Uitroeiing van Armoede met VVD'er Jorritsma (International Day for the Eradication of Poverty)'

'Mariëtte Hamer (PvdA) verbaasd over armoede onder werkenden........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (deze onbeschofte PvdA draak doet haar werk in de SER zo neoliberaal goed dat ze mag helpen met de totstandkoming van een nieuw kabinet.....)

'Leefbaar Rotterdam laat andermaal haar inhumane smoel zien......... Een vernederende fooi van € 50,-- per jaar voor arme werkenden.......'

'GroenLinks en PvdA tegen corrigerend referendum, deze partijen hebben geen vertrouwen in het volk dat zij moeten dienen.........' (met 'een mooie rol' voor Gijs van Dijk)

'Van Mulligen: 'ouderen hebben het goed en leven amper in armoede' AUW!!' (de zoveelste leugen van deze CBS grofgraaier......)

'Klijnsma wil meer schuldhulpverlening, terwijl ze de onderlaag het vel over de oren trekt.......'

'Klijnsma: "Het is gewoon beroerd als je te weinig geld hebt......." AUW!!!'

'Klijnsma: 'kinderen moeten niet in armoede opgroeien.....' OEI!!!' (een bericht uit 2015.....)

'Klijnsma: kinderen in armoede, daar zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor' (terwijl deze PvdA ploert destijds staatssecretaris was van Sociale Zaken....)

'Kinderen in armoede? Volgens Reitsma valt allemaal best wel mee..... AUW!!!!!'

'Armoede in Nederland, BNR liegt er lekker op los........'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten